Κατηγορία:
Εκπαίδευση, Παιδαγωγικά, Τέχνη & Πολιτισμός, Θέατρο / Σενάριο

Γνωριμία με τη μέθοδο του Θεατρικού Παιχνιδιού - Παιδαγωγικής Θεάτρου

Μοιράσου το
Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Σχολείο Παιχνιδιού

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στις κατηγορίες Εκπαίδευση, Παιδαγωγικά, Τέχνη & Πολιτισμός, Θέατρο / Σενάριο

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ - ΕΜΨΥΧΩΤΕΣ:Μαντώ Κουρετζή, Στέλιος Βγαγκές

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, φοιτητές παιδαγωγικών και θεατρικών τμημάτων, ηθοποιούς, θεατρολόγους, ψυχολόγους, ειδικούς ανθρωπιστικών και επικοινωνιακών επαγγελμάτων και σε όλους όσους αναζητούν ουσιαστικούς κώδικες επικοινωνίας και ευκαιρίες για δημιουργική έκφραση και μάθηση.

ΣΚΟΠΟΣ

Στόχος του Σεμιναρίου είναι η ευαισθητοποίηση στη μέθοδο του Θεατρικού παιχνιδιού που στο «Σχολείο Παιχνιδιού» διαρκώς εξελίσσεται και ερευνά νέους αισθητικούς, παιδαγωγικούς, καλλιτεχνικούς και διδακτικούς δρόμους.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

 Το *«ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ» για 1η χρονιά στην ΚΟΖΑΝΗ σε συνεργασία με το ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ *«ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΛΤΣΕΣ»Μακρυγιάννη 22, Κοζάνη 50100 εγκαινιάζει την έναρξη του νέου σπουδαστικού έτους διοργανώνοντας
στις 22-10-2021 Σεμινάριο γνωριμίας με την μέθοδο του ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ-ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΘΕΑΤΡΟΥ, με χαμηλό κόστος.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 -10-2021: Ώρες:18.00-22.00 (5 Διδακτικές ώρες)
Α ΜΕΡΟΣ:«Το Θεατρικό Παιχνίδι ως Εμψυχωτική-Παιδαγωγική και Καλλιτεχνική διαδικασία».
Β ΜΕΡΟΣ:«Το Θεατρικό παιχνίδι ως μέσο Βιωματικής και Συναισθηματικής Αγωγής»

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Έως 20-10 -2021
ΣΗΜ 1: Οι συμμετέχουσες/ντες να φορούν άνετα ρούχα και κάλτσες βαμβακερές
ΣΗΜ 2: Χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης.

0ι συμμετέχουσες/ντες πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό rapid test (48 ωρών) ή πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανοσίας.

*Το «Σχολείο Παιχνιδιού» και οι «Κόκκινες Κάλτσες» έχουν λάβει και τηρούν, με απόλυτη ευθύνη και προσοχή, ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.

*Το «ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ» αποτελεί έναν από τους λίγους χώρους στην Ελλάδα που λειτουργεί ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ-«ΣΧΟΛΗ» ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ & ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΘΕΑΤΡΟΥ, που στόχο έχει τη διαμόρφωση του Εμψυχωτή Θεατρικού παιχνιδιού-Θεατροπαιδαγωγού.
Εδώ, το Θεατρικό Παιχνίδι και η Παιδαγωγική Θεάτρου, βασικοί άξονες σε όλες τις σύγχρονες διδακτικές μεθοδολογίες, εφαρμόζονται και προσεγγίζονται πολυδιάστατα.
Οι υπεύθυνοι του «Σχολείου Παιχνιδιού» συνεργάζονται από το 1990 με πλήθος Δημόσιων και Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών φορέων στην Επιμόρφωση ενηλίκων και στην οργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και εφήβους.

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ:
* ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ «ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΛΤΣΕΣ» Μακρυγιάννη 22, Κοζάνη 50100
Οι Κόκκινες Κάλτσες, αποτελούν υπόδειγμα Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης και ως χώρος και ως περιεχόμενο.
Η δομή όλων των εργαστηρίων στηρίζεται στη βιωματική μάθηση ώστε τα παιδιά να «ζουν αυτά που μαθαίνουν». Η γνώση δίνεται μέσω ποικίλων δραστηριοτήτων δημιουργικής και καλλιτεχνικής έκφρασης, πάντα με άξονα το παιχνίδι.
Στις «Κόκκινες Κάλτσες» Λειτουργούν Εργαστήρια Θεατρικού παιχνιδιού και θεάτρου, εικαστικών, μουσικής, χορού, δημιουργικής γραφής, λογοτεχνίας, εξερεύνησης της φύσης κ.ά, με στόχο να καλλιεργηθεί σε όλα τα επίπεδα η φυσική δημιουργικότητα των παιδιών και να ενισχυθεί η ψυχοσυναισθηματική τους ανάπτυξη.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

20€

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας