Εισηγητής
Θα ανακοινωθεί
Σε ποιους απευθύνεται
Το σεμινάριο απευθύνεται σε:
Σκοπός
Τι θα Μάθω Στο σεμινάριο θα ενημερωθείτε για τις διαφορετικές ποικιλίες και την κουλτούρα του καφέ και θα εξασκηθείτε στις διάφορες τεχνικές παρασκευής όλων τα ειδών ροφημάτων καφέ και σοκολάτας, σε μορφή ζεστού και κρύου, σε πραγματικές συνθήκες εργασίας (ειδικά διαμορφωμένο πόστο εργαστηρίου), προκειμένου να γίνετε ένας επιτυχημένος Barista με βαθιά γνώση του αντικειμένου. Επιπλέον, θα εκπαιδευτείτε στο πολύ σημαντικό κομμάτι της εξυπηρέτησης πελατών και στη διαδικασία καθαρισμού και συντήρησης του επαγγελματικού εξοπλισμού μιας σύγχρονης καφετέριας, για ένα πόστο καθαρό και λειτουργικό.
Περιγραφή σεμιναρίου
Πιστοποιημένη εξειδίκευση με άρωμα καφέ σε ένα από τα πλέον περιζήτητα επαγγέλματα στην εστίαση
Ένα ολοκληρωμένο masterclass (hands-on) γύρω από τις γνώσεις και τα skills του καλού barista, οι οποίες ξεκινούν από τη θεωρία για την ιστορία και τα είδη του καφέ και των ροφημάτων και περνούν στην άρτια γευστικά και αισθητικά παρασκευή τους και την πρακτική τεχνογνωσία για τον εξοπλισμό, τα μηχανήματα και τα εργαλεία, τη σωστή χρήση και τη συντήρησή τους. Πραγματοποιείται σε πρότυπο εκπαιδευτικό εργαστήριο και περιλαμβάνει αναλυτικές σημειώσεις και θεωρητική και πρακτική εξέταση για τη σχετική πιστοποίηση.
Θεματολογία
Πληροφορίες συμμετοχής
Διάρκεια: 5 εβδομάδες, 35 ώρες
Χρονοδιάγραμμα Ανά Εβδομάδα Ημέρα:2 φορές την εβδομάδα Ώρα:18:00 - 21:00 (ενδεικτικά)
Πιστοποίηση Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα λάβετε Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Κέντρο δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.
Κόστος Συμμετοχής
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος