Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Κουκλοθεατρική Παρέμβαση & ΜΑΚΑΤΟΝ

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Skills Hub
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Εκπαίδευση

Εισηγητής

Γιαννούλη Βασιλική, Καθ. Ειδικής Αγωγής

Απόφοιτος του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής & Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ, με Μεταπτυχιακό στις Επιστήμες Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης,Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Πιστοποιημένη γνώστης της Ελληνικής Νοηματικής γλώσσας και της γραφής Braille, πιστοποιημένη Life Coach από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μετεκπαίδευση στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση

Καραμπότσου Πηνελόπη, Κουκλοπαίχτρια - Κουκλοποιός

Αρχικά, δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά ως Στέλεχος Πρόληψης στο Κέντρο Πρόληψης του Δ. Αλίμου, πραγματοποιώντας σεμινάρια σε γονείς, εκπαιδευτικούς, εφήβους, παιδιά και άτομα τρίτης ηλικίας. Έχει εκπαιδευτεί στους φορείς Α.Κ.Μ.Α./ Ο.ΚΑ.ΝΑ./ Ε.Π.Ι.Ψ.Υ. Έχει εργαστεί ως εκπαιδεύτρια σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Από το 2004 δίνει παραστάσεις σε παιδικούς σταθμούς, σχολεία και παιδικές δράσεις. Από το 2005 έως σήμερα διδάσκει το μάθημα «Κουκλοθέατρο-Θέατρο σκιών» στον Τομέα Παιδαγωγικών του ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Παράλληλα, υλοποιεί σεμινάρια κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας σε παιδιά και ενήλικες.

Ζάννη Φανή, Ειδική Παιδαγωγός με εξειδίκευση στις Μαθησιακές Δυσκολίες

Πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και του Τμήματος ΦΠΨ (Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής - Ψυχολογίας). Έχει λάβει Παιδαγωγική Επάρκεια, καθώς και Μεταπτυχιακό τίτλο στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (Πανεπιστήμιο Πατρών - Πανεπιστήμιο Λευκωσίας) και εξειδίκευση στις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες (ΕΚΠΑ, Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, Τμήμα ΦΠΨ).
Διαθέτει πιστοποιήσεις στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, στο Σύστημα Ανάγνωσης και Γραφής Τυφλών Braille, στη μέθοδο ΜΑΚΑΤΟΝ και PECS, καθώς και πιστοποιήσεις Διαγνωστικών Τεστ, όπως το Αθηνά Τεστ και το Παις (Τεστ Πρώιμης Ανίχνευσης Διαταραχών Αυτιστικού Φάσματος).
Πιστοποιήσεις E-Learning Πανεπιστημίων:
α) E-Learning ΕΚΠΑ: Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων, Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση,
Σχολική Ψυχολογία.
β) ΙΕΠ (ΥΠΠΑΙΔ): Σχολική Ψυχολογία, Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.
Τέλος, έχει συμμετάσχει σε συνέδρια και ημερίδες με θεματικές αντίστοιχες των σπουδών της.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

  • Νηπιαγωγούς
  • Ειδικούς Παιδαγωγούς
  • Ψυχολόγους
  • Εργοθεραπευτές
  • Λογοθεραπευτές

Σκοπός

Τι θα Μάθω
Πρόκειται για καινοτόμα εκπαίδευση, η οποία συνδυάζει τις τεχνικές της κουκλοθεατρικής απόδοσης μιας παιδικής ιστορίας με τη ΜΑΚΑΤΟΝ επικοινωνία, ώστε να αποτελέσει ένα χρήσιμο και πρακτικό παιδαγωγικό εργαλείο στα χέρια κάθε θεραπευτή ή ασχολούμενου με παιδιά με διαταραχές ή μαθησιακές δυσκολίες. Θα εκπαιδευθείτε στις βασικές έννοιες επικοινωνίας μέσω ΜΑΚΑΤΟΝ για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού ή με νοητική υστέρηση. Θα εργαστείτε στην απόδοση ενός παραμυθιού σε ΜΑΚΑΤΟΝ, με παράλληλη χρήση κούκλας- κουκλοθεατρικής απόδοσης, μια συνδυαστική μέθοδος με πολλαπλά παιδαγωγικά οφέλη.

Περιγραφή σεμιναρίου

Πρόγραμμα Ανάπτυξης Επικοινωνίας & Λόγου, εργαλείο για τον σύγχρονο Παιδαγωγό

Μοναδικό στο είδος του σεμινάριο στην Ελλάδα!
Το MAKATON είναι ένα εξαιρετικά ευέλικτο επικοινωνιακό γλωσσικό πρόγραμμα που υποστηρίζει τις δεξιότητες επικοινωνίας λόγου με ομιλία, νοήματα και σύμβολα, προσαρμοσμένο στις ανάγκες των χρηστών. Μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορα επίπεδα και να υποστηρίξει ανθρώπους, τους οποίους το επικοινωνιακό και γλωσσικό έλλειμμα εμποδίζει από το να αλληλοεπιδράσουν κατάλληλα με το περιβάλλον. Η φιλοσοφία του είναι η ενίσχυση των επικοινωνιακών και γλωσσικών δομών με εκπαιδευτικά μέσα που βασίζονται σε οπτικά μοντέλα.

Θεματολογία


Θέματα Ειδικής Αγωγής

  • Το αυτιστικό Φάσμα- Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές
  • Το παιδί με νοητική Υστέρηση

Η εναλλακτική επικοινωνία ΜΑΚΑΤΟΝ

  • Θεωρητικό υπόβαθρο της Μεθόδου
  • Σύμβολα και νοήματα του Επιπέδου 1 & 2 που αφορούν την Προσχολική Ηλικία

Η Κουκλοθεατρική Αναπαράσταση

  • Ο ρόλος της κούκλας στην αφήγηση παραμυθιού
  • Η κούκλα στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
  • Η κούκλα συνδυαστικά με την επικοινωνία ΜΑΚΑΤΟΝ
  • Κατασκευή κούκλας
  • Workshop

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια: 4 εβδομάδες, 16 ώρες

Χρονοδιάγραμμα Ανά Εβδομάδα
Ημέρα: 2 φορές την εβδομάδα
Ώρα: 18:00 - 20:00 (ενδεικτικά)

Πιστοποίηση
Αποκτήστε αναγνωρισμένη πιστοποίηση (Basic) από την ΑCΤΑ

Ολοκληρώστε επιτυχώς την τελική αξιολόγηση και αποκτήστε βεβαίωση παρακολούθησης του πιστοποιημένου προγράμματος από την ΑCΤΑ [Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης].

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Για πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο και τη διαδικασία εγγραφής, πατήστε παρακάτω για να μεταφερθείτε στη σελίδα του διοργανωτή
Σελίδα Διοργανωτή