Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Visual Merchandising Workshop

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
IN-DESIGN
ΑΘΗΝΑ
11/6/2024 έως 25/6/2024
3 εβδομάδες
3 εβδομάδεςΗμ/νία Λήξης: 25/6/2024

Εισηγητής

Δρ. ΣΤΕΦΑΝΗ ΤΖΑΝΟΥΔΑΚΗ Design & Visual Studies – BAHons, MPhil, PhD

Διδάκτωρ Παν/μιου Εδιμβούργου, Τμήματος Τεχνών. Έχει σπουδάσει Interior Design και Visual Studies στη Σχολή Καλών Τεχνών του Εδιμβούργου συνεχίζοντας σε μεταπτυχιακές σπουδές M-Phil και διδακτορικό στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Εξειδικεύεται σε θέματα πρόγνωσης στιλιστικών και χρωματικών τάσεων στους τομείς της διακόσμησης όπως και οπτικής προώθησης & επικοινωνίας.
Έχει εργαστεί στους τομείς Visual Merchandising και Styling σε εταιρείες στη Μ. Βρετανία και στην Ελλάδα και συνεργάζεται με αρχιτεκτονικά γραφεία σε ιδέες διακόσμησης και styling εσωτερικών χώρων, όπως και φωτογραφικών συνθέσεων. Πρόσφατα συνεργάστηκε με την εταιρεία χρωμάτων VECHRO για την έκδοση του χρωματολογίου ‘Πλανήτης Chroma’. Επίσης είχε πρόσφατη συνεργασία με το greekfoundation και το περιοδικό glow, για την προβολή αρχιτεκτονικού έργου. Στον εκπαιδευτικό τομέα έχει συνεργαστεί με το ΤΕΙ Αθηνών (τομέας Διακοσμητικών Εφαρμογών), με το Falkirk College of Art και το Edinburgh College of Art (τομέας Design & Visual studies) και από το 2012 - 2020 με το UKFC ως υπεύθυνη για την εκπαίδευση μαθητών σε τομείς Design & Αρχιτεκτονικής στη Μ. Βρετανία.
Είναι ιδρύτρια του IN Design Seminars από το 2008, με σκοπό να ενισχύσει σε μορφή επαγγελματικών σεμιναρίων τη γνώση στα θέματα design, αισθητικής ταυτότητας και styling, φέρνοντας στην Ελλάδα για πρώτη φορά την επαγγελματική εκπαίδευση στους τομείς Interior Styling, Visual Merchandising και Event Styling. Έχει αναλάβει την εκπαίδευση πάνω από 5000 επαγγελματιών και τη δημιουργία customised προγραμμάτων εκπαίδευσης για πολλές εταιρείες, όπως ΚΑΥΚΑΣ, Swarovski, Hugo Boss, Oxford Company, Celestino, Coco-mat, Γρηγόρης Μικρογεύματα, Philip Martins κα.
Ενημερώνεται συνεχώς σχετικά με την εξέλιξη των τάσεων στους τομείς design. Έχει λάβει μέρος σε εκπαιδευτικές εκδηλώσεις της skywalker, του kariera και της demand στα πλαίσια του designlab. Έχει δημοσιεύσει άρθρα και έχει βραβευτεί για το ερευνητικό της έργο (Alexander S. Onassis Award, Andrew Grant Award, Olympic Studies Centre Award), συμμετέχει σε συνέδρια και είναι μέλος ερευνητικών ομάδων. Έχοντας εκπαιδευτική επάρκεια ΕΟΠΠΕΠ, ανήκει στο μητρώο εκπαιδευτών ενηλίκων του Υπουργείο Παιδείας. Σκοπός της είναι να ενδυναμώσει ανθρώπους με δημιουργική σκέψη, μέσω της επίκαιρης και τεκμηριωμένης γνώσης με εστίαση στην ιδιαιτερότητα και στις ανάγκες του κάθε μαθητή ξεχωριστά, φέρνοντάς τον ένα βήμα μπροστά επαγγελματικά.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σύντομο αυτό σεμινάριο απευθύνεται σε μαθητές με προηγούμενη γνώση ή εμπειρία πάνω στην πώληση ή στο visual merchandising και σε επαγγελματίες και φοιτητές από τους τομείς του design, της αρχιτεκτονικής και της διακόσμησης, του interior styling/visual merchandising, όπως και από τους τομείς του εμπορίου επίπλων και ειδών διακόσμησης.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το σύντομο αυτό σεμινάριο πραγματοποιείται στο εργαστήριο του IN-Design στο Χαλάνδρι και βασίζεται σε 3 συναντήσεις όπου γίνονται εφαρμογές βιτρίνας για προϊόντα Interior (Οικιακού Εξοπλισμού) ή Fashion (Ρούχα, αξεσουάρ, κλπ.) με το στήσιμο βιτρίνας σε κλ. 1/1. Βασιζόμαστε σε ένα προσχέδιο ιδεών και στην έρευνα των προϊόντων, γραφιστικών και προπς που μπορούν να συνθέσουν το σχέδιο της βιτρίνας. Ο κάθε μαθητής μπορεί να υλοποιήσει 1-2 συνθέσεις βιτρίνας, οι οποίες στο τέλος φωτογραφίζονται. 

ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ

  • Παραδείγματα Σύγχρονων εφαρμογών Βιτρίνας
  • Τρόποι έρευνας στοιχείων για τη βιτρίνα (προϊόντα, προπς, γραφιστική, εξοπλισμός).
  • Προσχέδιο Βιτρίνας
  • Προετοιμασία στησίματος βιτρίνας
  • Δυνατότητα δημιουργίας μιας μεγάλης και μιας μικρής σύνθεσης σε κλ. 1/1. Φωτογράφιση της σύνθεσης.

Πληροφορίες συμμετοχής

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ
Έναρξη: Τετάρτη 11 Ιουνίου και για 3 Τετάρτες 11/6, 18/6, και 25/6,  Ώρα: 6.15 - 9.00μμ

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ
Το συγκεκριμένο σεμινάριο, λόγω πραγματοποίησης του στο χώρο του εργαστηρίου, έχει περιορισμένη διαθεσιμότητα. Ο κάθε μαθητής προτείνεται να έχει μαζί του υπολογιστή ή tablet (με τα προγράμματα Powerpoint ή Photoshop), δείγματα υλικών, όπως και κάποια υλικά για το προσχέδιο της πρότασης του. Το εργαστήριο διαθέτει κούκλες βιτρίνας για το στήσιμο.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Μέρος του προγράμματος αποτελεί επίσκεψη σε βιτρίνες καταστημάτων.

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
Δίνεται Βεβαίωση παρακολούθησης του εργαστηρίου από συντονιστή και εισηγητή των προγραμμάτων που ανήκει στο Μητρώο εκπαιδευτών επαγγελματικής εκπαίδευσης – ΕΟΠΠΕΠ, με εξειδίκευση στον τομέα της Διακόσμησης.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Τα δίδακτρα αφορούν 2 διαφορετικούς τρόπους τιμολόγησης. ΙΔΙΩΤΕΣ στους οποίους εκδίδεται απόδειξη και ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ (από σχετικό με το σεμινάριο τομέα) στους οποίους εκδίδεται τιμολόγιο. Ύστερα από μια προκαταβολή μετά την εγγραφή και λίγο πριν το ξεκίνημα των μαθημάτων, η εξόφληση των διδάκτρων γίνεται πριν την ολοκλήρωση του δεύτερου μαθήματος (μέσω e-banking/ κατάθεσης).

ΚΟΣΤΟΣ ΙΔΙΩΤΩΝ: 135 Eυρώ. ΕΚΠΤΩΤΙΚΟ ΙΔΙΩΤΩΝ: 110 Eυρώ (παλιοί μαθητές μας, φοιτητές/άνεργοι και για 1+ εγγραφές στο ίδιο σεμινάριο).

ΚΟΣΤΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ: 110 Eυρώ. ΕΚΠΤΩΤΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ: 90 Eυρώ. (παλιοί μαθητές μας και για 1+ εγγραφές στο ίδιο σεμινάριο).

Κόστος Συμμετοχής

Βλ. πληροφορίες συμμετοχής

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.