Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΝΟΥ - Για επαγγελματίες και ειδικευόμενους στο χώρο της ψυχοεκπαίδευσης γονέων

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Marte Meo Hellas
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Μαρία Σταματάκη, ECP Ψυχοθεραπεύτρια, Οικογενειακή Θεραπεύτρια, Marte Meo Supervisor

Σε ποιους απευθύνεται

Αφορά σε επαγγελματίες στο χώρο της Συμβουλευτικής και της Ψυχοεκπαίδευσης, καθώς και σε Παιδαγωγούς. Θα δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής σε περιορισμένο αριθμό γονέων.

Περιγραφή σεμιναρίου

Ζούμε σε μια μαγική εποχή από επιστημονική άποψη. Η εξέλιξη των νευροεπιστημών τα τελευταία χρόνια, μας παρέχει όλο και βαθύτερη γνώση της λειτουργίας του πιο σύνθετου και εντυπωσιακού οργάνου που διαθέτει ο άνθρωπος, του εγκεφάλου.

Πώς αναπτύσσεται και πως λειτουργεί ο νους μας;

Τι ρόλο μπορεί να παίξει ο γονέας και ο επαγγελματίας που στηρίζει την οικογένεια στην υγιή ανάπτυξη του νου;

Πώς μπορούμε να εκπαιδεύσουμε ένα παιδί στην κατανόηση του τρόπου λειτουργίας του νου και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων κατανόησης του εαυτού και σύνδεσης με τους άλλους;

Η ανταπόκριση του περιβάλλοντος και ο τύπος της επαφής, που θα αναπτύξει ο γονέας με το παιδί του, παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του εγκεφάλου και τη νοητική και συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού. Γνωρίζοντας πώς αναπτύσσεται και λειτουργεί ο παιδικός εγκέφαλος είμαστε σε θέση, ως σύμβουλοι, να στηρίξουμε το γονέα και κάθε φροντιστή να κατανοήσει καλύτερα το παιδί και τις ανάγκες του. Να τον καθοδηγήσουμε στο να ανταποκρίνεται με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στις σύνθετες καταστάσεις, που προκύπτουν κατά το μεγάλωμα του παιδιού. Να τον εκπαιδεύσουμε στο να μην τραυματίζει ο ίδιος το παιδί και να το βοηθάει να χειρίζεται, με τις δικές του δυνάμεις, τις όποιες τραυματικές εμπειρίες και κυρίως να τον στηρίξουμε στο να βρει νέο νόημα στην άσκηση του γονεϊκού του ρόλου.
Ως παιδαγωγοί, συνδεόμαστε με ένα νέο τρόπο με το μαθητή μας, που μας καθιστά αποτελεσματικούς, μας χαρίζει χαρά και θέτει βάσεις για την υγιή ανάπτυξη του μικρού παιδιού.
Τόσο ως παιδαγωγοί, όσο και ως γονείς μπορούμε να βοηθήσουμε το παιδί να κατανοήσει πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος και πώς μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτή τη γνώση για την καλύτερη επαφή με τον εαυτό και με τους άλλους.

Θεματικές Ενότητες
• Ευρήματα νευροεπιστημών και πλαστικότητα κοινωνικού εγκεφάλου.
• Διαμόρφωση του παιδικού νου μέσω επαφής και αλληλεπίδρασης με το περιβάλλον.
• Τεχνικές για τη στήριξη του αναπτυσσόμενου παιδικού εγκεφάλου.
• Τεχνικές για τη λειτουργία του νου, ως μια ολότητα. Σύνδεση του δεξιού και αριστερού ημισφαιρίου. Σύνδεση του «άνω και κάτω εγκεφάλου». Σύνδεση της άδηλης και έκδηλης μνήμης. Σύνδεση των επιμέρους στοιχείων του εαυτού (συναισθήματα, αισθήσεις, αντιλήψεις & συμπεριφορά). Σύνδεση του εαυτού με τους άλλους.

Θα χορηγηθεί εκπαιδευτικό υλικό, επεξεργασμένο και μεταφρασμένο στα ελληνικά για χρήση:
- από τους ειδικούς στη συμβουλευτική και στη ψυχοεκπαίδευση
- στην καθημερινή αλληλεπίδραση ενός γονέα με το παιδί του
- στην εκπαίδευση των παιδιών στη λειτουργία του εγκεφάλου

Πληροφορίες συμμετοχής

Κόστος: 180 ευρώ

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.