ΝΟΗΜΑ - Εργαστήριο Συστημικής Εκπαίδευσης & Θεραπείας

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Διός 42-44 & Αναπαύσεως, Βριλήσσια & Ομήρου 48, Νέα Σμύρνη, 15235 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210/9343085, 210/6142238
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το Εργαστήριο
Το εργαστήριο Συστημικής Εκπαίδευσης και Θεραπείας «ΝΟΗΜΑ» δημιουργήθηκε από μία ομάδα συστημικών θεραπευτών (ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών). Ήταν το αποτέλεσμα αναζητήσεων σχετικά με το νόημα της θεραπείας, της εκπαίδευσης, των σχέσεων και της ύπαρξης γενικότερα ως μέρος του κοινωνικού γίγνεσθαι.
Μέσα στα πλαίσια της μεταβαλλόμενης κοινωνίας, το Εργαστήριο προσπαθεί να διευρύνει συνεχώς τους ορίζοντές του, με στόχο την προώθηση της ψυχικής υγείας και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής.
Οι δραστηριότητές μας απευθύνονται σε άτομα, οικογένειες και ζευγάρια που αναζητούν υποστήριξη και θεραπεία, ώστε να διαχειριστούν δυσκολίες και αλλαγές που επηρεάζουν τη ζωή τους, να διερευνήσουν νέους τρόπους για να αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους και τον κόσμο γύρω τους και να ανακαλύψουν προοπτικές για τις σχέσεις τους, τους στόχους τους και τη ζωή τους.

Υπηρεσίες
Ψυχοθεραπευτικές συναντήσεις
Η ψυχοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει άτομα που αντιμετωπίζουν ψυχοσυναισθηματικά προβλήματα όπως: χαμηλή αυτοεκτίμηση, προβλήματα στη διαχείριση σχέσεων, άγχος, φοβίες, κρίσεις πανικού, κατάθλιψη, ψυχοσωματικά συμπτώματα, πένθος ή απώλεια, εργασιακό στρες, ακραίες αλλαγές στη διάθεση, δυσκολία στη διαχείριση χρόνιων παθήσεων.
Βιωματικά σεμινάρια
Στόχος των σεμιναρίων είναι να υποστηρίξουν τους ανθρώπους ώστε να συνειδητοποιήσουν και να αναπτύξουν τις ικανότητές τους, να μάθουν να συνεργάζονται και να επικοινωνούν με νέους λειτουργικούς τρόπους και ταυτόχρονα να διαφυλάξουν τη διαφορετικότητά τους. Η θεματολογία των σεμιναρίων ποικίλλει ανάλογα με τον πληθυσμό στον οποίο απευθύνονται.
Ομάδες υποστήριξης
Απευθύνονται σε γενικές ή ειδικές ομάδες πληθυσμού και οργανισμούς με στόχο να βοηθήσουν τα άτομα και τις ομάδες να διαχειρίζονται πιο λειτουργικά προσωπικά, οικογενειακά και επαγγελματικά ζητήματα.

Υπεύθυνες Εργαστηρίου

Δούκα Κατερίνα
Κοινωνική Λειτουργός
Ψυχοθεραπεύτρια
Σύμβουλος Τοξικοεξάρτησης

Κατσώρη Φίλια
Ψυχολόγος MSc
Ψυχοθεραπεύρια

Δούκα Ευαγγελία

Ψυχολόγος
Εκπαιδευτικός
Ψυχοθεραπεύτρια
Σύμβουλος Τοξικοεξάρτησης

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στον φορέα εκπαίδευσης.