Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΑΡΧΕΣ & ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ - Βιωματικό Σεμινάριο για Φοιτητές και Νέους Επαγγελματίες του χώρου της Ψυχικής Υγείας

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΝΟΗΜΑ - Εργαστήριο Συστημικής Εκπαίδευσης & Θεραπείας
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Δούκα Κατερίνα, κοινωνική λειτουργός-ψυχοθεραπεύτρια. Κατσώρη Φίλια, Απόφοιτος Τμήματος Ψυχολογίας (BSc), Πανεπιστημίου Teesside της Μ.Βρετανίας, Master of Science (MSC) στην Εξελικτική Ψυχολογία, University of London, Εκπαίδευση στη Συστημική Θεραπεία στο Συστημικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Ψυχολογικής Υποστήριξης.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το σεμινάριο αποτελεί μία εισαγωγή στην οικογενειακή θεραπεία και στις τεχνικές που χρησιμοποιεί η οικογενειακή- συστημική προσέγγιση.
Η οικογενειακή-συστημική προσέγγιση «δουλεύει» με ολόκληρη την οικογένεια, είτε το αίτημα αφορά στις σχέσεις μεταξύ των μελών, είτε σε κάποια δυσκολία ή πρόβλημα που φέρνει κάποιο μέλος της. Αντιμετωπίζει την οικογένεια σαν έναν ζωντανό οργανισμό, στον οποίο οι δυναμικές που αναπτύσσονται, ο τρόπος που σχετίζονται τα άτομα που ζουν μαζί, καθώς και η κουλτούρα που έχουν αναπτύξει μπορεί να πάψουν να είναι λειτουργικά και να οδηγήσουν σε δυσκολίες ή προβλήματα. Σύμφωνα με την συστημική οπτική, η ανάγνωση της πραγματικότητας και της ζωής της οικογένειας βασίζεται σε ένα μη γραμμικό τρόπο σκέψης που ξεπερνά την ερμηνεία του κόσμου με βάση τη σχέση αιτίας – αποτελέσματος, εστιάζοντας στις αλληλεπιδράσεις των σχέσεων και την επικοινωνία.
Η συγκεκριμένη προσέγγιση έχει αναπτύξει εδώ και 70 χρόνια τρόπους προσέγγισης και τεχνικές παρέμβασης του οικογενειακού συστήματος, με τις οποίες θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με βιωματικό τρόπο οι συμμετέχοντες.

ΤΑ ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Στα βιωματικά σεμινάρια οι ομάδες λειτουργούν «μέσω του βιώματος» και προϋποθέτουν την ενεργή συμμετοχή του κάθε συμμετέχοντα. Για το λόγο αυτό χρησιμοποιούνται τεχνικές (συζήτηση σε ζευγάρια, σε μικρές ομάδες, εκδραμάτιση ρόλων κλπ.) που βοηθούν στην ανάπτυξη κλίματος εμπιστοσύνης και ασφάλειας μέσα στην ομάδα.

Πληροφορίες
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε 2 κύκλους:
Α' ΚΥΚΛΟΣ: 03 & 04 Μαρτίου 2012, 10:00 - 16:00
Β' ΚΥΚΛΟΣ: 31 Μαρτίου & 01 Απριλίου 2012, 10:00 - 16:00
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 10 άτομα (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)
Κόστος: 80 ευρώ ανά κύκλο

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.