Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Βλάβες Ηλεκτρονικών Πλακετών

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Skills Hub
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Βιομηχανία & Τεχνικά

Εισηγητής

Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος, Μηχανικός Ρομποτικής & Ηλεκτρονικών Συστημάτων

Καθηγητής Ηλεκτρολογίας, Μηχανοτρονικής, Η/Υ & Δικτύων, με σπουδές BSc (HONS) ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ στο University of Salford και MBA από το Cranfield School of Management, Cranfield University στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Διαθέτει πολυετή επαγγελματική εμπειρία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει δραστηριοποιηθεί σε διεθνή ερευνητικά προγράμματα σε συνεργασία με ακαδημαϊκά ερευνητικά κέντρα και πολυεθνικές επιχειρήσεις.
Ξεκίνησε με σπουδές κι ενασχόληση ως Τεχνικός Ηλεκτρονικών Συστημάτων πριν μεταβεί στο εξωτερικό για έρευνα και ανάπτυξη σε εξειδικευμένους τομείς των επιστημών και της τεχνολογίας, όπως η ανάπτυξη τεχνολογίας για θέματα ασφάλειας και πρώτες ύλες για την παραγωγή ηλεκτρισμού με χρήση πυρηνικής ενέργειας, ρομποτικές εργασίες ηλεκτροσυγκολλήσεων σε ακραίες περιβαλλοντικές συνθήκες, η ανάπτυξη ηλεκτροχημικών συστημάτων αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, οικονομικά ζητήματα καινοτομίας κι έρευνας για βιομηχανίες, καθώς και την ανάπτυξη ιατρικής τεχνολογίας για διάγνωση και αξιολόγηση πνευμονοπαθειών. Επίσης, έχει δραστηριοποιηθεί στη μελέτη προδιαγραφών λειτουργίας και ασφάλειας, την υλοποίηση, διαχείριση και υποστήριξη ηλεκτρονικών και ηλεκτρολογικών συστημάτων, Η/Υ και δικτύων επικοινωνιών.
 

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ελεύθερους επαγγελματίες ή εργαζόμενους σε επιχειρήσεις:

  • Ηλεκτρολόγους
  • Τεχνικούς Η/Υ & Τεχνικούς Συντήρησης
  • Αυτοματιστές
  • Όσους θέλουν να εξελίξουν τις γνώσεις τους στα ηλεκτρονικά και να εισέλθουν σε έναν επαγγελματικό χώρο με πολύ μεγάλη προοπτική, τόσο σε μικρής κλίμακας επισκευές, όσο και σε επαγγελματικής / βιομηχανικής κλίμακας έργα

Σκοπός

Τι θα Μάθω
Είναι απαραίτητο για έναν σύγχρονο τεχνικό-ηλεκτρονικό επαγγελματία να έχει γνώση σχετικά με τον έλεγχο και τη σωστή παρακολούθηση, έγκαιρη διάγνωση και αξιολόγηση των συμπτωμάτων, καθώς και την αποτελεσματική αποκατάσταση βλαβών στις ηλεκτρονικές πλακέτες συσκευών πολλαπλών χρήσεων, αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας στο οικιακό και επαγγελματικό περιβάλλον. Όταν δε εκπαιδεύεστε σε ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο με τον πλέον σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο! Θα μάθετε να αναγνωρίζετε τυπωμένα κυκλώματα, να εντοπίζετε και να διαχειρίζεστε βλάβες σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών όπως υπολογιστές, τηλεχειριστήρια και πάσης φύσεως ηλεκτρονικές συσκευές.

Περιγραφή σεμιναρίου

Μυήσου στην ολιστική πρόγνωση, διάγνωση και διαχείριση ηλεκτρονικών βλαβών

Το σεμινάριο έχει σκοπό να σας δώσει τα κατάλληλα εφόδια και τις δεξιότητες που είναι αναγκαία για την παρακολούθηση της κατάστασης και τον έγκαιρο εντοπισμό των προβλημάτων λειτουργίας των ηλεκτρονικών πλακετών διαφόρων συσκευών. Επιπλέον, θα μάθετε τις διαφορετικές μεθοδολογίες και τις βασικές τεχνικές αντιμετώπισης των εν λόγω προβλημάτων, με πρακτική εφαρμογή στο δια ζώσης σκέλος του σεμιναρίου, αξιοποιώντας τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό σε πλήρως οργανωμένο εργαστηριακό περιβάλλον.

Θεματολογία

  • Βασικές αρχές αναλογικών ηλεκτρονικών
  • Βασικές αρχές ψηφιακών ηλεκτρονικών
  • Λειτουργία ηλεκτρονικών κυκλωμάτων
  • Εργαλεία βλαβοδιάγνωσης & επέμβασης σε πλακέτα

Πληροφορίες συμμετοχής

Τύπος Σεμιναρίου: Blended
Zoom & Άνδρου 3, Αθήνα

Διάρκεια: 5 εβδομάδες, 30 ώρες

Χρονοδιάγραμμα Ανά Εβδομάδα
Ημέρα: 2 φορές την εβδομάδα
Ώρα: 18:00 - 21:00 (ενδεικτικά)

Πιστοποίηση
Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα λάβετε Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Κέντρο δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Για πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο και τη διαδικασία εγγραφής, πατήστε παρακάτω για να μεταφερθείτε στη σελίδα του διοργανωτή
Σελίδα Διοργανωτή