Βρείτε Σεμινάρια
Μιχάλης Μάρκου
ΜΒΑ, Διευθυντικό Στέλεχος - Σύμβουλος Επιχειρήσεων & Καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων/Marketing

Ο κος Μιχάλης Μάρκου (ΜΒΑ), είναι Σύμβουλος/Επιστημονικός Συνεργάτης του ομίλου Stellantis (Leasys Hellas-FCA Bank) με περισσότερα από 22 χρόνια στον χώρο του αυτοκινήτου/χρηματοδοτικών υπηρεσιών σε διάφορες διευθυντικές θέσεις, είτε στον Όμιλο της FIAT (Fiat Credit Hellas/FGA Capital Hellas/FCA Capital Hellas), είτε στον Όμιλο της CREDIT AGRICOLE (Emporiki Rent).

Έχει συνεργαστεί, από το 1991 έως σήμερα, ως Ανώτερο Διοικητικό/Διευθυντικό Στέλεχος με μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, συνεισφέροντας πολύπλευρα στην ανάπτυξη των εταιρειών αυτών στην Ελλάδα. Κατά την διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας μερικά από τα καθήκοντα που έχει αναλάβει είναι: Διεύθυνση και Ανάπτυξη Πωλήσεων, Ανάπτυξη Δικτύου, Marketing Προϊόντων & Υπηρεσιών, Διεύθυνση και Διαχείριση Ληξιπρόθεσμων Οφειλών & Απαιτήσεων, Πρόσληψη, Εκπαίδευση και Ανάπτυξη Προσωπικού, και Διεύθυνση Καταστημάτων.

Παράλληλα, έχει δραστηριοποιηθεί και στην εκπαίδευση/επιμόρφωση στελεχών/ενηλίκων, ως εισηγητής σεμιναρίων και καθηγητής (με πάνω από 13.000 διδακτικές ώρες και έχοντας εκπαιδεύσει περισσότερα από 5.000 άτομα) σε θέματα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πωλήσεων, Marketing και Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού και έχει συνεργαστεί στους μεγαλύτερους εκπαιδευτικούς ομίλους της Ελλάδας (NYC, ΑΛΦΑ, ΑΚΜΗ, ΔΕΛΤΑ, ΔΟΜΗ, DIDACTA, κτλ).

Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων (ΕΟΠΠΕΠ & ΟΑΕΔ) και Σύμβουλος Επαγγελματικής Συμβουλευτικής του Ινστιτούτου Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ). Επίσης, είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), της Ελληνικής Ακαδημίας Marketing (ΕΑΜ), του Ινστιτούτου Πωλήσεων Ελλάδος (ΙΠΕ) και του Συνδέσμου Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδος (ΣΔΑΔΕ), ενώ παλιότερα είχε διατελέσει και αν. μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ).

Είναι κάτοχος 2 μεταπτυχιακών ΜΒΑ (Master in Business Administration) από την Ανώτατη Σχολή Εμπορίου της Γαλλίας (ESCEM Business & Management School) και από το Ανοικτό Ελληνικό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), ενώ έχει επίσης πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από τη Μεγάλη Βρετανία (UK).

Περισσότερα από 80 άρθρα του με θέματα σχετικά με την Διοίκηση Επιχειρήσεων, τις Πωλήσεις, το Marketing και την Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού, έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα έγκυρα περιοδικά/εφημερίδες και sites, ενώ έχει δώσει περισσότερες από 10 συνεντεύξεις σε διάφορους τηλεοπτικούς/ραδιοφωνικούς σταθμούς, περιοδικά & sites.

Άρθρα του Μ. Μάρκου

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας