Βρείτε Σεμινάρια
Κωνσταντίνος Κηπουρός
Ιχθυολόγος Msc – Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης
Εισηγητής Σεμιναρίων Μαγειρικής & Ασφάλειας Τροφίμων
Απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων του Υπουργείου Τουρισμού στην ειδικότητα Μαγειρικής Τέχνης.
Απόφοιτος του Ι.Ε.Κ. Καβάλας στην ειδικότητα Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης.
Πτυχιούχος του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου (Τμήμα Ιχθυοκομίας – Αλιείας).
Απόφοιτος Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Τμήμα Κτηνιατρικής).
Απόφοιτος του Ε.Π.ΠΑΙ.Κ. της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.
Απόφοιτος του ΠΕ.ΣΥ.Π. της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.
Εκπαιδευτικός σε Ι.Ε.Κ. από το 2012, εισηγητής σεμιναρίων σε Κέντρα Δια Βίου Μάθησης καθώς και σε προγράμματα ΛΑΕΚ του ΟΑΕΔ.
Πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., εξεταστής στις εξετάσεις πιστοποίησης του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και ενταγμένος στο Μητρώο Αξιολογητών, Επιτηρητών, Ελεγκτών, Επιθεωρητών, Εμπειρογνωμόνων του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.
Επιμορφωτής του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, εμπειρογνώμονας του Ελληνικού Ινστιτούτου Πιστοποιήσεων, μέλος της Επιστημονικής Ένωσης για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας
Εκπαιδευτής του Ε.Φ.Ε.Τ,  του ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του ΕΛΓΟ – Δήμητρα.
 
Έχει πάρει μέρος σε μεγάλο αριθμό συνεδρίων και ημερίδων και έχει παρακολουθήσει το Πρόγραμμα Δια Βίου Εκπαίδευσης “Διαχείριση Κινδύνων Κρίσεων & Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών”. Διακρίθηκε για πρώτη φορά το 1996 στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό κρέμας γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ. Βραβευμένος με αργυρό και χάλκινο μετάλλιο στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής Τέχνης στην “Καλλιτεχνική δημιουργία με ζαχαρόπαστα – δραγάντι” (Artozyma, 2006) & στον διαγωνισμό Greek Chef 2017 (4η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2017), αντίστοιχα. Συμμετείχε στον 8ο Διεθνή Διαγωνισμό Μαγειρικής Ν. Ευρώπης κατασκευάζοντας τη γέφυρα “Ρίου – Αντιρρίου” με ζαχαρόπαστα – δραγάντι (2013).
 
Εργάζεται από το 2000 έως σήμερα σε ξενοδοχειακές και αυτόνομες επισιτιστικές επιχειρήσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, ενώ ειδικεύεται στο H.A.C.C.P. Private Chef.
 
Συμμετείχε στο Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων το 2005 στο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιχθυολόγων που έγινε στην Δράμα, ενώ στο ενεργητικό του έχει 4 επιστημονικές δημοσιεύσεις με την πιο πρόσφατη στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιχθυολόγων.
 
Είναι ένας εκ των συγγραφέων των βιβλίων:
1. Εγκαταστάσεις και Εξοπλισμός Επιχειρήσεων Εστίασης και Φιλοξενίας, (εκδ. Λεξίτυπον, 2022).
2. Τρόποι κοπής λαχανικών (εκδ. Λεξίτυπον, 2021).
3. Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης, Πιστοποίηση Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., Απαντήσεις στα θέματα εξετάσεων, 4η Έκδοση (εκδ. Λεξίτυπον, 2020).
4. Τεχνικός Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής, Απαντήσεις στα θέματα των εξετάσεων πιστοποίησης Ι.Ε.Κ.» (εκδ. Λεξίτυπον, 2018).
5. Απλά και Σύνθετα Βούτυρα (εκδ. Λεξίτυπον, 2017).