Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Barista Skills (THESS)

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Skills Hub
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Τουρισμός / Εστίαση

Εισηγητής

Θα ανακοινωθεί

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

  • Σπουδαστές όλων των ειδικοτήτων που επιθυμούν να λάβουν εξειδίκευση σε ένα προσοδοφόρο επάγγελμα και να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους.
  • Ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και εργαζόμενους στην καφεστίαση που θέλουν να μυηθούν στην τέχνη του καφέ.
  • Επαγγελματίες κάθε ειδικότητας που ενδιαφέρονται να απασχοληθούν επαγγελματικά με το αντικείμενο, είτε εποχικά, είτε μόνιμα.

Σκοπός

Τι θα Μάθω
Στο σεμινάριο θα ενημερωθείτε για τις διαφορετικές ποικιλίες και την κουλτούρα του καφέ και θα εξασκηθείτε στις διάφορες τεχνικές παρασκευής όλων τα ειδών ροφημάτων καφέ και σοκολάτας, σε μορφή ζεστού και κρύου, σε πραγματικές συνθήκες εργασίας (ειδικά διαμορφωμένο πόστο εργαστηρίου), προκειμένου να γίνετε ένας επιτυχημένος Barista με βαθιά γνώση του αντικειμένου. Επιπλέον, θα εκπαιδευτείτε στο πολύ σημαντικό κομμάτι της εξυπηρέτησης πελατών και στη διαδικασία καθαρισμού και συντήρησης του επαγγελματικού εξοπλισμού μιας σύγχρονης καφετέριας, για ένα πόστο καθαρό και λειτουργικό.

Περιγραφή σεμιναρίου

Πιστοποιημένη εξειδίκευση με άρωμα καφέ σε ένα από τα πλέον περιζήτητα επαγγέλματα στην εστίαση

Ένα ολοκληρωμένο masterclass (hands-on) γύρω από τις γνώσεις και τα skills του καλού barista, οι οποίες ξεκινούν από τη θεωρία για την ιστορία και τα είδη του καφέ και των ροφημάτων και περνούν στην άρτια γευστικά και αισθητικά παρασκευή τους και την πρακτική τεχνογνωσία για τον εξοπλισμό, τα μηχανήματα και τα εργαλεία, τη σωστή χρήση και τη συντήρησή τους. Πραγματοποιείται σε πρότυπο εκπαιδευτικό εργαστήριο και περιλαμβάνει αναλυτικές σημειώσεις και θεωρητική και πρακτική εξέταση για τη σχετική πιστοποίηση.


Θεματολογία

  • Introduction to Coffee: ιστορία του καφέ, είδη, μέθοδοι επεξεργασίας, συγκομιδή
  • Foundation: espresso machine, μίγμα άλεσης, παραγωγή ροφημάτων, δοσολογίες, καθαριότητα εργαλείωνκαι χώρων
  • Παραγωγή Συμπληρωματικών Ροφημάτων: σοκολάτες, milkshake, smoothies

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια: 5 εβδομάδες, 35 ώρες

Χρονοδιάγραμμα Ανά Εβδομάδα
Ημέρα:2 φορές την εβδομάδα
Ώρα:18:00 - 21:00 (ενδεικτικά)

Πιστοποίηση
Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα λάβετε Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Κέντρο δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Για πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο και τη διαδικασία εγγραφής, πατήστε παρακάτω για να μεταφερθείτε στη σελίδα του διοργανωτή
Σελίδα Διοργανωτή