Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

«ΧΤΙΖΩΝΤΑΣ ΓΕΦΥΡΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΑ ΝΕΡΑ» Βιωματικό Σεμινάριο για τη σχέση γονιών και εφήβων

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΝΟΗΜΑ - Εργαστήριο Συστημικής Εκπαίδευσης & Θεραπείας
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Δούκα Κατερίνα, κοινωνική λειτουργός-ψυχοθεραπεύτρια Κατσώρη Φίλια, Απόφοιτος Τμήματος Ψυχολογίας (BSc), Πανεπιστημίου Teesside της Μ.Βρετανίας, Master of Science (MSC) στην Εξελικτική Ψυχολογία, University of London, Εκπαίδευση στη Συστημική Θεραπεία στο Συστημικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Ψυχολογικής Υποστήριξης.

Σκοπός

Το σεμινάριο αυτό έχει σαν στόχο να βοηθήσει τους γονείς να κατανοήσουν το έφηβο παιδί τους του και να χτίσουν νέες γέφυρες επικοινωνίας μαζί του. Έτσι, η περίοδος της εφηβείας μπορεί να μετατραπεί σε μια ευκαιρία για να δημιουργήσουν μια νέα σχέση με τον/την έφηβο και να σταθούν υποστηριχτικά στο πλευρό του σ’ αυτό το υπέροχο ταξίδι προς την ενηλικίωση.

Περιγραφή σεμιναρίου

Εφηβεία: μια περίοδος αναζήτησης, γεμάτη αμφιθυμία, νεύρα, ξεσπάσματα, αμφισβήτηση, αλλά και τάσεις απομόνωσης και έντονης ενασχόλησης με το «εγώ». Ο έφηβος, αρχίζει να διαφοροποιείται από τους γονείς του, σταματά να ταυτίζεται μ’ αυτούς και αναζητά τη δική του ταυτότητα. Η ματιά του προσανατολισμένη πια στο εγώ, συγκριτικά με το εσείς-γονείς της παιδικής ηλικίας, ψάχνει για να συγκροτήσει τον ενήλικο εαυτό του. Χρειάζεται λοιπόν να αμφισβητήσει τα μέχρι χθες πρότυπά του, να προκαλέσει και να εναντιωθεί στα γνώριμα, να περπατήσει σε καινούρια μονοπάτια. Η αμφισβήτηση αυτή, συχνά διαταράσσει τη σχέση με τους γονείς και βιώνεται επώδυνα και από τις δύο μεριές. Η σχέση γίνεται κυρίως συγκρουσιακή και ο/η έφηβος στερείται την τόσο αναγκαία γι’ αυτόν υποστήριξη από το οικογενειακό του περιβάλλον. Μια υποστήριξη όμως, που τώρα θα πρέπει να τεθεί σε άλλη βάση.

ΤΑ ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Στα βιωματικά σεμινάρια οι ομάδες λειτουργούν «μέσω του βιώματος» και προϋποθέτουν την ενεργή συμμετοχή του κάθε συμμετέχοντα. Για το λόγο αυτό χρησιμοποιούνται τεχνικές (συζήτηση σε ζευγάρια, σε μικρές ομάδες, εκδραμάτιση ρόλων κλπ.) που βοηθούν στην ανάπτυξη κλίματος εμπιστοσύνης και ασφάλειας μέσα στην ομάδα.

Πληροφορίες
Διάρκεια: 8 ώρες
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 άτομα (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)
Κόστος: 80€

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.