Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ LEGO® SERIOUS PLAY®: Δημιουργία ομάδων υψηλής απόδοσης

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Οργάνωση & Διοίκηση

Εισηγητής

Στέφανος Αζαριάδης, Certified LEGO Serious Play Facilitator
Ο Στέφανος Αζαριάδης έχει κάνει σπουδές Μηχανολογίας και Διοίκησης Επιχειρήσεων και είναι κάτοχος ΜΒΑ από το πανεπιστήμιο Bocconi. Έχει εκπαιδευτεί από το Torrance Centre for Creativity and Talent Development στη μέτρηση της δημιουργικότητας και τον σχεδιασμό δραστηριοτήτων για την καλλιέργειά της, είναι και μέλος της διεθνούς κοινότητας playfutures.net (συνεργασία του ΜΙΤ με το The LEGO Foundation), που έχει στόχο την διάδοση της φιλοσοφίας Learning through Play. Έχει πιστοποιηθεί ως LEGO Serious Play facilitator και διαθέτει εκτενή εμπειρία στην υποστήριξη ομάδων και ατόμων σε εταιρικά περιβάλλοντα. Σχεδιάζει παιχνίδια προσομοίωσης και μοναδικά βιωματικά εργαστήρια με τουβλάκια LEGO για μικρούς και μεγάλους. Τα εργαστήριά του έχουν τρέξει με μεγάλη επιτυχία σε πολλές μεγάλες επιχειρήσεις, σχολεία και ερευνητικούς φορείς. Είναι ο Chief Facilitator της Icon Platforms, behavior analyst και consultant.

Σε ποιους απευθύνεται

Το εργαστήριο απευθύνεται σε, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, στελέχη επιχειρήσεων, επικεφαλής ομάδων, προϊσταμένους τμημάτων και γενικά άτομα που έχουν υπό την ευθύνη τους ομάδες εργαζομένων.

Σκοπός

Η IDEC σε συνεργασία με την ICON Platforms φέρνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη μεθοδολογία LEGO® Serious Play® (LSP), προσαρμοσμένη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Στα εργαστήρια LEGO® Serious Play® , πιστοποιημένοι LSP facilitators αναλαμβάνουν να συντονίσουν βιωματικές ασκήσεις χρησιμοποιώντας τουβλάκια LEGO®, βοηθώντας άτομα και ομάδες να σκεφτούν διαφορετικά από τον συνήθη τρόπο και να επικοινωνήσουν πιο αποτελεσματικά και ουσιαστικά.
Μέσα από το συγκεκριμένο εργαστήριο, θα έχετε την ευκαιρία να
• κατανοήσετε πως η δική σας συμπεριφορά επηρεάζει και καθορίζει τη δέσμευση και τη συναισθηματική επένδυση των υφισταμένων σας στους σκοπούς της ομάδας σας;
• θα συζητήσετε και θα ανταλλάξετε απόψεις για το πως ο ηγέτης καλλιεργεί τις απαραίτητες ενδοεπιχειρησιακές συνθήκες που ευνοούν τη δημιουργία ομάδων υψηλής απόδοσης;
• θα δουλέψετε υλοποιήσιμες πρακτικές που μπορείτε να εφαρμόσετε στη δική σας επιχείρηση.

Περιγραφή σεμιναρίου

Στα εργαστήρια LSP, οι συμμετέχοντες, δουλεύοντας σε ομάδες και χρησιμοποιώντας τουβλάκια LEGO, μετατρέπουν τις ιδέες τους σε συγκεκριμένες κατασκευές, δίνουν τρισδιάστατη απεικόνιση στα επαγγελματικά προβλήματα και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, προτείνουν ιδέες και τις συζητούν με την ομάδα.

Η διαδικασία αυτή απελευθερώνει την εγγενή και πηγαία δημιουργικότητα, που δυστυχώς οι περισσότεροι ενήλικες δεν θυμόμαστε ότι την διαθέτουμε, φωτίζει οπτικές γωνίες, που με συμβατικούς τρόπους προσέγγισης ήταν έως τότε απαρατήρητες και βοηθάει με μοναδικό τρόπο τους ανθρώπους και τις ομάδες να σκεφτούν με πνεύμα ομαδικότητας, συνεργασίας και εμπιστοσύνης, στην κατάθεση ιδεών και στην λήψη αποφάσεων.
Η μεθοδολογία LSP έχει χρησιμοποιηθεί από εταιρείες όπως η Google, η Νokia και οι περισσότερες από τις εταιρείες του Fortune 500 και έχει ενσωματωθεί στο πρόγραμμα Executive MBA του Harvard και στο πρόγραμμα ΜΒΑ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τα αποτελέσματα της μεθόδου LSP είναι θεαματικά, κυρίως για την δημιουργία ομαδικού πνεύματος εργασίας, την επίλυση επαγγελματικών προβλημάτων, την εξάλειψη ισχυρών διαφωνιών και συγκρούσεων, την αύξηση της αποδοτικότητας των συναντήσεων και των έργων, την βελτίωση της διαδικασίας στην λήψη των αποφάσεων και στην διαπραγμάτευση.

Κόστος Συμμετοχής

280€

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.