Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Τι συμβαίνει με τις διαπροσωπικές μας σχέσεις; Μπορούν να πετύχουν ή είναι μάταιη η προσπάθεια;

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Μαρσέλη Ελένη. Έχει σπουδάσει Ανθρωπιστικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, και έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά προγράμματα στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία και Μαθησιακές Δυσκολίες, στη Συμβουλευτική των Εξαρτήσεων και Ανθρώπινη Σεξουαλικότητα- Βασικές ‘Έννοιες και Σύγχρονη Έκφραση στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών .Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις Αναπτυξιακές Διαταραχές από το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Τμήμα Νευροψυχολογίας του Βόλου. Έχει εξειδικευτεί στη Συστημική-Υπαρξιακή Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία. Έχει παρακολουθήσει κύκλους σπουδών στο Ψυχόδραμα και στην Παιγνιδοθεραπεία. Εργάζεται τα τελευταία χρόνια, ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας-Ψυχοθεραπεύτρια στο Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας που διατηρεί στην Αγία Παρασκευή.

Σε ποιους απευθύνεται

• Αντιμετωπίζουν δυσκολίες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις
• Θέλουν να μάθουν να συσχετίζονται καλύτερα με τον εαυτό τους και τους γύρω τους
• Ενδιαφέρονται να διευρύνουν την οπτική τους σε θέματα σχέσεων

Περιγραφή σεμιναρίου

Οι συναισθηματικές, ερωτικές, συζυγικές και φιλικές σχέσεις αποτελούν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μας. Για τον άνθρωπο η συναισθηματική σύνδεση, η αίσθηση ότι είμαι αποδεκτός, ότι είμαι πιο αρεστός από τον άλλον και ερωτικά επιθυμητός, είναι σημαντικά στοιχεία για την εσωτερική του ισορροπία. Ίσως γι αυτό το λόγο, οι διαπροσωπικές σχέσεις κυριαρχούν σε λογοτεχνικά έργα, μυθιστορήματα, νουβέλες, ποίηση και μουσικούς στίχους, καθώς αναφέρονται στο ερωτικό ζήτημα, τη μοναξιά, το χωρισμό, το πάθος της επαφής των ανθρώπων καθώς και τις φιλίες που άντεξαν μέσα στο χρόνο.

Πολλοί άνθρωποι νιώθουν μόνοι, ακόμα και αν είναι σε σχέση ή σε γάμο, ή καταπιεσμένοι, άλλοι υιοθετούν την μοναξιά, σαν ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους και άλλοι κρύβονται πίσω από την εφήμερη ή επιφανειακή ευτυχία. Έτσι δημιουργείται ένα ερώτημα: Γιατί οι σχέσεις μου δεν πετυχαίνουν? «Το σίγουρο είναι πως η ευθύνη σε μια σχέση είναι και των δύο καθως η δυναμική της σχέσης δημιουργείται από την αλληλεπίδραση των χαρακτήρων και των συμπεριφορών μας. Μήπως τελικά απαραίτητη προϋπόθεση είναι η κατανόηση της δικής μας συμπεριφοράς και αυτής των γύρω μας;

Η αποτελεσματική διαχείριση των συναισθημάτων και η ανάληψη της συναισθηματικής ευθύνης συμβάλλει στην αμοιβαία κατανόηση και τη βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων.

Οι συμμετέχοντες:
• Θα αναπτύξουν τρόπους κατάλληλης διαχείρισης των δυσκολιών της ανθρώπινης σχέσης
• Θα γνωρίσουν διαφορετικούς τρόπους έκφρασης συναισθημάτων και σκέψεων
• Θα αποκτήσουν δεξιότητες διαπροσωπικής επικοινωνίας
• Θα εμβαθύνουν στον τρόπο σκέψης αναφορικά με τα μοτίβα επιλογής συντρόφου
• Θα κατανοήσουν τις προϋποθέσεις για την υγιή ανάπτυξη των διαπροσωπικών σχέσεων

Πληροφορίες συμμετοχής

- Διάρκεια: 4 ώρες θεωρητικών και βιωματικών ενοτήτων
- Παρέχεται βεβαίωση Παρακολούθησης
- Ημερομηνία: 17/03/2013 - Ώρα: 11:00-15:00
- Ημερομηνία: 24/03/2013 - Ώρα: 17:00-21:00
- Κόστος Συμμετοχής: ΔΩΡΕΑΝ

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.