Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Δίπλωμα συμβουλευτικής στις εξαρτήσεις

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΚΕΑΣ - Κέντρο Έρευνας Ανθρώπινων Συμπεριφορών
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Υπέθυνος προγράμματος: Αλέξανδρος Λάππας
MSc Counseling Psychology, Honor’s Degree in science in Addictions Counseling, Foundation Degree in science in Addictions Counseling, Dip. Addictions Counseling, Cert. Systemic Therapy, Diploma in Training Addiction Counselors (Counselling and Psychotherapy Central Awarding Body)

Σε ποιους απευθύνεται

Απευθύνεται σε επαγγελματίες που εργάζονται στο χώρο της ψυχικής υγείας χωρίς όμως αυτό να είναι προϋπόθεση. Οι συμμετέχοντες γίνονται αποδεκτοί κατόπιν αξιολόγησης.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το Κέντρο Έρευνας Ανθρώπινων Συμπεριφορών έχει καθιερώσει στην χώρα μας ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα διεθνούς εγκυρότητας σε συνεργασία με τους Βρετανικούς οργανισμούς ACTION on ADDICTION και UNIVERSITY of Bath. Μέριμνα μας είναι η επαγγελματική κατάρτιση των εκπαιδευομένων σε μια προσέγγιση υψηλών προδιαγραφών και ποιότητας, συνδυάζει την ακαδημαϊκή με την βιωματική εκπαίδευση, και προσφέρει την δυνατότητα πρακτικής εξάσκησης με την εφαρμογή αυτής της εκπαίδευσης στην εργασία. (work based learning).

Είναι ένα πρόγραμμα που διαρκεί 18 μήνες, και συνδυάζει τη θεωρία και την πρακτική με την κλινική εμπειρία στο θεραπευτικό πρόγραμμα του ΚΕΑΣ. Σε όσους εκπαιδευόμενους το επιθυμούν και είναι εφικτό για εκείνους θα δοθεί η ευκαιρία για κάποιο καθορισμένο διάστημα να κάνουν πρακτική δουλεύοντας με την κλινική ομάδα στο ΚΕΑΣ. Ο στόχος του προγράμματος είναι να δώσει στους εκπαιδευόμενους, παράλληλα με εποπτεία και εκπαίδευση, τις απαραίτητες ικανότητες προκειμένου να συντονίζουν θεραπευτικές ομάδες, να εργάζονται ατομικά με ασθενείς και να χειρίζονται τις υποθέσεις των ασθενών με αποτελεσματικότητα και ασφάλεια, λαμβάνοντας υπ’όψιν όλες τις πρόσφατες εξελίξεις στην έρευνα και θεραπεία των εξαρτημένων ατόμων.

Θεματολογία της εκπαίδευσης
Θεωρίες για την εξάρτηση ( 6 ώρες)
Επιλογή και αξιολόγηση. Λήψη ιστορικών, ατομικό θεραπευτικό πλάνο ασθενή. (12 ώρες)
Ικανότητες συμβουλευτικής (36 ώρες)
Ομαδική Θεραπεία (Yalom, 24 ώρες)
Δουλειά με την οικογένεια (Συστημική 12 ώρες)
Γνωστική Θεραπεία (12 ώρες)
Πρόληψη Υποτροπής, Γνωστική Συμπεριφορική Θεραπεία (12 ώρες)
Συνέντευξη Κινητόποιησης (12 ώρες)
Διπλή Διώγνωση, Νευροβιολογιά, Ψυχοδυναμική (12 ώρες)
Θέματα Ανδρών, Γυναικών, Μειονοτήτων, Ηθική και Δεοντολογία, Εισαγωγή στις ομάδες αυτοβοήθειας (12 ώρες)
Αναοσκόπηση και κλείσομο κύκλου (12 ώρες)
Σύνολο 150 ώρες με επιπλένον 50 ώρες εποπτευόμενης κλινικής εμπειρίας

Το πρόγραμμα πιστοποιείται και λειτουργεί με την εποπτεία του ACTION ON ADDICTION που βρίσκεται στην Μεγάλη Βρετανία και είναι ένας εκπαιδευτικός οργανισμός που σε συνεργασία με το BATH UNIVERSITY ειδικεύεται στην εκπαίδευση συμβούλων διαταραχών εξάρτησης από τις χημικές ουσίες.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.