Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ – ΣΥΝΟΜΙΛΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΡΑΚΟ ΤΩΝ ΦΟΒΩΝ ΜΑΣ

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΝΟΗΜΑ - Εργαστήριο Συστημικής Εκπαίδευσης & Θεραπείας
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Δούκα Κατερίνα, κοινωνική λειτουργός - ψυχοθεραπεύτρια.

Περιγραφή σεμιναρίου

Τα κρούσματα κρίσεων πανικού συνεχώς αυξάνονται στις μέρες μας καθώς το άγχος που βιώνουμε σε προσωπικό, επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο πυροδοτεί εσωτερικές εντάσεις στη συναισθηματική μας κατάσταση. Οι εντάσεις αυτές συχνά εκδηλώνονται με σωματικές ενοχλήσεις όπως ταχυκαρδία, δύσπνοια, ζαλάδες, κρύο ιδρώτα, λιποθυμικές τάσεις κ. ά.
Οι άνθρωποι με εμπειρίες κρίσεων πανικού περιγράφουν τις κρίσεις σαν ένα «δράκο» ή «τέρας» που καιροφυλαχτεί και που μπορεί να εμφανιστεί οποιαδήποτε στιγμή και να τους κάνει να παραλύσουν. Μιλούν για ένα ασφυκτικό συναίσθημα φόβου που τους κατακλύζει και για την αίσθηση του απόλυτου εγκλωβισμού από μια κατάσταση που νιώθουν ότι δεν μπορούν να ξεφύγουν.
Ποιος όμως είναι αυτός ο «δράκος» που συντροφεύει τόσους ανθρώπους; Το συγκεκριμένο σεμινάριο απευθύνεται σε ανθρώπους που ζουν μέσα στη δίνη τέτοιων κρίσεων. Στόχος είναι να τους βοηθήσει να κατανοήσουν συναισθήματα, εσωτερικές συγκρούσεις και ανάγκες που αντί να εκφραστούν, αποσιωπούνται. Τα σωματικά συμπτώματα αποτελούν ενδείξεις όλων αυτών των κρυμμένων συναισθημάτων και αναγκών, σημάδια του «καταπιεσμένου» εαυτού. Η αναγνώριση και η αξιοποίηση τους μπορεί να είναι η απάντηση στην αντιμετώπιση των κρίσεων. Γιατί ακόμη κι αν ο «δράκος» είναι τόσο τρομακτικός μάλλον έχει και κάτι να μας πει…

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 άτομα (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.