Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Certified Professional Bartender

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Skills Hub
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Τουρισμός / Εστίαση

Εισηγητής

Μυτιληναίος Πέτρος, Bar Instructor, BACARDI LEGACY Finalist

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Ανάβυσσο Αττικής. Σπούδασε στο τμήμα Εκπαιδευτικών Ηλεκτρονικής της ΑΣΠΑΙΤΕ, ενώ παράλληλα εργαζόταν στον χώρο της εστίασης.

Το 2015 έκανε το άλμα και μπήκε στον χώρο του μπαρ. Το 2018 αναδείχθηκε φιναλίστ στον διαγωνισμό Bacardi Legacy. Από τότε έως σήμερα εργάζεται ως brand ambassador στην εταιρεία Concepts, στα προϊόντα Skinos Mastiha Spirit, Otto’s Athens Vermouth, Votanikon Gin και Mastiqua.Απο το 2019 αποτελεί bar instructor του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, ενώ στην πορεία του ως bartender έχει εργαστεί σε κάποια από τα πιο γνωστά bar της αθηναϊκής σκηνής.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

  • Σπουδαστές και αποφοίτους σχολών, ανεξαρτήτως ειδικότητας, που επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να ασχοληθούν με το Bartending.
  • Εργαζόμενους στον επισιτιστικό τομέα που επιθυμούν να αποκτήσουν επιπλέον και συγκεκριμένες δεξιότητες.
  • Στελέχη του επισιτιστικού τομέα που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν όλες τις νέες εξελίξεις της αγοράς.
  • Ιδιοκτήτες επισιτιστικών επιχειρήσεων που επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους.

Σκοπός

Τι θα Μάθω
Θα εκπαιδευτείτε στην ουσιαστική γνώση των αποσταγμάτων και στις σύγχρονες τεχνικές παρασκευής δημοφιλών cocktails που παρασκευάζονται σε ένα bar, ενώ θα έχετε πλήρη εικόνα για το πώς πρέπει να λειτουργεί ένας σύγχρονος επαγγελματίας Bartender ή Bar Manager και τις δεξιότητες που οφείλει να διαθέτει [επικοινωνία, καλή μνήμη, φαντασία, δημιουργικότητα, ταχύτητα κ.α.]. Θα εξοικειωθείτε με τις πρώτες ύλες και τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται κατά περίπτωση, ποικιλία κλασικών και νέων συνταγών και τις βασικές τεχνικές mixology.

Περιγραφή σεμιναρίου

Μάθε τη δημοφιλή και εξειδικευμένη τέχνη του Bartending και κάνε καριέρα στην εστίαση και την ψυχαγωγία

Το σεμινάριο έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει στο ανώτερο επίπεδο γνώσεων όσους ενδιαφέρονται για το κομμάτι του μπαρ και των spirits. Θα καλύψετε ένα μεγάλο κεφάλαιο γνώσης πολλών και διαφορετικών brands, όχι μόνο τεχνικά, αλλά και ιστορικά. Brand Ambassadors από τις μεγαλύτερες εταιρείες ποτών θα αναλύσουν τα μυστικά των brands από την πρώτη ύλη, την απόσταξη και την παλαίωση, μέχρι τη φιάλη και το τελικό προϊόν. Θα έχετε την ευκαιρία να βρεθείτε σε χώρο όπου γίνεται real time απόσταξη αλκοολούχου ποτού και να δείτε δια ζώσης τη διαδικασία από την παραλαβή της πρώτης ύλης, μέχρι την εμφιάλωση, αποκτώντας βιωματική εμπειρία. Τέλος, θα έχετε την ευκαιρία να συμμετάσχετε σε διαγωνισμό Bartending.

Θεματολογία

  • Οι Κατηγορίες των Ποτών & η Προέλευσή τους
  • Η Ιστορία των Ποτών & των Cocktails
  • Εισηγήσεις από Topclass Bartenders
  • Τεχνικές Γνώσεις για την Παρασκευή – Παρουσίαση Ποτών
  • Επισκέψεις & Ξεναγήσεις σε Αποστακτήρια
  • Bar contest με κριτική επιτροπή, όπου κάθε συμμετέχων παρουσιάζει ένα δικό του cocktail [απονομή δώρων για τους 3 πρώτους!]

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια: 4 εβδομάδες, 21 ώρες

Χρονοδιάγραμμα ανά Εβδομάδα
Ημέρα:2 φορές την εβδομάδα
Ώρα:18:00 - 21:00 (ενδεικτικά)

Πιστοποίηση
Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα λάβετε Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Κέντρο δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Για πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο και τη διαδικασία εγγραφής, πατήστε παρακάτω για να μεταφερθείτε στη σελίδα του διοργανωτή
Σελίδα Διοργανωτή