Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

PLC Advanced Course

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΚΔΒΜ ΔΕΛΤΑ - Αθήνα
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Βιομηχανία & Τεχνικά

Σε ποιους απευθύνεται

Ηλεκτρολόγους, Ηλεκτρονικούς, Αυτοματιστές, Μηχανολόγους, Συντηρητές Βιομηχανίας, Γραμμές Παραγωγής Εργοστασίου, Τεχνικούς Αυτοματισμών, Μηχανικούς, Τεχνικούς Αυτοματισμών Βιομηχανίας – Ναυτιλίας.

Περιγραφή σεμιναρίου

Οι Προγραμματιζόμενοι Λογικοί Ελεγκτές (PLC) SIMATIC S7-1200 είναι η ιδανική επιλογή για ευέλικτα και αποτελεσματικά συστήματα αυτοματισμού σε μικρομεσαίες εφαρμογές. Διαθέτουν ένα μεγάλο εύρος τεχνολογικών λειτουργιών για βιομηχανικές εφαρμογές, με ιδιαίτερη και οικονομική κατασκευαστική σχεδίαση.

Έχει ενσωματωμένη διασύνδεση PROFINET προγραμματίζεται με το ΤΙΑ PORTAL (Totally Integrated Automation), το νέο Software πακέτο της Siemens το οποίο παρέχει συγκεντρωμένα σε μια πολυσύνθετη software πλατφόρμα τις απαιτούμενες λειτουργίες για την ολοκληρωμένη υλοποίηση των εφαρμογών στο πεδίο των αυτοματισμών. Στο σεμινάριο θα προγραμματίσουμε και θα ενώσουμε με τα PLC HMI οθόνες με ελεύθερα λογισμικά προγράμματα της αγοράς όπως το PM Designer.

Διδακτικές ενότητες
• Παρουσίαση TIA PORTAL PLC S7-1200. Σύγκριση Logo8 με S7-1200.
• Καλωδίωση Plc S7-1200, δημιουργία Project αναγνώριση Plc – κάρτες επέκτασης.
• Προγραμματισμός LDA και FBD. Δημιουργία on-line επικοινωνίας της συσκευής προγραμματισμού – λογικές πύλες- συναρτήσεις.
• Κύκλος λειτουργίας ενός PLC- Διευθυνσιοδότηση- Ονοματολογία- Βασικές εντολές Bit λογικής- Μνήμες SR&RS- Up Load Station, Down Load Station.
• Δημιουργία-χρησιμοποίηση των Block ΟΒ, FC, FB, SFB ασκήσεις με λύσεις.
• Χρονικά – Απαριθμητές ρύθμιση των παραμέτρων και εφαρμογές.
• Αναλογικές μονάδες επέκτασης 0-10V , 4-20mA. Αναγνώριση διευθυνσιοδότηση, δημιουργία προγράμματος.
• Εισαγωγή στα προγράμματα προσομοίωσης S7-PLCsim, Εισαγωγή Pc Station και Profibus.
• Δημιουργία ΗΜΙ οθόνης για LOGO!8 και S7-1200 με το PM designer – Panel Master και Wincc. Εφαρμογές.
• Δημιουργία βιομηχανικών Project με αναλογικά και ψηφιακά.

Πληροφορίες συμμετοχής

*Για τους σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ ισχύει έκπτωση στα δίδακτρα. Ειδικές τιμές ισχύουν επίσης για ανέργους, φοιτητές και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες,με την επίδειξη του αντίστοιχου δικαιολογητικού.

Ημέρες & Ώρες υλοποίησης: Παρασκευή 17:00 – 21:30 & Σάββατο 09:00 – 16:00

Μετά τη λήξη του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες παραλαμβάνουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 του ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, το οποίο είναι Πιστοποιημένο από τον ΕΘΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ (ΕΟΠΠΕΠ*) με Κωδικό Αδείας: 2000099.

*Ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, εποπτευόμενο από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με έδρα την Αθήνα. Αποτελεί το διάδοχο φορέα της συγχώνευσης του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων (Ε.Ο.Π.Π.), του Εθνικού Κέντρου Πιστοποίησης Δομών Διά Βίου Μάθησης (Ε.Κ.Ε.Π.Ι.Σ.) και του Εθνικού Κέντρου Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Κ.Ε.Π.).

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.