Βρείτε Σεμινάρια

Marte Meo Hellas

Παρνασσού 8, Μαρούσι, 15124, Άγιος Δημήτριος, ΑΘΗΝΑ

Περιγραφή

Marte Meo σημαίνει «με τις δικές μου δυνάμεις». Είναι μέθοδος συμβουλευτικής και ψυχοεκπαίδευσης που βελτιώνει το πώς, άνθρωποι με σημαντικούς ρόλους («φροντιστές»), επικοινωνούν και αλληλεπιδρούν με τους άλλους ανθρώπους («φροντιζόμενους»).

«Φροντιστές» είναι εκείνοι που υποστηρίζουν άλλους – είναι για παράδειγμα ο γονέας, ο εκπαιδευτικός, ο ειδικός ψυχικής υγείας, ο ειδικός παιδαγωγός, ο εκπαιδευτικός, ο επόπτης – ιδιότητες δηλαδή θεσμικές, επαγγελματικές, συγγενικές ή συναισθηματικές. Ιδιότητες πολύ σημαντικές ως προς την επίδρασή τους στους άλλους.

Η Marte Meo απευθύνεται σ’ αυτούς – είναι «η φροντίδα για τους φροντιστές». Τους μαθαίνει να ενεργοποιούν τις δυνατότητές τους και να αλληλεπιδρούν καλύτερα με τους ανθρώπους που υποστηρίζουν. Αυτό φέρνει αμέσως καλύτερα αποτελέσματα στη θεραπευτική ή εκπαιδευτική πρακτική που ασκούν. Οδηγεί επίσης, σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής τόσο των ιδίων όσο κι εκείνων που φροντίζουν.

Η Marte Meo είναι πρακτική μέθοδος: χρησιμοποιεί εκτενώς την εικόνα (video) των επαφών και των σχέσεων εκεί ακριβώς που συμβαίνουν (δηλαδή στην οικογένεια, στη σχολική τάξη, το εργασιακό περιβάλλον κλπ). H μαγνητοσκόπηση αυτή είναι στο κέντρο της πρακτικής εκπαίδευσης, όλων των προγραμμάτων της Marte Meo.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Τα επαγγελματικά προγράμματα Marte meo απευθύνονται σε ανθρώπους για τους οποίους η φροντίδα του βρέφους, παιδιού, εφήβου, θεραπευομένου, ασθενούς ή ηλικιωμένου είναι μέρος της δουλειάς τους. Αφορούν αποκλειστικά επαγγελματίες και μπορεί να είναι ειδικά προσαρμοσμένα στον τομέα εργασίας τους.

H εκπαίδευση στη μέθοδο «Marte Meo» οδηγεί σε διαφορετικές βαθμίδες τεχνογνωσίας, πιστοποίησης & τίτλου.
Οι βαθμίδες των προγραμμάτων Marte Meo είναι οι εξής:

  • Marte Meo Practitioner
  • Marte Meo Therapist ή Colleague Trainer
  • Marte Meo Supervisor
  • Licensed Supervisor
Επικοινωνήστε με τον φορέα
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στον φορέα εκπαίδευσης.