Εισηγητής
Νικολάκη Ρούλα, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος με εξειδίκευση στη Μοριακή Διατροφή
Απόφοιτους του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Κρήτης (σήμερα Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου (MSc) στην Εφαρμοσμένη Διαιτολογία-Διατροφή, με εξειδίκευση στη Μοριακή Διατροφή. Έχει εργαστεί στο Αττικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στην κλινική έρευνα (Clinical Research Fellow), ενώ σήμερα εργάζεται ως Academic Researcher στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο. Παράλληλα, διδάσκει στη Σχολή Υγείας και συγκεκριμένα στον Τομέα Διατροφολογίας-Διαιτολογίας ιδιωτικού ΙΕΚ.
Σε ποιους απευθύνεται
Tο σεμινάριο απευθύνεται σε:
Σκοπός
Τι θα Μάθω Στόχος του σεμιναρίου είναι η εμβάθυνση στα θέματα τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει καθημερινά ένας επαγγελματίας εμπλεκόμενος με τα τρόφιμα, με τελική απόρροια την καλύτερη διαχείριση προβλημάτων και καταστάσεων που σχετίζονται με τη βιομηχανία τροφίμων. Θα αποκτήσετε τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να εφαρμόζετε τις κατάλληλες πρακτικές κατά τις διαδικασίες παραγωγής, επεξεργασίας, αποθήκευσης, μεταφοράς, διακίνησης και διάθεσης υγιεινών και ασφαλών τροφίμων. Θα αποκτήσετε τεχνογνωσία για τη διασφάλιση της ποιότητας σε όλα τα στάδια επεξεργασίας τροφίμων και θα μάθετε να συμμορφώνεστε βάσει των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας. Τέλος, θα κατανοήσετε τις βασικές αρχές και τον τρόπο λειτουργίας και εφαρμογής του συστήματος HACCP μέσα από ανάλυση πραγματικών περιπτώσεων.
Περιγραφή σεμιναρίου
Απόκτησε ανταγωνιστική εξειδίκευση με εφαρμογή στους κλάδους τροφίμων & ποτών, γαστρονομίας και τουρισμού
H Bιομηχανία Tροφίμων είναι από τους δυναμικότερους κλάδους της οικονομίας, με έντονο ανταγωνισμό. Είναι επομένως απαραίτητος ο καθορισμός προτύπων και διαδικασιών που θα διασφαλίσουν την άριστη ποιότητα των τελικών προϊόντων. Εξαιτίας του βασικού ρόλου των τροφίμων στη ζωή και την υγεία, η Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Η ανάγκη σχετικής εξειδίκευσης για την πρόσληψη σε επιχειρήσεις του κλάδου είναι διαρκώς αυξανόμενη. Ένα από τα πλέον καθιερωμένα πρότυπα διασφάλισης ποιότητας είναι το HACCP, προϋπόθεση λειτουργίας μονάδων εστίασης, καταστημάτων, βιομηχανιών τροφίμων κλπ, ένα δυναμικό σύστημα ελέγχου που επικεντρώνεται στην πρόληψη πιθανών προβλημάτων κρίσιμων για την ασφάλεια των τροφίμων μέσω παρακολούθησης κάθε βήματος της διαδικασίας.
Θεματολογία
Υγιεινή & Ασφάλεια τροφίμων
HACCP
Πληροφορίες συμμετοχής
Τύπος Σεμιναρίου: Online σύγχρονη εκπαίδευση - Zoom
Διάρκεια: 3 εβδομάδες, 18 ώρες
Χρονοδιάγραμμα Ανά Εβδομάδα Ημέρα: 2 φορές την εβδομάδα Ώρα: 18:00 - 21:00 (ενδεικτικά)
Πιστοποίηση Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα λάβετε Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Κέντρο δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.
Κόστος Συμμετοχής
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος