Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Ανάπτυξη στοχαστικών ικανοτήτων δια μέσου της παρατήρησης έργων τέχνης

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κολλέγιο Αθηνών-Κολλέγιο Ψυχικού: Educate the Educators
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Γ. Μέγα, Ph.D., Εκπαιδευτικός, Αναπληρώτρια Διευθύντρια Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών, Καθηγήτρια Σύμβουλος στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιo

Σε ποιους απευθύνεται

Σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και σε φοιτητές.

Σκοπός

Οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας να μοιραστούν με συναδέλφους τους τις γνώσεις και δεξιότητές τους σε συγκεκριμένους τομείς της διδακτικής πράξης.

Περιγραφή σεμιναρίου

Στο πλαίσιο της συνεχούς επιμόρφωσης /ανάπτυξης των εκπαιδευτικών το Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό ΄Ιδρυμα, (Κολλέγιο Αθηνών –Κολλέγιο Ψυχικού) προσφέρει το πρόγραμμα “Teachers Training Teachers”, σειρά μαθημάτων, διάρκειας δύο ή τριών διδακτικών περιόδων, με πρακτικό χαρακτήρα και άμεση σχέση με την εκπαιδευτική διαδικασία.

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα παρουσιαστούν τεχνικές παρατήρησης έργων τέχνης με στόχο την ανάπτυξη των πολλαπλών ικανοτήτων των μαθητών με έμφαση στις στοχαστικές. Πρόκειται για δοκιμασμένες πρακτικές με πολύ καλά αποτελέσματα στα σχολεία που υλοποιούνται εδώ και μια τουλάχιστον δεκαετία, οι οποίες υποστηρίζονται από την Παιδαγωγική Σχολή του Πανεπιστημίου του Harvard. Το σεμινάριο αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα:

• θεωρητικό πλαίσιο
• πρακτικές εφαρμογές
• υλοποίηση εκπαιδευτικών σεναρίων

Χορηγείται Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.