Βρείτε Σεμινάρια
Δημήτρης Μπέλλος
Alumil Academy Manager
Professional Education Management

Ο Δημήτρης Μπέλλος γεννήθηκε το 1975 και ζει στη Θεσσαλονίκη.

Σπούδασε MSc Πολιτικός Μηχανικός στο ΑΠΘ με ειδίκευση στον κλάδο της ανάλυσης κατασκευών.
Εργάστηκε αρχικά στην ΕΚΑΤΕΡ Α.Ε., που συγκαταλέγεται στις καλύτερες κατασκευαστικές της βορείου Ελλάδος, με πολλά αξιόλογα έργα στο ιστορικό της, σαν βασικός μηχανικός έργων.
Στην πορεία εντάχθηκε στον χώρο της εκπαίδευσης και εργάστηκε για 11 έτη στη θέση του Δ/ντη του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στη Θεσ/νίκη. Στη γκάμα των αρμοδιοτήτων του συμπεριλαμβάνονται πολλές αρμοδιότητες σχετικές με το Management, Marketing, Πωλήσεις, HR, οικονομικά, προγράμματα εκπαίδευσης, αδειοδοτήσεις κ.α.. Στην πορεία της εργασίας του πέτυχε την ανάπτυξη και καταξίωση του συγκεκριμένου εκπαιδευτηρίου στο μέγιστο βαθμό. Συνέβαλε στην αναδιάρθρωση του παραρτήματος στην Αθήνα, καθώς και στη ίδρυσή του νέου παραρτήματος στα Ιωάννινα.
Παράλληλα με την εργασία του στο ΙΕΚ, συνεργαζόταν έως το 2016 σαν ομόρρυθμος εταίρος στην κατασκευαστική εταιρία μαζί με τον αδελφό του που είναι Αρχιτέκτονας, την Μπέλλος Κατασκευαστική Ο.Ε. Η επιχείρηση εξακολουθεί λειτουργεί στο όνομα του Γεωργίου Μπέλλου και δραστηριοποιείται κυρίως στον κατασκευαστικό κλάδο, στις άδειες, στις μελέτες αλλά και σε άλλες δράσεις του κλάδου.
Από το 2016 έως τον Ιούλιο του 2017 είχε αναλάβει τη Γενική Διεύθυνση του νέου ΙΕΚ New York της Θεσ/νίκης, τη Διεύθυνση του New York Languages και τη Διεύθυνση Ανάπτυξης του New York College, που είναι και ο όμιλος στον οποίον ανήκουν όλες οι προαναφερόμενες εκπαιδευτικές δομές.
Για ένα σύντομο χρονικό διάστημα εργάστηκε στην Αθήνα αναλαμβάνοντας την θέση του Δ/ντη Ανάπτυξης & Πωλήσεων στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ του ομίλου Ξυνή στα κεντρικά της Αθήνας και του Πειραιά.
Επίσης, για ένα σύντομο χρονικό διάστημα εργάστηκε στην Λάρισα αναλαμβάνοντας την θέση του Δ/ντη ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ στην υπό έκδοση άδεια λειτουργίας του συγκεκριμένου ΙΕΚ.
Τέλος, συμμετείχε ενεργά και πάλι στην αναπτυξιακή πορεία του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ καθώς μετά από διεξοδική έρευνα και μελέτη οδήγησε στην ίδρυση του νέου παραρτήματος στην πόλη της Καλαμάτας και Ξάνθης.

Από τον Μάρτιο του 2019 έχει ιδρύσει την ατομική του εταιρία την EduPro.
Η EduPro είναι εταιρία που παρέχει ποιοτική και σύγχρονη εκπαίδευση σε επιχειρήσεις και οργανισμούς, καθώς και σε ειδικευμένους ή μη επαγγελματίες, με στόχο οι απόφοιτοι των μαθημάτων να αποκτούν βελτιωμένες προοπτικές και ευκαιρίες στον ταχέως εξελισσόμενο τομέα των επιχειρήσεων, του εμπορίου και της βιομηχανίας.
Επίσης, γνωρίζοντας πολύ καλά, πως απαραίτητο εργαλείο για την ανάπτυξη & αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού είναι η σωστή εκπαίδευσή του, και σεβόμενοι τις ιδιαιτερότητες της κάθε επιχείρησης, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε εκπαιδευτικά προγράμματα αποκλειστικά στα μέτρα και τις ανάγκες της κάθε επιχείρησης.
Παράλληλα με την EduPro, ασχολήθηκε σαν σύμβουλος επαγγελματικής εκπαίδευσης μέσω της σελίδας iekadvisor.gr μεταβιβάζοντας τις γνώσεις και εμπειρίες του σε όλους του γονείς και νέους που καλούνται να λάβουν πολύ σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον τους αναφορικά με την επιλογή ειδικότητας σπουδών και ΙΕΚ.

Από τον Μάϊο του 2020 έχει αναλάβει καθήκοντα Ίδρυσης των δομών λειτουργίας, αλλά και Διεύθυνσης της Alumil Academy της Alumil S.A., της μεγαλύτερης εταιρίας συστημάτων αλουμινίου στη Χώρα και στα Βαλκάνια.
Πρόκειται για μια καινοτομία στον χώρο του αλουμινίου, που όμοιά της δεν συναντάται στη Χώρα μας. Οι τομείς ανάπτυξής της είναι: Training, Consulting, Certification. Απευθύνεται σε πελάτες, κατασκευαστές και όσους επιθυμούν να ενταχθούν στον κλάδο του αλουμινίου με απορρόφηση στο παγκόσμιο δίκτυο της Alumil. Η δράση της Alumil Academy είναι Πανελλαδική αρχικά και Παγκόσμια στην πορεία και στοχεύει στην βελτιστοποίησης λειτουργίας δικτύου αλλά και αναβάθμιση του κλάδου του αλουμινίου.