Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Ομάδα εφήβων

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Νόησις
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Νικόλαος Φρατζής
Πτυχίο Φιλοσοφικής Παιδαγωγικής Ψυχολογίας ( Κατεύθυνση Ψυχολογία), Πτυχίο Ψυχολογίας, Μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Εγκληματολογία, Εκπαίδευση στην Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία. Έχει εργαστεί με παιδιά που αντιμετωπίζουν οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, ενώ δουλεύει επίσης ως Ψυχοθεραπευτής και Συντονιστής ομάδων Συμβουλευτικής. Αποτελεί Συνεργάτη του Εργαστηρίου Ποινικών και Εγκληματολογικών Μελετών, καθώς και μέλος της ελληνικής ομάδας των Quality4Children.

Σε ποιους απευθύνεται

Απευθύνεται σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου.

Περιγραφή σεμιναρίου

Η αναπτυξιακή φάση των εφήβων σε συνδυασμό με τις δυσκολίες και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν καθημερινά, τους καθιστά ως μία ιδιαίτερα ευάλωτη ομάδα, τόσο στους κινδύνους που καραδοκούν, όσο και στην ολοένα και παρατηρούμενη ανηδονία τους, στην έλλειψη νοήματος και ενδιαφέροντος για ζωή και έκφραση.

Στην ομάδα αυτή επιχειρείται να πραγματοποιηθεί κάτι που πραγματικά λείπει και έχουν ανάγκη τα παιδιά. Να ενταχθούν σε μία ομάδα που δεν θα κρίνονται , αλλά θα μάθουν να συνεργάζονται και να επικοινωνούν σωστά. Να πάρουν απαντήσεις για θέματα που τους «καίνε», να καταφέρουν να εκφραστούν, να βελτιώσουν την αυτοεικόνα τους, αλλά και επίσης να την ανακαλύψουν. Πρωταγωνιστές σε αυτήν την ομάδα θα είναι οι ίδιοι οι έφηβοι. Αυτοί θα προτείνουν, αυτοί θα ρωτάνε, αυτοί θα κρίνουν και αυτοί θα διεκδικούν. Ο ρόλος του ειδικού εισηγητή έγκειται στην προσπάθεια να ενσωματώσει τους εφήβους σε μία ομάδα που θα νιώθουν καλά και ασφάλεια και θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν νέα άτομα και να ακούσουν διαφορετικές απόψεις.. Επίσης αποτελεί καθήκον του να ·βοηθήσει τα παιδιά να μάθουν να παίρνουν σωστές αποφάσεις, να επιλύουν προβλήματα και να διαχειρίζονται τα συναισθήματα τους ως κίνητρο και εφαλτήριο για μία υγιή ενήλικη ζωή τους γεμάτη από στόχους και διαποτισμένη από αξίες, υψηλή αυτοεκτίμηση και λειτουργικές διαπροσωπικές σχέσεις.

Για την επίτευξη των σκοπών αυτών ενθαρρύνονται από πλευράς ειδικού οι διάλογοι, ενώ επίσης χρησιμοποιούνται ποικίλες βιωματικές ασκήσεις και τεχνικές.

Πληροφορίες
Ο αριθμός των εφήβων που μπορούν να συμμετάσχουν σε μία τέτοια ομάδα κυμαίνεται από 4 έως 8 άτομα. Απευθύνεται σε μαθητές τόσο γυμνασίου όσο και λυκείου και το κόστος είναι 15ευρώ/2 ώρες ανά άτομο. Η διάρκεια υπολογίζεται στους 4 μήνες , ενώ οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα στις 17:30.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.