Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

MARTE MEO PRACTITIONER ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ & ΠΡΩΤΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥΣ

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Marte Meo Hellas
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Μαρία Σταματάκη, ECP Ψυχοθεραπεύτρια, Οικογενειακή Θεραπεύτρια, Marte Meo Supervisor

Σε ποιους απευθύνεται

Η Brace Social Coop & η Marte Meo Hellas σας προσκαλούν στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Marte Meo Practitioner", που αφορά σε κάθε ειδικευόμενο ή επαγγελματία της Ειδικής Αγωγής (Ειδικό Παιδαγωγό, Εργοθεραπευτή, Λογοθεραπευτή) και σε κάθε ειδικευόμενο και Ειδικό Προσχολικής Αγωγής και Πρωτοσχολικής Εκπαίδευσης (Βρεφοκόμο, Βρεφονηπιοκόμο, Νηπιαγωγό και Δάσκαλο).

Περιγραφή σεμιναρίου

Το Marte Meo («Με τις Δικές σου Δυνάμεις») αποτελεί μία διεθνώς αναγνωρισμένη τεχνική και ευρύτατα εφαρμοσμένη σε πάνω από σαράντα (40) χώρες. Ως μέθοδος Συμβουλευτικής και Ψυχοεκπαίδευσης, μπορεί να εφαρμοστεί σε ατομική συμβουλευτική, σε συμβουλευτική ζεύγους και στη ψυχοεκπαίδευση οικογένειας. Συνιστά ιδιαίτερα βοηθητική τεχνική για κάθε παιδαγωγό, που καλείται να στηρίξει τη συναισθηματική και νοητική ανάπτυξη των παιδιών.
Στην εκπαιδευτική βαθμίδα "Marte Meo Practitioner" ο συμμετέχων έχει την ευκαιρία να εμβαθύνει στον τρόπο που ο ίδιος συνδέεται και επικοινωνεί και να εντοπίσει τα σημεία, στα οποία θα μπορούσε να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεών του. Επιπρόσθετα, αποκωδικοποιεί την αναπτυξιακή διαδικασία και εκπαιδεύεται στη στήριξη της συναισθηματικής και νοητικής ανάπτυξης.
Ιδιαίτερα ισχυρά οφέλη που αποκομίζει κάθε Marte Meo Practitioner αποτελούν η πρακτική καθοδήγηση στην ανάπτυξη ενός μοντέλου θετικής ηγεσίας και καθοδήγησης και η ενίσχυση των δεξιοτήτων του, τόσο στη δυαδική αλληλεπίδραση, όσο και στο πλαίσιο μιας τάξης. Επίσης, εκπαιδεύεται στο συγκεκριμένο βηματισμό για την επίτευξη της αύξησης της συγκέντρωσης των παιδιών, της ανάπτυξης δεξιοτήτων συνεργασίας και κοινωνικής σύνδεσης με τους ομότιμούς τους και ενίσχυσης της αυτονομίας τους στο διάβασμα.
Οι παρεμβάσεις του ειδικού Marte Meo έχουν ως αποτέλεσμα τη σταδιακή αλλαγή της επαφής του ιδίου με τους συμβουλευόμενους ή τους μαθητές του, της καθημερινής αλληλεπίδρασης των παιδιών, αλλά και της ίδιας της οικογένειας.

Θεματικές Ενότητες
• Η οπτική Marte Meo για την επικοινωνία και την αναπτυξιακή διαδικασία.
• Το Marte Meo και η χρήση του από τον ειδικό προσχολικής αγωγής και πρωτοσχολικής εκπαίδευσης, της ειδικής αγωγής και το λογοθεραπευτή.
• Στήριξη της συναισθηματικής και νοητικής ανάπτυξης παιδιών με τυπική ανάπτυξη και παιδιών με νοητική υστέρηση και αναπτυξιακές δυσκολίες (διαταραχές αυτιστικού φάσματος, ΔΕΠ-Υ).
• Πρόσδεση, αυτό-καταγραφή και αυτορρύθμιση. Ευκαιρίες για ενίσχυσή τους από τον παιδαγωγό. Δεξιότητες παιχνιδιού. Δεξιότητες συνεργασίας και κοινωνικής αλληλεπίδρασης.
• Αντιμετώπιση σύνθετων καταστάσεων στην τάξη. Ο ρόλος του παιδαγωγού στη δυαδική και στην ομαδική δράση.
• Επικοινωνία με τους γονείς και μεταφορά πληροφορίας για την υποστηρικτική συμπεριφορά στην ανάπτυξη του παιδιού.

Η εκπαίδευση στηρίζεται στην ανάλυση βιντεοσκοπημένου υλικού, τόσο των εκπαιδευτών, όσων και των εκπαιδευομένων και την πρακτική εξάσκηση εφαρμογής των στοιχείων επικοινωνίας του Marte Meo.

Η παρακολούθηση του προγράμματος οδηγεί στην απόκτηση πιστοποιημένου τίτλου “Marte Meo Practitioner”, ο οποίος χορηγείται απευθείας από τον εκπαιδευτικό οργανισμό Marte Meo International.

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια: έξι (6) ημέρες. Θα πραγματοποιηθεί σε τρία Σαββατοκύριακα.
Ημερομηνίες Διεξαγωγής: 07-08/11/2015, 12-13/12/2015, 16-17/01/2016
Σάββατο & Κυριακή: 09:30-14:30
Κόστος: 490 ευρώ (περιλαμβάνεται εκπαιδευτικό υλικό & κόστος πιστοποίησης)
δυνατότητα καταβολής 3 δόσεων
Ειδικές Μειώσεις: -15% για φοιτητές & ανέργους -10% για εφάπαξ εξόφληση έως την έναρξη του προγράμματος

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.