Κωνσταντίνος Κηπουρός
Ιχθυολόγος Msc – Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης
Εισηγητής Σεμιναρίων Μαγειρικής & Ασφάλειας Τροφίμων
emailFacebook

Απόφοιτος του τμήματος Μαγειρικής Τέχνης του Εκπαιδευτηρίου του Γαλαξειδίου (Πρώην Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων) του Υπουργείου Τουρισμού το 1996. Απόφοιτος του Ι.Ε.Κ. Καβάλας στην ειδικότητα Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης. Πτυχιούχος του τμήματος Ιχθυοκομίας – Αλιείας του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Απόφοιτος Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Απόφοιτος του Ε.Π.ΠΑΙ.Κ. της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.

Έχει πάρει μέρος σε μεγάλο αριθμό συνεδρίων και ημερίδων και έχει παρακολουθήσει το Πρόγραμμα Δια Βίου Εκπαίδευσης “Διαχείριση Κινδύνων Κρίσεων & Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών” καθώς και σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Βραβευμένος με αργυρό και χάλκινο μετάλλιο στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής Τέχνης στην “Καλλιτεχνική δημιουργία με δραγάντι” (Artozyma, 2006) & στον διαγωνισμό Greek Chef 2017 (4η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2017), αντίστοιχα.

Εργάζεται από το 2000 σε ξενοδοχειακές και αυτόνομες επισιτιστικές επιχειρήσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και ειδικεύεται στο H.A.C.C.P. Ενταγμένος στο Γενικό Μητρώο εκπαιδευτών του Ε.Φ.Ε.Τ. από το 2007 έως το 2010.. Καθηγητής σε Ι.Ε.Κ. και Κ.Ε.Κ. από το 2012. Εισηγητής προγραμμάτων ΛΑΕΚ του ΟΑΕΔ από το 2014. Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων της μη τυπικής εκπαίδευσης από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και εξεταστής στις εξετάσεις πιστοποίησης του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. αποφοίτων Ι.Ε.Κ. Εκπαιδευτής  του ΕΛΓΟ – Δήμητρα και του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Ε.Κ.Π.Α. Συμμετείχε στο Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων το 2005 στο 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιχθυολόγων που έγινε στην Δράμα, ενώ στο ενεργητικό  του  έχει 4  επιστημονικές  δημοσιεύσεις  στην  με  την  πιο  πρόσφατη  στο  15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιχθυολόγων.

Ένας εκ των συγγραφέων των βιβλίων:
1. Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Πιστοποίηση Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. Απαντήσεις στα θέματα εξετάσεων (Εκδόσεις Λεξίτυπον, Δ΄ Έκδοση, 2020).
2. Τεχνικός Αρτοποιίας ‐ Ζαχαροπλαστικής, Απαντήσεις στα θέματα των εξετάσεων πιστοποίησης Ι.Ε.Κ. (Εκδόσεις Λεξίτυπον, Α΄ Έκδοση, 2018).
3. Απλά και Σύνθετα βούτυρα (Εκδόσεις Λεξίτυπον, Α΄ Έκδοση, 2017).