Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Ηλεκτρική Εγκατάσταση Ξενοδοχείων

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Skills Hub
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Βιομηχανία & Τεχνικά

Εισηγητής

Καλτάκης Παναγιώτης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

Καθηγητής στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ από το 2009 έως σήμερα στον τομέα Ηλεκτρολογίας και Αυτοματισμών. Σπούδασε στην ΑΣΠΑΙΤΕ, με πρώτο πτυχίο ως «Εκπαιδευτικός Ηλεκτρολογίας» και δεύτερο ως «Ηλεκτρολόγος Μηχανικός». Έκανε πρακτική άσκηση στο Τμήμα Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων Μεγάλων Έργων – Σχεδίαση και μελέτη υποσταθμών μέσης τάσης, Ελληνικά Πετρέλαια. Διαθέτει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Τεχνολόγου Ηλεκτρολόγου Β΄ τάξης. Έχει διδακτική 14 ετών εμπειρία σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ. Είναι ΚΝΧ Partner.

Έχει πραγματοποιήσει δημοσίευση που αφορά την ηλεκτρική ενέργεια στην Ελλάδα Vita V., Peikou M., Kaltakis P., Goutis A., Ekonomou L., Sustainable energy production and consumption in Greece: A review, Proceedings of the 7th WSEAS Int. Conf. on Environment, Ecosystems and Development (EED' 09), Porto De La Cruz, Tenerife, Spain, December 14-16, 2009, pp. 201-207. Επιπλέον, είναι συντάκτης της ειδικότητας «Ενεργειακός Τεχνικός Ηλιακής Ενέργειας», ενώ έχει υπάρξει εξεταστής του πρακτικού μέρους των εξετάσεων πιστοποίησης της ειδικότητας «Τεχνικός Ιατρικών Οργάνων» του ΕΟΠΠΕΠ.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

  • Απόφοιτους ΙΕΚ ειδικότητας Ηλεκτρολόγων Εγκαταστάσεων
  • Απόφοιτους ΙΕΚ ειδικότητας Τεχνικών Αυτοματισμού
  • Απόφοιτους ΕΠΑΛ Ηλεκτρολογικού τομέα
  • Απόφοιτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΤΕΙ, Πολυτεχνείο) σε ειδικότητες Μηχανικών
  • Επαγγελματίες Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς
  • Επαγγελματίες Ηλεκτρολόγους επαγγελματικών εγκαταστάσεων

Σκοπός

Τι θα Μάθω
Το σεμινάριο προσφέρει τεχνογνωσία για όλους τους τομείς της ηλεκτρολογικής μελέτης και εγκατάστασης σε μία ξενοδοχειακή μονάδα: καλωδιώσεις, σωληνώσεις, πίνακες ρεύματος, υποδοχείς και διακόπτες, εξοπλισμός των μηχανημάτων για την προστασία τους, γείωση κτιρίου, μετασχηματιστές, εγκατάσταση UPS, αυτοματισμοί για πληθώρα λειτουργιών [εισόδους δωματίων, φωτισμού, διαχείρισης κλιματισμού κ.α.]. Θα είστε σε θέση να παρέχετε εγγυημένο αποτέλεσμα στον πελάτη, φροντίζοντας όλες τις αυστηρές ποιοτικές προδιαγραφές λειτουργίας και της ισχύουσας νομοθεσίας, καθώς και τη δυνατότητα επαρκούς συντήρησης τουριστικών εγκαταστάσεων.

Περιγραφή σεμιναρίου

Εξειδικευθείτε στην υλοποίηση ηλεκτρικής εγκατάστασης στον Ξενοδοχειακό κλάδο

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η απόκτηση γνώσεων για την πλήρη και αποτελεσματική υλοποίηση ηλεκτρολογικής εγκατάστασης ενός ξενοδοχείου σε ισχυρά και ασθενή ρεύματα, σύμφωνα με τους ισχύοντες Ελληνικούς κανονισμούς εσωτερικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων και τις οδηγίες επίβλεψής τους. Οι απαιτήσεις σε ρεύμα ενός ξενοδοχείου είναι ιδιαίτερα αυξημένες και αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της λειτουργίας του. Σε μία 100% τουριστική χώρα σαν την Ελλάδα με πληθώρα ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, η εξειδίκευση στο αντικείμενο ανοίγει πολλές προοπτικές.


Θεματολογία

  • Ηλεκτρική εγκατάσταση ενός σύγχρονου ξενοδοχείου
  • Ηλεκτρική εγκατάσταση δωματίου με ειδικό καρτοδιακόπτη, ο οποίος σε συνεργασία με controller, ενεργοποιεί αυτόματα το κύκλωμα φωτισμού και ρευματοδοτών
  • Αυτόματη απενεργοποίηση όλων των καταναλώσεων κατά την έξοδο από τον χώρο
  • Χρήση μαγνητικών επαφών στα ανοίγματα, για αποτροπή χρήσης του κλιματισμού

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια: 2 εβδομάδες, 10 ώρες

Χρονοδιάγραμμα Ανά Εβδομάδα
Ημέρα: 2 φορές την εβδομάδα
Ώρα: 18:00 - 21:00 (ενδεικτικά)

Πιστοποίηση
Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα λάβετε Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Κέντρο δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Για πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο και τη διαδικασία εγγραφής, πατήστε παρακάτω για να μεταφερθείτε στη σελίδα του διοργανωτή
Σελίδα Διοργανωτή