Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ (ISO 22301:2012)

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
TUV AUSTRIA ACADEMY
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία ISO/Haccp/OHSAS

Σε ποιους απευθύνεται

Απευθύνεται σε άτομα που θέλουν να λάβουν την εκπαίδευση προκειμένου να μπορούν να διενεργούν Εσωτερικές Επιθεωρήσεις σε Συστήματα Διαχείρισης Επιχειρησιακής Συνέχειας.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το ISO 22301 είναι το πλέον αναγνωρισμένο στην Ευρώπη πιστοποιήσιμο πρότυπο Συστημάτων Διαχείρισης Επιχειρησιακής Συνέχειας και αποτελεί τον απόγονο του βρετανικού BS 25999.
Το αντικείμενο του προτύπου είναι ο σχεδιασμός, ανάπτυξη, λειτουργία και βελτίωση ενός συστήματος διαχείρισης επιχειρησιακής συνέχειας.

Η επιχειρησιακή συνέχεια είναι μια ιδιαίτερα σημαντική σημαντική έννοια, ειδική στην σημερινή εποχή. Ένας απλουστευμένος ορισμός της επιχειρησιακής συνέχειας είναι: «Η επιχειρησιακή συνέχεια είναι η ικανότητα ενός οργανισμού να παρέχει προϊόντα ή υπηρεσίες σε αποδεκτά προκαθορισμένα επίπεδα ακόμα και μετά την εμφάνιση διαταραχής».

Βάση των διεθνώς αποδεκτών βέλτιστων πρακτικών, προκειμένου να διασφαλιστεί η ορθή και αποτελεσματική λειτουργία ενός συστήματος διαχείρισης, θα πρέπει αυτό να ελέγχεται και εσωτερικά.
Οι εσωτερικές επιθεωρήσεις αποτελούν μια από τις υποχρεωτικές απαιτήσεις κάθε συστήματος διαχείρισης και έναν από τους μηχανισμούς για την επίτευξη του CHECK (Ελέγχου) στον γνωστό κύκλο του Demming (PDCA – Plan Do Check Act) που έχει ως στόχο την συνεχή βελτίωση.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αναλύονται οι βασικές αρχές της Εσωτερικής Επιθεώρησης, οι τεχνικές και μεθοδολογίες της επιθεώρησης αλλά και παρουσιάζονται εν τάχει οι απαιτήσεις του ISO 22301, καθώς και ο τρόπος επιθεώρησης προσαρμοσμένος στο συγκεκριμένο είδος συστήματος.

Ολοκληρώνοντας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα οι συμμετέχοντες θα μπορούν να διενεργούν επιθεωρήσεις σε συστήματα διαχείρισης επιχειρησιακής Συνέχειας που είναι συμβατά με τις απαιτήσεις του ISO 22301.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πληροί τις εκπαιδευτικές απαιτήσεις για τη διενέργεια Εσωτερικών Επιθεωρήσεων ενός Συστήματος Διαχείρισης Επιχειρησιακής Συνέχειας, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των προτύπων ISO 22301 και ISO 19011. Απευθύνεται σε άτομα που θέλουν να λάβουν την εκπαίδευση προκειμένου να μπορούν να διενεργούν Εσωτερικές Επιθεωρήσεις σε Συστήματα Διαχείρισης Επιχειρησιακής Συνέχειας.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των εξετάσεων του σεμιναρίου χορηγείται Πιστοποιητικό Εσωτερικού Επιθεωρητή Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών με πιστοποίηση TÜV AUSTRIA ACADEMY.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.