Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Tour Leading

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Skills Hub
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Τουρισμός / Εστίαση

Εισηγητής

Μαζαράκη Εύα, Tour Operating, Park Lane College, UK

Με μεταπτυχιακές σπουδές MSc στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και πρώτο πτυχίο στην Οργάνωση & Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Αθηνών. Απόφοιτος του τμήματος Στελεχών Τουριστικών Γραφείων της Κρατικής Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου, εκπαιδεύει πολλά χρόνια και μέσω πολλών οργανισμών νέες και νέους για να γίνουν πολύτιμα στελέχη στον χώρου του Τουρισμού. Η επαγγελματική της εμπειρία περιλαμβάνει απασχόληση σε σημαντικά τουριστικά γραφεία, τόσο εισερχόμενου, όσο και εξερχόμενου τουρισμού, σε διεθνείς εταιρείες Κρουαζιέρων, hospitality desks, αλλά και στην οργάνωση παγκόσμιων συνεδρίων.

Η εμπειρία και η προσήλωση της την καθιστούν πολύτιμο στέλεχος του εκπαιδευτικού προσωπικού του ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Πολύτιμη εμπειρία υπήρξε η απασχόληση της σε φορείς τουρισμού της Μεγάλης Βρετανίας.Μιλά 4 γλώσσες και έχει συγγράψει το βιβλίο «Οργάνωση Τουριστικών πακέτων».

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

  • Σπουδαστές και αποφοίτους σχολών Τουρισμού
  • Όλους (ανεξαρτήτως σπουδών ή background) όσους επιθυμούν να αποκτήσουν επιπλέον και συγκεκριμένες δεξιότητες, προκειμένου να ασχοληθούν επαγγελματικά με το Tour Leading

Σκοπός

Τι θα Μάθω
Θα εκπαιδευτείτε στην οργάνωση και διεκπεραίωση ζητημάτων που αφορούν τη σχέση του τουριστικού γραφείου με τους κατά τόπους προμηθευτές τουριστικών υπηρεσιών, με σκοπό την πλήρη ικανοποίηση των ταξιδιωτών και την τήρηση των συμφωνιών. Θα είστε σε θέση να γνωρίζετε κάθε λεπτομέρεια για το καθημερινό πρόγραμμα και τον προορισμό, τις ταξιδιωτικές διαδικασίες, να εξηγείτε το πρόγραμμα και να φροντίζετε για τη βέλτιστη τήρησή του, να λύνετε απορίες και να δίνετε συμβουλές για διάφορα θέματα (αγορές, επισκέψεις, τόπους ενδιαφέροντος, φαγητό, ψυχαγωγία) και να διαχειρίζεστε παράπονα και κρίσεις. Τέλος, θα αναπτύξετε απαραίτητες για το επάγγελμα δεξιότητες [επικοινωνία, υπομονή, προσοχή στη λεπτομέρεια, ψυχραιμία κ.α.].

 

Περιγραφή σεμιναρίου

Κάνε το ταξίδι επάγγελμα και χτίσε μία συναρπαστική καριέρα στον οργανωμένο Τουρισμό

Το σεμινάριο έχει σχεδιαστεί για όσους ενδιαφέρονται για την επαγγελματική συνοδεία οργανωμένων εκδρομών και ταξιδιών [εταιρείες, σχολεία, σύλλογοι, τουρίστες] στην Ελλάδα και σε προορισμούς ανά τον κόσμο, είτε πρόκειται για καθαρά τουριστικό ταξίδι, είτε για θεματικό [ταξίδι κινήτρων, ιατρικού-θρησκευτικού-αγροτοτουριστικού ενδιαφέροντος, κρουαζιέρα πολλαπλών προορισμών κ.α.]. Στο σεμινάριο περιλαμβάνεται τόσο η καθ' εαυτού δραστηριότητα και τα καθήκοντα ενός Tour Leader - Tour Escort κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, όσο και πριν την αναχώρηση, όπως ο σχεδιασμός μιας διαδρομής-προγράμματος, η κοστολόγηση και η διαδικασία προώθησης και πώλησης.

Θεματολογία

  • Οργάνωση και Λειτουργία τουριστικών πρακτορείων
  • Αρμοδιότητες Tour Leader
  • Προγράμματα – Ορολογία – Προετοιμασία φακέλου
  • Τεχνική πωλήσεων – προώθηση προαιρετικών προγραμμάτων
  • Υποχρεώσεις – Δικαιώματα πελατών, γραφείων & Tour Operator
  • Εξυπηρέτηση πελατών – χειρισμός προβλημάτων / μελέτη περιπτώσεων
  • Παροχή πρώτων βοηθειών
  • Κρουαζιέρα
  • Ιστορία Ελληνικού Πολιτισμού /Θρησκειολογία
  • Γεωγραφία
  • Ξενάγηση στην Αθήνα με τουριστικό λεωφορείο
  • Ξενάγηση walking in Athens στο ιστορικό κέντρο
  • Επίσκεψη σε κρουαζιερόπλοιο
  • Μονοήμερη κρουαζιέρα με φαγητό

Πληροφορίες συμμετοχής

Τύπος Σεμιναρίου: Blended
Zoom & Πατησίων 125, Αθήνα

Διάρκεια: 10 εβδομάδες, 80 ώρες

Χρονοδιάγραμμα Ανά Εβδομάδα
Ημέρα:2 φορές την εβδομάδα
Ώρα:17:00 - 21:00 (ενδεικτικά)

Πιστοποίηση
Αποκτήστε αναγνωρισμένη πιστοποίηση (Expert) από την ΑCΤΑ

Ολοκληρώστε επιτυχώς την τελική αξιολόγηση και αποκτήστε τη βεβαίωση παρακολούθησης του πιστοποιημένου προγράμματος από την ΑCΤΑ - Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Για πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο και τη διαδικασία εγγραφής, πατήστε παρακάτω για να μεταφερθείτε στη σελίδα του διοργανωτή
Σελίδα Διοργανωτή