Βρείτε Σεμινάρια
x

Σεμινάριο σε αίθουσα

Τούρκικη Γλώσσα

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
StartLearn

Διεξάγεται και με εξ αποστάσεως παρακολούθηση (e-learning).

Περισσότερες πληροφορίες

Διεξάγεται και με εξ αποστάσεως παρακολούθηση (e-learning). Περισσότερες πληροφορίες

Σε ποιους απευθύνεται

Απευθύνεται σε Εργαζόμενους, Μαθητές, Φοιτητές, Ελεύθερους Επαγγελματίες, Αυτοαπασχολούμενους, Ανέργους, άτομα από όλους τους τομείς, επαγγέλματα και ειδικότητες, που ενδιαφέρονται να επεκτείνουν τη γνώση τους πέρα των τετριμμένων γλωσσών, να δραστηριοποιηθούν στον τουριστικό και εμπορικό τομέα, ή να εξασφαλίσουν με την απόκτηση του διπλώματος Yüksek Seviye (ανώτερο επίπεδο), την είσοδό του σε τουρκικά πανεπιστήμια, καθώς επίσης και στα πανεπιστήμια Αθηνών και Θεσσαλονίκης στα αντίστοιχα τμήματα (Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών και Τουρκικής Γλώσσας και Φιλολογίας).

Σκοπός

- Να αποκτήσουν -μετά την ολοκλήρωση τριών κύκλων σπουδών- την μοναδική αναγνωρισμένη πιστοποίηση από τον ΑΣΕΠ, το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (ΚΠΓ επίπεδο Β)
- Να κατέχουν ένα ισχυρό εφόδιο, αφού εν όψη της προοπτικής ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση προκύπτουν πολλές ευκαιρίες για συνεργασία των δύο χωρών σε επίπεδα όπως στο εμπόριο και στον τουρισμό.
- Να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους

Περιγραφή σεμιναρίου

Η Τουρκική γλώσσα ανήκει στην τουρκική ομάδα των Αλταϊκών γλωσσών και έχει ομιλητές στην Τουρκία, την Κύπρο, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την ΠΓΔΜ και σε άλλες χώρες της πρώην Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, καθώς και σε αρκετές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου ζουν αρκετά εκατομμύρια μετανάστες τουρκικής καταγωγής. Ο αριθμός των φυσικών ομιλητών της είναι αβέβαιος, κυρίως λόγω της έλλειψης επαρκών δεδομένων για τις μειονοτικές γλώσσες στην Τουρκία. Η Τουρκική γλώσσα είναι η επίσημη γλώσσα της Τουρκίας. Η Τουρκική γλώσσα είναι, επίσης, μαζί με την Ελληνική επίσημη γλώσσα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια και Εκπαιδευτικές υπηρεσίες
• Διάρκεια: 3 έτη (τα έτη είναι ακαδημαϊκά, δηλαδή με 9μηνη παρακολούθηση).
• Τα τμήματα είναι ολιγομελή και ευέλικτα ώστε να προσαρμόζονται στον ελεύθερο χρόνο του κάθε σπουδαστή. Υπάρχει η δυνατότητα αναπλήρωσης των μαθημάτων ή εναλλάξ παρακολούθησης σε παράλληλα τμήματα, ενώ αν η καθημερινότητα του σπουδαστή είναι γεμάτη υποχρεώσεις, υπάρχει η δυνατότητα συγκρότησης τμήματος και τα Σάββατα.
• Τα μαθήματα θα γίνονται μόνο μία φορά την εβδομάδα και θα είναι διάρκειας 3 ωρών.
• Το σεμινάριο δύναται να πραγματοποιηθεί και ενδοεπιχειρησιακά.
• Το Σεμινάριο μπορεί να επιδοτηθεί μέχρι και 100% από το Πρόγραμμα ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ.
• Στην προσπάθεια για ευέλικτη διδασκαλία υπάρχει η δυνατότητα εκπαίδευσης από απόσταση (e- learning).

Πιστοποίηση
Απόκτηση της αναγνωρισμένης πιστοποίησης από τον ΑΣΕΠ, το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (ΚΠΓ επίπεδο Β). Οι εξετάσεις διοργανώνονται από το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας.
Εξετάσεις πιστοποίησης γνώσης της τουρκικής γλώσσας διοργανώνονται και από το Πανεπιστήμιο της Άγκυρας TÖMER. Υπάρχουν τρία επίπεδα: Temel (Βασικό), Orta (Μεσαίο), Yüksek (Ανώτερο), στα οποία οι επιτυχόντες στις εξετάσεις λαμβάνουν τα εξής διπλώματα:
• KATILIM BELGESİ (Α1)
• SERTİFİKA (Α2)
• SERTİFİKA (Β1)
• SERTİFİKA (Β2)
• DİPLOMA (C1)

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.