Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

HACCP-Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
Skills Hub
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία ISO / Πιστοποιήσεις / Πρότυπα

Εισηγητής

Νικολάκη Ρούλα, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος με εξειδίκευση στη Μοριακή Διατροφή

Απόφοιτους του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Κρήτης (σήμερα Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου (MSc) στην Εφαρμοσμένη Διαιτολογία-Διατροφή, με εξειδίκευση στη Μοριακή Διατροφή.
Έχει εργαστεί στο Αττικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στην κλινική έρευνα (Clinical Research Fellow), ενώ σήμερα εργάζεται ως Academic Researcher στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο. Παράλληλα, διδάσκει στη Σχολή Υγείας και συγκεκριμένα στον Τομέα Διατροφολογίας-Διαιτολογίας ιδιωτικού ΙΕΚ.

Σε ποιους απευθύνεται

Tο σεμινάριο απευθύνεται σε:

  • Αποφοίτους και φοιτητές σχολών Μαγειρικής, Ζαχαροπλαστικής, Αρτοποιίας, Τουρισμού, Διαιτολογίας, Τεχνολόγους Τροφίμων, Χημικούς, Γεωπόνους με κατεύθυνση στα τρόφιμα.
  • Εργαζόμενους στον κλάδο των επιχειρήσεων τροφίμων, γαστρονομίας και τουρισμού που παράγουν, επεξεργάζονται, μεταφέρουν, διακινούν τρόφιμα ή ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, τη διάθεση τροφίμων, τη μαζική εστίαση (εστιατόρια, catering, ξενοδοχεία, νοσοκομεία, εργαστήρια Ζαχαροπλαστικής, αλλαντοποιίας κλπ) ή εργάζονται σε εργαστήρια ποιότητας-ασφάλειας-καινοτομίας παραγωγής τροφίμων.
  • Όσους ενδιαφέρονται για εμπλουτισμό γνώσεων γύρω από το HACCP και την ασφάλεια τροφίμων που θα τους εξασφαλίσουν νέες δυνατότητες εργασίας στον κλάδο.

Σκοπός

Τι θα Μάθω
Στόχος του σεμιναρίου είναι η εμβάθυνση στα θέματα τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει καθημερινά ένας επαγγελματίας εμπλεκόμενος με τα τρόφιμα, με τελική απόρροια την καλύτερη διαχείριση προβλημάτων και καταστάσεων που σχετίζονται με τη βιομηχανία τροφίμων. Θα αποκτήσετε τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να εφαρμόζετε τις κατάλληλες πρακτικές κατά τις διαδικασίες παραγωγής, επεξεργασίας, αποθήκευσης, μεταφοράς, διακίνησης και διάθεσης υγιεινών και ασφαλών τροφίμων. Θα αποκτήσετε τεχνογνωσία για τη διασφάλιση της ποιότητας σε όλα τα στάδια επεξεργασίας τροφίμων και θα μάθετε να συμμορφώνεστε βάσει των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας. Τέλος, θα κατανοήσετε τις βασικές αρχές και τον τρόπο λειτουργίας και εφαρμογής του συστήματος HACCP μέσα από ανάλυση πραγματικών περιπτώσεων.

Περιγραφή σεμιναρίου

Απόκτησε ανταγωνιστική εξειδίκευση με εφαρμογή στους κλάδους τροφίμων & ποτών, γαστρονομίας και τουρισμού

H Bιομηχανία Tροφίμων είναι από τους δυναμικότερους κλάδους της οικονομίας, με έντονο ανταγωνισμό. Είναι επομένως απαραίτητος ο καθορισμός προτύπων και διαδικασιών που θα διασφαλίσουν την άριστη ποιότητα των τελικών προϊόντων. Εξαιτίας του βασικού ρόλου των τροφίμων στη ζωή και την υγεία, η Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Η ανάγκη σχετικής εξειδίκευσης για την πρόσληψη σε επιχειρήσεις του κλάδου είναι διαρκώς αυξανόμενη. Ένα από τα πλέον καθιερωμένα πρότυπα διασφάλισης ποιότητας είναι το HACCP, προϋπόθεση λειτουργίας μονάδων εστίασης, καταστημάτων, βιομηχανιών τροφίμων κλπ, ένα δυναμικό σύστημα ελέγχου που επικεντρώνεται στην πρόληψη πιθανών προβλημάτων κρίσιμων για την ασφάλεια των τροφίμων μέσω παρακολούθησης κάθε βήματος της διαδικασίας.

Θεματολογία

Υγιεινή & Ασφάλεια τροφίμων

  • Ορισμοί βασικών αρχών, τροφικές δηλητηριάσεις, είδη κινδύνων που προσβάλλουν τα τρόφιμα, βασικές αρχές υγιεινής τροφίμων κ.α

HACCP

  • Ορισμός, σκοπός δημιουργίας προγράμματος HACCP, ανάπτυξη προγράμματος HACCP, διαχείριση ποιότητας κλπ

Πληροφορίες συμμετοχής

Τύπος Σεμιναρίου: Online σύγχρονη εκπαίδευση - Zoom

Διάρκεια: 3 εβδομάδες, 18 ώρες

Χρονοδιάγραμμα Ανά Εβδομάδα
Ημέρα: 2 φορές την εβδομάδα
Ώρα: 18:00 - 21:00 (ενδεικτικά)

Πιστοποίηση
Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα λάβετε Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Κέντρο δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Για πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο και τη διαδικασία εγγραφής, πατήστε παρακάτω για να μεταφερθείτε στη σελίδα του διοργανωτή
Σελίδα Διοργανωτή