Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Crochet: πλέξιμο με βελονάκι

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΚΔΒΜ Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
23/10/2026 έως 08/01/2027
20 ώρες
20 ώρεςΗμ/νία Λήξης: 08/01/2027

Εισηγητής

Ζορμπά Κατερίνα

Σε ποιους απευθύνεται

  • Σε άτομα που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο πλέξιμο και σε όσους/ες έχουν μικρή εμπειρία και θα ήθελαν να εξελίξουν την τεχνική τους, να μάθουν να διαβάζουν γραπτές οδηγίες και να εφαρμόζουν καινούριες τεχνικές ώστε να τελειοποιήσουν αυτά που ήδη ξέρουν.
  • Σε όσους/ες αναζητούν μια κοινότητα, μια σύνδεση με άλλους ανθρώπους με τους οποίους θα κάνουν κάτι κοινό, δημιουργικό και ψάχνουν τρόπους να κατεβάσουν έστω για λίγο τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Σκοπός

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες/ες θα είναι σε θέση:

  • Να δημιουργούν πλεκτά ρούχα, αξεσουάρ και πλεκτά αντικείμενα ή παιχνίδια (amigurumi) μικρής και μέτριας δυσκολίας.
  • Να αναγνωρίζουν και να χρησιμοποιούν σωστά τις διαφορετικές ποιότητες νημάτων. Να μπορούν να καταλάβουν ποιο είναι το κατάλληλο νήμα (όσον αφορά την υφή, το υλικό, το πάχος και την αντοχή) για το πρότζεκτ που θέλουν να φτιάξουν.
  • Να μπορούν να διαβάσουν γραπτές οδηγίες (πατρόν) σε αμερικάνικη και ελληνική ορολογία και να έχουν εκπαιδευτεί ώστε να κατανοούν οδηγίες για πλέξιμο από σχεδιάγραμμα (crochet chart).
  • Να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις τους για να πλέξουν παρόμοια μεταξύ τους πατρόν χωρίς απαραίτητα να ακολουθούν γραπτές οδηγίες.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το σεμινάριο είναι σχεδιασμένο ώστε να εφοδιάσει τους/τις εκπαιδευόμενους/ες  με όλες τις απαραίτητες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις για να μυηθούν στην τέχνη της πλεκτικής με βελονάκι (crochet) που πέρα από την παραδοσιακή της μορφή, έχει πλέον εξελιχθεί σε μοντέρνα μορφή έκφρασης ξεφεύγοντας από τα πλαίσια της παραδοσιακής δαντέλας και τα υπέροχα «σεμεδάκια της γιαγιάς».

Μέσα από αυτό το σεμινάριο οι εκπαιδευόμενοι/ες θα δημιουργήσουν τα δικά τους πλεκτά ρούχα και αξεσουάρ και θα μάθουν πώς να φτιάχνουν τα πλέον γνωστά σε όλους amigurumi (τρισδιάστατα πλεκτά μικρά κουκλάκια) βασισμένα στην ιαπωνική τέχνη του πλεξίματος που έχει αγαπηθεί παγκοσμίως.
Ταυτόχρονα θα εξασκήσουν άλλες τεχνικές και στυλ πλεξίματος όπως τα granny squares και το tapestry crochet.

Πέρα από την θεωρία και την πρακτική θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία πλεκτών που ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τα γούστα των εκπαιδευόμενων, επιλέγοντας ο καθένας και η καθεμία ξεχωριστά το πλεκτό που θα ήθελε να δημιουργήσει. Επομένως, από τη στιγμή που οι μαθητές/τριες θα εξοικειωθούν με τις βασικές πλέξεις και τεχνικές (περίπου στο 4ο μάθημα) και κατόπιν συνεννόησης με τη διδάσκουσα θα μπορούν να επιλέγουν ατομικά το πρότζεκτ που θέλουν να πλέξουν.

Πληροφορίες συμμετοχής

Περιλαμβάνει τα υλικά του σεμιναρίου που θα χρειαστούν μέχρι και το 4ο μάθημα (βελονάκι και νήματα), σημειώσεις, γραπτές οδηγίες (πατρόν) πιστοποιητικό παρακολούθησης, καθώς και πρόσβαση στη βιβλιοθήκη “Δημήτρης & Αλίκη Περρωτή” καθ’ όλη τη διάρκεια παρακολούθησης του σεμιναρίου.

Σημείωση: Οι εκπαιδευόμενοι/ες θα προμηθεύονται οι ίδιοι/ες τα υλικά για τα υπόλοιπα μαθήματα (από το 5ο μάθημα και μετά) με βάση το πρότζεκτ που επιλέγει να ο καθένας/καθεμιά να φτιάξει και σε συνεννόηση με τη διδάσκουσα.

Ημέρες / Ώρες: Παρασκευή, 17:00-19:00
Διάρκεια: 20 ώρες, 10 συναντήσεις

Κόστος Συμμετοχής

200€

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.