Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Διαχείριση κινδύνου για νέους επιχειρηματίες

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Οργάνωση & Διοίκηση

Εισηγητής

Νεφέλη Δημοπούλου
Η Νεφέλη Δημοπούλου είναι απόφοιτη Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης, από το Πανεπιστήμιο Πειραιά και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στις Διεθνείς Επιχειρήσεις, από το Cologne University of Applied Sciences της Γερμανίας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό πάνω στην Ανάλυση Αγορών και το επιχειρηματικό περιβάλλον της Ευρώπης. Έχει συνεργαστεί με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, για την αξιολόγηση του προγράμματος Εισαγωγικής Επιμόρφωσης των Εκπαιδευτικών. Έχει επίσης εργαστεί ως διοικητική υπάλληλος στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, ενώ τους τελευταίους μήνες συνεργάζεται με την εταιρία IDEC, πάνω στην διαχείριση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Σε ποιους απευθύνεται

Νέοι επιχειρηματίες, εν δυνάμει επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες μικρών και οικογενειακών επιχειρήσεων οι οποίοι θέλουν να προσθέσουν αξία στην επιχείρηση τους και να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα τους

Σκοπός

Είστε νέος επιχειρηματίας και θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να προσθέσετε αξία στην επιχείρηση σας;
Είστε ιδιοκτήτης μικρής ή οικογενειακής επιχείρησης και θέλετε να διασφαλίσετε την επιβίωση της;
Μέσα από το σεμινάριο «Διαχείριση κινδύνου για νέους επιχειρηματίες», θα γνωρίσετε τρόπους αναγνώρισης επιχειρηματικών κινδύνων, καθώς και τεχνικές διαχείρισης τους. Το σεμινάριο είναι ειδικά σχεδιασμένο για να καλύπτει τις ανάγκες νέων επιχειρηματιών και μικρών επιχειρήσεων, που έρχονται πρώτη φορά σε επαφή με την μεθοδολογία διαχείρισης κινδύνων μιας επιχείρησης.
Οι όροι «επιχείρηση» και «επιχειρηματικότητα» προέρχονται από το ρήμα «επιχειρώ», που σημαίνει κάνω κάτι καινούργιο, καινοτομώ, δημιουργώ. Στόχος κάθε νέας επιχείρησης είναι η δημιουργία αξίας μεγαλύτερης από αυτήν που ο επιχειρηματίας επένδυσε. Κάθε νέο εγχείρημα εμπεριέχει τις έννοιες του κινδύνου (ρίσκου) αλλά και την πιθανότητα αποτυχίας. Ωστόσο, πολλοί από τους κινδύνους είναι δυνατόν να αποφευχθούν ή να μειωθούν οι επιπτώσεις τους, με τον κατάλληλο σχεδιασμό διαδικασιών, προληπτικών ενεργειών, καθώς και με την παρακολούθηση, καταγραφή και αξιολόγηση των κινδύνων.
Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι εκπαιδευόμενοι θα είναι σε θέση να:
• Αναγνωρίζουν και να εντοπίζουν κινδύνους που συνδέονται με την επιχείρηση τους
• Αναλύουν τους κινδύνους και να τους αξιολογούν ανάλογα με πιθανότητα να συμβούν και την σοβαρότητα τους
• Προσδιορίζουν μια σειρά ενεργειών για την διαχείριση και αντιμετώπιση των κινδύνων
• Σχεδιάζουν διαδικασίες παρακολούθησης και πρόληψης κινδύνων της επιχείρησης τους

Περιγραφή σεμιναρίου

Περιγραφή σεμιναρίου

Θεματολογία

Εισαγωγή
Στόχος της διαχείρισης κινδύνου
Διαχείριση κινδύνου:
Αναγνώριση κινδύνου
Ανάλυση κινδύνου
Αξιολόγηση κινδύνου
Αντιμετώπιση κινδύνου
Παρακολούθηση και επανεξέταση κινδύνου
Καταγραφή και αναφορά κινδύνων

Μεθοδολογία

Σύντομες παρουσιάσεις που ακολουθούνται από πρακτικές ασκήσεις. Σε όλα τα στάδια του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να συμμετέχουν ενεργά με τη καθοδήγηση του εκπαιδευτή.
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν το δικό τους portfolio με δραστηριότητες και ασκήσεις, καθώς και πλάνο εφαρμογής των αποτελεσμάτων της κατάρτισης.

Πληροφορίες συμμετοχής

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Κόστος Συμμετοχής

40€

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.