Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Bartending Expert (THESS)

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Skills Hub
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Τουρισμός / Εστίαση

Εισηγητής

Σερεσλής Βασίλης, Bartender, Bar Manager

Διαθέτει πτυχίο ΙΕΚ στη Διοίκηση και Οργάνωση Ξενοδοχείων και Τουρισμού, καθώς και πρώτο πτυχίο και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Οργάνωση & Διοίκηση Τροφίμων & Ποτού και Τμημάτων Υποδοχής και Κρατήσεων από την Εθνική Σχολή τουριστικών επαγγελμάτων (ΟΤΕΚ) Περαίας. Σήμερα, συνεχίζει τις σπουδές του φοιτώντας στο Τμήμα Λογιστικής & Οικονομικών του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Διαθέτει πολυετή επαγγελματική εμπειρία στον τουρισμό και την εστίαση, ως Food & Beverage Manager, Restaurant & Room Service Manager και Maitre d’ Hotel σε πολυτελή ξενοδοχεία (Elounda Beach, Nikopolis Hotel, Golden Star City, Egnatia Hotel) και resorts και ως Bar Manager σε espresso bar. Μιλά Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

Σπουδαστές και αποφοίτους σχολών, ανεξαρτήτως ειδικότητας, που επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να ασχοληθούν με το Bartending, είτε εποχικά, είτε μόνιμα
Εργαζόμενους στον επισιτιστικό τομέα που επιθυμούν να αποκτήσουν επιπλέον και συγκεκριμένες δεξιότητες
Στελέχη του επισιτιστικού τομέα που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν όλες τις νέες εξελίξεις της αγοράς
Ιδιοκτήτες επισιτιστικών επιχειρήσεων που επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους

Σκοπός

Τι θα Μάθω
Θα εκπαιδευτείτε στην ουσιαστική γνώση των αποσταγμάτων και στις σύγχρονες τεχνικές παρασκευής δημοφιλών ποτών και cocktails, ενώ θα έχετε πλήρη εικόνα για το πώς πρέπει να λειτουργεί ένας σύγχρονος επαγγελματίας Bartender και τις δεξιότητες που οφείλει να διαθέτει [επικοινωνία, καλή μνήμη, φαντασία, δημιουργικότητα, ταχύτητα κ.α.]. Θα εξοικειωθείτε με τις πρώτες ύλες και τα προϊόντα κατά περίπτωση, με ποικιλία κλασικών και νέων συνταγών, καθώς και με τις βασικές τεχνικές mixology σε ειδικά διαμορφωμένα πόστα, με εξοπλισμό ενός σύγχρονου bar. Τέλος, θα μάθετε τις υπόλοιπες υποχρεώσεις και αρμοδιότητες ενός bartender, όπως ο καθαρισμός και η συντήρηση των μηχανημάτων και του εξοπλισμού.

Περιγραφή σεμιναρίου

Μάθε τη δημοφιλή και εξειδικευμένη τέχνη του Bartending και κάνε καριέρα στην εστίαση και την ψυχαγωγία

Το σεμινάριο έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει όσους ενδιαφέρονται για το κομμάτι του μπαρ και των spirits στο ανώτερο επίπεδο γνώσεων. Θα μυηθείτε στις τεχνικές και τα μυστικά παρασκευής των δημοφιλέστερων cocktails, καθώς και στις απαιτήσεις του ρόλου του σύγχρονου bartender, ενώ θα αποκτήσετε τις γνώσεις και το expertise για τη χρήση των κατάλληλων σκευών και ποτηριών, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες των διαφορετικών κατηγοριών αλκοολούχων και μη αλκοολούχων ποτών.

Θεματολογία

  • Ο ρόλος του bartender / κοινωνικές δεξιότητες
  • Το αλκοόλ και ο bartender
  • Εργαλεία, ποτήρια και μηχανές του bar
  • Τύποι των bar
  • Κατηγοριοποίηση των αλκοολούχων προϊόντων
  • Κατηγοριοποίηση των μη αλκοολούχων προϊόντων
  • Κατηγοριοποίηση των cocktail

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια: 8 εβδομάδες, 50 ώρες

Χρονοδιάγραμμα Ανά Εβδομάδα
Ημέρα:2 φορές την εβδομάδα
Ώρα:18:00 - 21:00 (ενδεικτικά)

Πιστοποίηση
Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα λάβετε Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Κέντρο δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Για πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο και τη διαδικασία εγγραφής, πατήστε παρακάτω για να μεταφερθείτε στη σελίδα του διοργανωτή
Σελίδα Διοργανωτή