Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Κέντρα Μάθησης: ένα μέσο και εργαλείο σχεδιασμού διαφοροποιημένης διδασκαλίας

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κολλέγιο Αθηνών-Κολλέγιο Ψυχικού: Educate the Educators
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Τζένια Νικολοπούλου, Eκπαιδευτικός Δημοτικού Κολλεγίου Ψυχικού
Στεφανάκου Κατερίνα, Eκπαιδευτικός Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών

Σε ποιους απευθύνεται

Απευθύνεται στο εκπαιδευτικό προσωπικό του ΕΕΙ σε εθελοντική βάση καθώς και σε καθηγητές/ δασκάλους/ φοιτητές που δεν εργάζονται στο ΕΕΙ.

Σκοπός

Οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας να μοιραστούν με συναδέλφους τους τις γνώσεις και δεξιότητές τους σε συγκεκριμένους τομείς της διδακτικής πράξης.

Περιγραφή σεμιναρίου

Στο πλαίσιο της συνεχούς επιμόρφωσης /ανάπτυξης των εκπαιδευτικών το Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό ΄Ιδρυμα, (Κολλέγιο Αθηνών –Κολλέγιο Ψυχικού) προσφέρει το πρόγραμμα “Teachers Training Teachers”, σειρά μαθημάτων, διάρκειας δύο ή τριών διδακτικών περιόδων, με πρακτικό χαρακτήρα και άμεση σχέση με την εκπαιδευτική διαδικασία.

Ως διαφοροποίηση διδασκαλίας νοείται η αλλαγή της μαθησιακής διαδικασίας με ρουτίνες διδασκαλίας που ανταποκρίνονται σε μεγάλο εύρος διαφορών ως προς τη μαθησιακή ετοιμότητα, τα ενδιαφέροντα και το μαθησιακό στυλ των μαθητών (Tomlinson 1999, 2001). Ως διαφοροποίηση ορίζεται και η διδακτική προσέγγιση κατά την οποία οι εκπαιδευτικοί προβαίνουν στην τροποποίηση του αναλυτικού προγράμματος, των μεθόδων διδασκαλίας, των πηγών, των μαθησιακών δραστηριοτήτων και του τελικού αποτελέσματος, με στόχο την ανταπόκριση στις διαφοροποιημένες ανάγκες του κάθε μαθητή ξεχωριστά, ώστε να μεγιστοποιηθούν οι μαθησιακές ευκαιρίες για κάθε μαθητή μέσα στην τάξη (Bearne, 1996).

Το σεμινάριο περιλαμβάνει:
• Θεωρητικό πλαίσιο
• Παρουσίαση κέντρων μάθησης με βάση τα ενδιαφέροντα των παιδιών
• Εφαρμοσμένες δραστηριότητες
• Problem-solving
• Τρόπους αξιολόγησης

Χορηγείται Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.