Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Persona Doll: κούκλα κοινωνικών δεξιοτήτων

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Skills Hub
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Εκπαίδευση

Εισηγητής

Καραμπότσου Πηνελόπη, Κουκλοπαίχτρια - Κουκλοποιός

Αρχικά, δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά ως Στέλεχος Πρόληψης στο Κέντρο Πρόληψης του Δ. Αλίμου, πραγματοποιώντας σεμινάρια σε γονείς, εκπαιδευτικούς, εφήβους, παιδιά και άτομα τρίτης ηλικίας. Έχει εκπαιδευτεί στους φορείς Α.Κ.Μ.Α./ Ο.ΚΑ.ΝΑ./ Ε.Π.Ι.Ψ.Υ. Έχει εργαστεί ως εκπαιδεύτρια σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Από το 2004 δίνει παραστάσεις σε παιδικούς σταθμούς, σχολεία και παιδικές δράσεις. Από το 2005 έως σήμερα διδάσκει το μάθημα «Κουκλοθέατρο-Θέατρο σκιών» στον Τομέα Παιδαγωγικών του ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Παράλληλα, υλοποιεί σεμινάρια κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας σε παιδιά και ενήλικες.

Γιαννούλη Βασιλική, Καθ. Ειδικής Αγωγής

Απόφοιτος του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής & Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ, με Μεταπτυχιακό στις Επιστήμες Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης,Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Πιστοποιημένη γνώστης της Ελληνικής Νοηματικής γλώσσας και της γραφής Braille, πιστοποιημένη Life Coach από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μετεκπαίδευση στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

  • Παιδαγωγούς / Ειδικούς Παιδαγωγούς
  • Παιδοψυχολόγους
  • Εργοθεραπευτές
  • Λογοθεραπευτές
  • Νηπιαγωγούς

Σκοπός

Τι θα Μάθω
Στο σεμινάριο αποκτάτε ένα μοναδικό παιδαγωγικό εργαλείο, προκειμένου να διδάξετε σύνθετες έννοιες σε παιδιά προσχολικής ηλικίας όπως η διαφορετικότητα, η αναπηρία, η αποδοχή και η ενσυναίσθηση. Θα εξασκηθείτε στην αφήγηση ιστοριών χρησιμοποιώντας την Persona Doll, καθώς μέσω της δημιουργίας μιας αληθοφανούς προσωπικότητας, η κούκλα γίνεται σαν ένα παιδί ή φίλος με πραγματικές εμπειρίες - κάποιες ευχάριστες, άλλες πιο δύσκολες (αποκλεισμός, αδικία, προκατάληψη) - και τα ίδια τα παιδιά βοηθούν στην αντιμετώπισή τους. Θα μάθετε στην πράξη να κατασκευάζετε μόνοι σας persona dolls, οι οποίες μπορούν να αντιπροσωπεύουν πολλές περιπτώσεις διαφορετικότητας ανάλογα με την παιδαγωγική παρέμβαση που σχεδιάζετε.

Περιγραφή σεμιναρίου

Σύγχρονο και ισχυρό εκπαιδευτικό εργαλείο ανάπτυξης της προσωπικότητας του παιδιού

Μοναδικό στο είδος του σεμινάριο στην Ελλάδα! Οι persona dolls είναι κούκλες με προσωπικότητα, ταυτότητα και σταθερά χαρακτηριστικά (όνομα, χαρακτήρα, οικογένεια). Η προσέγγιση είναι συμμετοχική, διαδραστική, διασκεδαστική, ευέλικτη, ένα σημαντικό εργαλείο ενδυνάμωσης στα χέρια του εκπαιδευτικού με στόχο να βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν ενσυναίσθηση, αυτοπεποίθηση, αίσθημα δικαιοσύνης και κριτική σκέψη. Στο σεμινάριο θα εκπαιδευτείτε στην ψυχοπαιδαγωγική χρήση της persona doll και θα μάθετε να φτιάχνετε μόνοι σας από απλά υλικά τις κούκλες που θα χρησιμοποιείτε στην εργασία σας. Ολοκληρώνεται με πρακτική εκπαίδευση στον μοναδικό τρόπο εμψύχωσης μέσω της persona doll.

Θεματολογία

  • Εισαγωγή - Θεωρία
  • Η κατασκευή
  • Δια ζώσης εκπαίδευση
  • Πατρόν - γέμισμα
  • Μορφή, ρουχισμός
  • Η εμψύχωση

Πληροφορίες συμμετοχής

Τύπος Σεμιναρίου: Blended
Zoom & Κοδριγκτώνος 16, Αθήνα

Διάρκεια: 2 εβδομάδες, 9 ώρες

Χρονοδιάγραμμα Ανά Εβδομάδα
Ημέρα: 2 φορές την εβδομάδα
Ώρα: 18:00 - 21:00 (ενδεικτικά)

Πιστοποίηση
Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα λάβετε Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Κέντρο δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Για πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο και τη διαδικασία εγγραφής, πατήστε παρακάτω για να μεταφερθείτε στη σελίδα του διοργανωτή
Σελίδα Διοργανωτή