Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Professional Certificate Θεατρικό Παιχνίδι

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Mediterranean Professional Studies
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Εκπαίδευση

Σε ποιους απευθύνεται

• Σε φοιτητές και πτυχιούχους παιδαγωγικών & ανθρωπιστικών επιστημών που πρόκειται να ασχοληθούν με παιδιά και εφήβους
• Σε παιδαγωγούς & εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων: δασκάλους, νηπιαγωγούς, καθηγητές μέσης εκπαίδευσης
• Σε ειδικούς παιδαγωγούς, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές
• Σε ψυχολόγους
• Σε γονείς
• Σε ευρύτερο κοινό για λόγους προσωπικής ή/και επαγγελματικής ανάπτυξης

Σκοπός

Στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία των συμμετεχόντων με το χώρο του θεάτρου και συγκεκριμένα με το θεατρικό παιχνίδι ως παιδαγωγικό εργαλείο. Επιπρόσθετα αυτό το σεμινάριο είναι βιωματικό, δηλαδή στόχος είναι να παρέχει στους συμμετέχοντες τόσο θεωρητικές όσο και πρακτικές δεξιότητες.

Περιγραφή σεμιναρίου

Tο Θεατρικό Παιχνίδι επιτρέπει στον άνθρωπο να εκφραστεί συνολικά, να διοχετεύσει δημιουργικά την ενέργειά του, να ευαισθητοποιηθεί και να επικοινωνήσει. Επιπλέον δυναμώνει και δένει μια ομάδα που πρόκειται να δουλέψει μαζί π.χ. μία σχολική τάξη. Στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία των συμμετεχόντων με το χώρο του θεάτρου και συγκεκριμένα με το θεατρικό παιχνίδι ως παιδαγωγικό εργαλείο. Επιπρόσθετα αυτό το σεμινάριο είναι βιωματικό, δηλαδή στόχος είναι να παρέχει στους συμμετέχοντες τόσο θεωρητικές όσο και πρακτικές δεξιότητες. Οι σπουδαστές θα αποκτήσουν μια γενική εικόνα της λειτουργίας του Θεατρικού Παιχνιδιού στην εκπαίδευση, αλλά και θα καταρτιστούν στις δράσεις του θεατρικού παιχνιδιού με σκοπό να το χρησιμοποιήσουν ως εκπαιδευτικό εργαλείο στον επαγγελματικό τους χώρο, στην εθελοντική εργασία τους ή στην καθημερινή τους ζωή.

Οι συμμετέχοντες θα μελετήσουν και τα τρία επίπεδα λειτουργίας του Θεατρικού Παιχνιδιού: α) το παιδαγωγικό, το οποίο βοηθά παιδιά ή και ενήλικες να αναπτύξουν κώδικες επικοινωνίας, β) το θεατρικό, το οποίο μέσα από παιχνίδια ρόλων βοηθά τους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν, να ανταποκριθούν και να αποδεχθούν υποθετικές δοσμένες συνθήκες και γ) το ψυχολογικό, το οποίο με δημιουργική παρουσία και παρέμβαση δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας έτσι ώστε να προωθηθεί η απελευθέρωση που οδηγεί στη δημιουργία.

Βεβαίωση παρακολούθησης από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 2 (Mediterranean Professional Studies) εγκεκριμένο και αδειοδοτημένο από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων ΕΟΠΠΕΠ.

Πρόσθετη βεβαίωση Pearson Assured στις Σύγχρονες Εφαρμογές Ειδικής Αγωγής, μετά από αξιολόγηση της Pearson, του μεγαλύτερου φορέα πιστοποίησης στην Ευρώπη.

Πληροφορίες συμμετοχής

Γλώσσα διδασκαλίας: Ελληνική
Διάρκεια: 20 ώρες

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.