Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Τεχνίτης Παιδικού - Βαφτιστικού Ενδύματος

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΙΕΚ Εκπαιδευτική Ένωση
ΑΘΗΝΑ
30/5/2024
1 έτος

Εισηγητής

Ρόζα Ανδριοπούλου

Η Ρόζα Ανδριοπούλου είναι Αρχιτέκτονας ΔΠΘ και Σχεδιάστρια Μόδας. Με μεγάλη διδακτική εμπειρία και ενεργό παρουσία στον χώρο της μόδας, η Ρόζα Ανδριοπούλου δημιουργεί ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον που προωθεί την εξέλιξη και τη δημιουργικότητα.

Σε ποιους απευθύνεται

Οι εκπαιδευόμενοι στο πρόγραμμα Τεχνίτης Παιδικού - Βαφτιστικού Ενδύματος δεν χρειάζεται να έχουν γνώσεις πατρόν. Ως εκ τούτου, απευθύνεται και σε αρχάριους.

Για όσους δεν έχουν καμία προηγούμενη εμπειρία ή γνώση, το ταχύρρυθμο πρόγραμμα "Κοπτική Ραπτική" μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης. Με την ολοκλήρωση αυτού του προγράμματος, οι μαθητές θα έχουν μια καλή κατανόηση των βασικών τεχνικών.

Σκοπός

Το πρόγραμμα είναι ιδανικό για όσους επιθυμούν να ασχοληθούν με την κατασκευή παιδικών, αλλά και βαφτιστικών ενδυμάτων.

Το πρόγραμμα διδάσκει την υλοποίηση αυτών των λιλιπούτιων ενδυμάτων, από τη φάση της δημιουργίας του πατρόν μέχρι τη διακόσμηση με διάφορες τεχνικές και την ολοκλήρωση του ενδύματος, αλλά δεν αφορά στον σχεδιασμό.

Για όσους ενδιαφέρονται για τον σχεδιασμό και θέλουν να εξελίξουν τις δεξιότητές τους σε αυτόν τον τομέα, το πρόγραμμα "Σχεδιαστής Μόδας" που προσφέρεται από το ΙΕΚ της Εκπαιδευτικής Ένωσης είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Περιγραφή σεμιναρίου

Μέθοδος υλοποίησης
Ο εκπαιδευτικός σχεδιασμός ακολουθεί τη μεθοδολογία που υποστηρίζει την δια ζώσης εκπαίδευση.
Η διανομή του εκπαιδευτικού και υποστηρικτικού υλικού γίνεται σταδιακά και σε εβδομαδιαία βάση. Το εκπαιδευτικό υλικό βρίσκεται online, σε ψηφιακή μορφή, ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα τοπικής αποθήκευσής του. Είναι εύκολα εκτυπώσιμο για τους χρήστες που προτιμούν το έντυπο υλικό.

Θεματικές Ενότητες

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε τρεις κεντρικές θεματικές ενότητες:

Α. Πατρόν
Α1. Διαστασιολόγηση ανά ηλικιακή ομάδα
Α2. Φούστες – παντελόνια - κορσάζ
Α3. Μανίκια & γιακάδες
Α4. Kit βάφτισης

Β. Κοπή - Ραφή
Β1. Τοποθέτηση πατρόν στο ύφασμα, κοπή και σημάδεμα
Β2. Ράψιμο στο χέρι – ράψιμο στη μηχανή
Β3. Ειδικές ραφές και διαχείριση περιθωρίων ραφής

Γ. Διακόσμηση
Γ1. Σούρες – τρέσσες - τρουκς
Γ2. Απλικάρισμα πρόσθετων στοιχείων
Γ3. Κοφτά και κεντήματα
Γ4. Fabric smoking

Πληροφορίες συμμετοχής

​Τα μαθήματα διεξάγονται δια ζώσης, με διάρκεια τεσσάρων ωρών, δύο φορές την εβδομάδα, για 26 εβδομάδες. Το πρόγραμμα αποτελείται από δύο κύκλους των 13 εβδομάδων.

Παροχές
Κατά την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι σπουδαστές λαμβάνουν Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης, το οποίο περιλαμβάνει τη διάρκεια του προγράμματος σε ώρες, τη μέθοδο διδασκαλίας, τις πιστωτικές μονάδες ECVET και τους τίτλους των θεματικών ή διδακτικών ενοτήτων του προγράμματος.

Πιστωτικές μονάδες ECVET
Σε όλα τα προγράμματα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης «Εκπαιδευτική Ένωση Κ.Δ.Β.Μ.» απονέμονται πιστωτικές μονάδες επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης ECVET.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.