Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Τεχνίτης Νυφικού

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΙΕΚ Εκπαιδευτική Ένωση
ΑΘΗΝΑ
30/05/2024
1 έτος

Εισηγητής

Έμμυ Ανδριοπούλου

Η Έμμυ Ανδριοπούλου είναι Αρχιτέκτονας ΕΜΠ και Σχεδιάστρια Μόδας. Με μεγάλη διδακτική εμπειρία και ενεργό παρουσία στον χώρο της μόδας, η Έμμυ Ανδριοπούλου δημιουργεί ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον που προωθεί την εξέλιξη και τη δημιουργικότητα.

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα Τεχνίτης Νυφικού είναι σχεδιασμένο για όσους έχουν ήδη κάποια εξοικείωση με τη ραπτομηχανή και το ράψιμο στο χέρι, καθώς και κάποιες γνώσεις πατρόν.
Ως εκ τούτου, δεν απευθύνεται σε αρχάριους.

Για όσους δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία ή γνώση, το ταχύρυθμο πρόγραμμα "Κοπτική Ραπτική" μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης. Με την ολοκλήρωση αυτού του προγράμματος, οι μαθητές θα έχουν μια καλή κατανόηση των βασικών τεχνικών και θα είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε πιο προχωρημένες τεχνικές και μεθόδους, όπως αυτές που διδάσκονται στο πρόγραμμα "Τεχνίτης Νυφικού".

Περιγραφή σεμιναρίου

Το πρόγραμμα είναι ιδανικό για όσους επιθυμούν να ασχοληθούν επαγγελματικά με την κατασκευή νυφικών, αλλά και βραδινών επίσημων γυναικείων ενδυμάτων haute couture (υψηλής ραπτικής).

Το πρόγραμμα διδάσκει την υλοποίηση αυτών των ξεχωριστών ενδυμάτων, από τη φάση της δημιουργίας του πατρόν μέχρι τη διακόσμηση με διάφορες τεχνικές και την ολοκλήρωση του ενδύματος, αλλά δεν αφορά στον σχεδιασμό των νυφικών.

Για όσους ενδιαφέρονται για τον σχεδιασμό και θέλουν να εξελίξουν τις δεξιότητές τους σε αυτόν τον τομέα, το πρόγραμμα "Σχεδιαστής Μόδας" που προσφέρεται από το ΙΕΚ της Εκπαιδευτικής Ένωσης είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Θεματικές Ενότητες
Το πρόγραμμα χωρίζεται σε τρεις κεντρικές θεματικές ενότητες:

Α. Πατρόν
Α1. Στενός σκελετός κορσάζ & corset με μπανέλες
Α2. Φούστες νυφικών – κρινολίνο & φουρώ
Α3. Moulage: κατασκευή ενδύματος
Α4. Moulage: υπολογισμός πατρόν
A5. Moulage με fabric smoking

Β. Κοπή - Ραφή
Β1. Τοποθέτηση πατρόν στο ύφασμα, κοπή και σημάδεμα (moulage)
Β2. Ράψιμο στο χέρι – ράψιμο στη μηχανή
Β3. Ειδικές ραφές και διαχείριση περιθωρίων ραφής

Γ. Διακόσμηση
Γ1. Απλές τεχνικές με χρήση χαρτιού
Γ2. Απλικάρισμα πρόσθετων στοιχείων
Γ3. Κοφτά, κεντήματα και κεντήματα με κορδέλα
Γ4. Fabric smoking
Γ5. Tambour

Πληροφορίες συμμετοχής

Τα μαθήματα διεξάγονται δια ζώσης, με διάρκεια τεσσάρων ωρών, δύο φορές την εβδομάδα, για 26 εβδομάδες. Το πρόγραμμα αποτελείται από δύο κύκλους των 13 εβδομάδων.

Παροχές
Κατά την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι σπουδαστές λαμβάνουν Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης, το οποίο περιλαμβάνει τη διάρκεια του προγράμματος σε ώρες, τη μέθοδο διδασκαλίας, τις πιστωτικές μονάδες ECVET και τους τίτλους των θεματικών ή διδακτικών ενοτήτων του προγράμματος.

Μέθοδος υλοποίησης
Ο εκπαιδευτικός σχεδιασμός ακολουθεί τη μεθοδολογία που υποστηρίζει την δια ζώσης εκπαίδευση.
Η διανομή του εκπαιδευτικού και υποστηρικτικού υλικού γίνεται σταδιακά και σε εβδομαδιαία βάση. Το εκπαιδευτικό υλικό βρίσκεται online, σε ψηφιακή μορφή, ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα τοπικής αποθήκευσής του. Είναι εύκολα εκτυπώσιμο για τους χρήστες που προτιμούν το έντυπο υλικό.

Πιστωτικές μονάδες ECVET
Σε όλα τα προγράμματα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης «Εκπαιδευτική Ένωση Κ.Δ.Β.Μ.» απονέμονται πιστωτικές μονάδες επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης ECVET

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.