Κωνσταντίνος Κηπουρός
Ιχθυολόγος Msc – Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης
Εισηγητής Σεμιναρίων Μαγειρικής & Ασφάλειας Τροφίμων
emailFacebook
Απόφοιτος του τμήματος Μαγειρικής Τέχνης του Εκπαιδευτηρίου του Γαλαξειδίου (Πρώην Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων) του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης το 1996.

Απόφοιτος του Ι.Ε.Κ. Καβάλας στην ειδικότητα Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης.
Πτυχιούχος του τμήματος Ιχθυοκομίας – Αλιείας του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου.
Απόφοιτος Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Έχει πάρει μέρος σε μεγάλο αριθμό συνεδρίων και ημερίδων και έχει παρακολουθήσει το Πρόγραμμα Δια Βίου Εκπαίδευσης “Διαχείριση Κινδύνων Κρίσεων & Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών” καθώς και σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Μακεδονίας και Θράκης “Μέγας Αλέξανδρος”.

Συμμετείχε στο Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων το 2005 στο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιχθυολόγων που έγινε στην Δράμα, ενώ στο ενεργητικό του έχει 4 επιστημονικές δημοσιεύσεις με την πιο πρόσφατη τον Οκτώβριο του 2013 στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιχθυολόγων.

Βραβευμένος με αργυρό και χάλκινο μετάλλιο στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής Τέχνης στην “Καλλιτεχνική δημιουργία με ζαχαρόπαστα – δραγάντι” (Artozyma, 2006) & στον διαγωνισμό Greek Chef 2017 (4η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2017), αντίστοιχα.
Εργάστηκε σε ξενοδοχειακές και αυτόνομες επισιτιστικές επιχειρήσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και ειδικεύεται στο H.A.C.C.P.

Ενταγμένος στο Γενικό Μητρώο εκπαιδευτών του Ε.Φ.Ε.Τ. από το 2007 έως το 2010.
Καθηγητής του Ι.Ε.Κ. Καβάλας στην ειδικότητα “Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης” από το 2012.
Εισηγητής προγραμμάτων ΛΑΕΚ του ΟΑΕΔ από το 2014.
Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων της μη τυπικής εκπαίδευσης από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.
Ενταγμένος στο Μητρώο Εκπαιδευτώ του «ΕΛΓΟ - Δήμητρα».
Ένας εκ των τριών συγγραφέων των βιβλίων “Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης, Απαντήσεις στα θέματα των εξετάσεων πιστοποίησης Ι.Ε.Κ. (2016),” και “Απλά και Σύνθετα βούτυρα” (2017) των Εκδόσεων Λεξίτυπον.