Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Εκπαίδευση στην Τεχνική Συμβουλευτικής Marte Meo - Για επαγγελματίες στο χώρο της υιοθεσίας & αναδοχής

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Marte Meo Hellas
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Μαρία Σταματάκη, Μ.Sc., Ψυχοθεραπεύτρια, Οικογ. Θεραπεύτρια, Marte Meo Supervisor, Marte Meo Colleague Trainer.

Περιγραφή σεμιναρίου

Η Marte Meo Hellas ανακοινώνει την έναρξη εκπαιδευτικού προγράμματος στην τεχνική Συμβουλευτικής Marte Meo για πρώτη φορά στην Ελλάδα ειδικά για τους επαγγελματίες που καλούνται να στηρίξουν ανάδοχους και θετούς γονείς. Ένα παιδί που βιώνει το τραύμα του αποχωρισμού από τη φυσική του οικογένεια και παραμένει για μεγάλη διάρκεια σε ιδρύματα μπορεί να αναπτύξει δυσκολία συναισθηματικής σύνδεσης και να παρουσιάσει επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης του.

Το ζευγάρι που μετά από πολυετή συνήθως αναμονή έχει στην αγκαλιά του το παιδί αυτό, δυσκολεύεται να αναπτύξει μαζί του μια σχέση υποστηρικτική ως προς τη συναισθηματική και νοητική του ανάπτυξη, βιώνοντας έντονα συναισθήματα ματαίωσης. Το Marte Meo έρχεται να στηρίξει τον ανάδοχο ή θετό γονέα στο στάδιο αυτό, καθώς αποτελεί ένα μέσο σταδιακής εκπαίδευσης στην ανάπτυξη δεσμών ασφάλειας και στην επούλωση του τραύματος του παιδιού.

Προγράμματα στήριξης της Αναδοχής & της Υιοθεσίας μέσω του Marte Meo έχουν αναπτυχθεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Το Marte Meo αποτελεί βασικό μέσο συμβουλευτικής στην υιοθεσία στη Σκανδιναβία, την Ιρλανδία και τη Γερμανία.

Η παρακολούθηση του προγράμματος οδηγεί στην απόκτηση πιστοποιημένου τίτλου “MARTE MEO PRACTITIONER”, ο οποίος χορηγείται απευθείας από τον εκπαιδευτικό οργανισμό MARTE MEO INTERNATIONAL.

Πληροφορίες συμμετοχής

- Ημερομηνίες Διεξαγωγής: 16-17.3 & 20-21.4 & 1-2.6.2013
- Ώρες: Σάββατο & Κυριακή 09:30-15:30
- Κόστος: 380 ευρώ.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.