Κατηγορία:
Εκπαίδευση, Παιδαγωγικά, Τέχνη & Πολιτισμός, Θέατρο / Σενάριο

Τριετές Εργαστήρι - Σχολή Θεατρικού Παιχνιδιού & Παιδαγωγικής Θεάτρου

Μοιράσου το
Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Σχολείο Παιχνιδιού

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στις κατηγορίες Εκπαίδευση, Παιδαγωγικά, Τέχνη & Πολιτισμός, Θέατρο / Σενάριο

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

ΒΑΣΙΚΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ:
Μαντώ Κουρετζή
*Υπεύθυνη εργαστηρίου & βασική εμψυχώτρια
Στέλιος Βγαγκές,
Παναγιώτης Κυρίτσης,
Έρρικα Μακρή,
Τζωρτζίνα Κακουδάκη
ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ:
Αβαγιανού Ντίνα: Αρχαίο Θέατρο
Γεροκώστα Εύη: Η τέχνη της Αφήγησης
Γόγολος Γιώργος: Εικαστικά
Καλογρίδη Βάλια: Ειδική Αγωγή και Ένταξη
Κούρτη Μάτα: Φωνή-τραγούδι
Στουραϊτη Χριστίνα:Playback theater
Τριανταφύλλου Παναγιώτα: Σωματικό Θέατρο

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, φοιτητές παιδαγωγικών & θεατρικών τμημάτων, ηθοποιούς, θεατρολόγους, ψυχολόγους, ειδικούς ανθρωπιστικών και επικοινωνιακών επαγγελμάτων και σε όλους όσους αναζητούν ουσιαστικούς κώδικες επικοινωνίας και ευκαιρίες για δημιουργική έκφραση και μάθηση. *Στο «Σχολείο Παιχνιδιού» το Θεατρικό Παιχνίδι και η Παιδαγωγική Θεάτρου, βασικοί άξονες σε όλες τις σύγχρονες διδακτικές μεθοδολογίες, εφαρμόζονται και προσεγγίζονται πολυδιάστατα.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Εργαστήριο-«Σχολή» πολλαπλών τεχνικών στα «πεδία» της τέχνης, της παιδαγωγικής, της διδακτικής και της επικοινωνίας που στόχο έχει τη διαμόρφωση του Εμψυχωτή Θεατρικού παιχνιδιού-Θεατροπαιδαγωγού. *Στο «Σχολείο Παιχνιδιού» το Θεατρικό Παιχνίδι και η Παιδαγωγική Θεάτρου, βασικοί άξονες σε όλες τις σύγχρονες διδακτικές μεθοδολογίες, εφαρμόζονται και προσεγγίζονται πολυδιάστατα. 

Οι σπουδαστές πειραματίζονται σε ποικίλα πεδία -που το Θέατρο εμπεριέχει- και παράλληλα δοκιμάζονται με παιδιά όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων συμμετέχοντας σε ειδικά προγράμματα (projects)-ως ασκούμενοι Θεατροπαιδαγωγοί- που οργανώνουν μαζί με τους καθηγητές-εμψυχωτές της Σχολής.

*Στο «Σχολείο Παιχνιδιού» η μέθοδος του Θεατρικού παιχνιδιού διαρκώς εξελίσσεται και ερευνά νέους αισθητικούς, παιδαγωγικούς, καλλιτεχνικούς και διδακτικούς δρόμους.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ:1 έως 3 ετήσιοι κύκλοι
Α Κύκλος Ευαισθητοποίηση
Β Κύκλος Κατάρτιση
Γ Κύκλος Ειδίκευση

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το εργαστήρι-«σχολή» προσφέρει στους αποφοίτους ένα ακόμη επαγγελματικό εφόδιο, αποτελεί όμως και μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα διαδρομή προσωπικής εξέλιξης και αυτοβελτίωσης.

ΤΡΙΤΗ 19:00 – 23:00 > Α ΚΥΚΛΟΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 19:00 – 23:15 > Β ΚΥΚΛΟΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 19:00 – 23.30 > Γ ΚΥΚΛΟΣ

Εγγραφές καθημερινά 10:00 - 14:00.

Το εργαστήρι λειτουργεί από 28-9-21 (με εναρκτήριο μάθημα γνωριμίας) έως 29-6-2022.
Σ’ αυτό το διάστημα οι συμμετέχοντες θα ολοκληρώσουν ένα πρόγραμμα, έτσι διαμορφωμένο, που εξελίσσεται σταδιακά ώστε να φτάσει στην ολοκλήρωση των στόχων και της ετήσιας ύλης του, μέσα και από την συνέχεια, συνέπεια, δημιουργικότητα και ομαδικότητα των μελών του. Επομένως, τόσο η έναρξη όσο και η λήξη είναι δεδομένες και όχι προαιρετικές, από τη στιγμή που κάποιος έχει επιλέξει την συγκεκριμένη δραστηριότητα.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας