Βρείτε Σεμινάρια

Κέντρο Νόησις

Πλ. Κυψέλης - Πυθίας 1, 5ος όροφος, 11364, ΑΘΗΝΑ

Περιγραφή

Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας ‘Νόησις’ απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικες με απώτερο στόχο την υγιή προσωπική και κοινωνική εξέλιξη τους. Εργαλεία για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο χρησιμοποιούνται η επιστήμη της Συμβουλευτικής Ψυχολογίας και της Ψυχοθεραπείας.

Ως Συμβουλευτική Ψυχολογία σήμερα ορίζουμε τον κλάδο αυτόν της Ψυχολογίας που στοχεύει να βοηθήσει άτομα ή ομάδες κάθε ηλικίας να αντιμετωπίσουν προβλήματα που πηγάζουν από τον χώρο της παιδείας, της σταδιοδρομίας, των διαφυλικών σχέσεων, του γάμου, της οικογένειας, της υγείας, της γήρανσης και της κοινωνικής ή βιολογικής αναπηρίας.

Ως Ψυχοθεραπεία γενικώς εννοούμε την διαδικασία αλληλεπίδρασης θεραπευτή και θεραπευομένου, όχι υπό το πρίσμα της καθοδήγησης και της συμβουλής, αλλά της βιωματικής μάθησης νέων και πιο λειτουργικών τρόπων σκέψεων και συμπεριφορών.

Το Κέντρο μας απαρτίζεται από νέο αλλά και έμπειρο επιστημονικό προσωπικό (ψυχολόγους, ψυχίατρο, ψυχοθεραπευτές και ειδική παιδαγωγό), διασφαλίζοντας μέσα από την διεπιστημονικότητα, αλλά και τον επαγγελματισμό του, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες:
- Συμβουλευτική Γονέων
- Συμβουλευτική Εφήβων
- Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία
- Συστημική Ψυχοθεραπεία
- Εκτίμηση και Αποκατάσταση Μαθησιακών Δυσκολιών
- Επαγγελματικός Προσανατολισμός

Επικοινωνήστε με τον φορέα
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στον φορέα εκπαίδευσης.