Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Βασικές Γνώσεις Πατρόν

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Skills Hub
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Αισθητική / Μόδα

Εισηγητής

Ξανθάκη Μαργαρίτα, Σχεδιάστρια Μόδας, Πατρονίστ

Απόφοιτος του Τμήματος «Σχέδιο-Πατρόν Μόδας» της Σχολής Βελουδάκη. Έχει ολοκληρώσει τον κύκλο μαθημάτων "Perfectionnement modelisme corseterie" στο Sanchey της Γαλλίας για τη δημιουργία πατρόν γυναικείου σουτιέν και έχει εκπαιδευτεί στη χρήση του συστήματος LECTRA για πατρόν-μεγεθύνσεις-σχέδιο κοπής. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια εξειδίκευσης, μεταξύ των οποίων:
Εξάμηνο στο τμήμα Διακοσμητικής των ΤΕΙ Αθηνών με θέμα “Σχεδιασμός υφάσματος και ενδύματος με τη χρήση Η/Υ”.
Εξάμηνο στον Σύνδεσμο Κατασκευαστών Ετοίμου Ενδύματος με θέμα “Επαγγελματική Κατάρτιση στον σχεδιασμό μόδας και Οργάνωση παραγωγής”.
Σεμινάριο Ενδυματολογίας στο Κέντρο Σπουδών Λαϊκού Θεάτρου.
Σεμινάρια στην ΕSMODE για τη δημιουργία και οργάνωση συλλογών «Certificat Seminaire de Tendances – Plan de collection – Accessoires».
Διαθέτει πολυετή εμπειρία, αρχικά σε ατελιέ μόδας ως βοηθός στην κατασκευή μεγάλων μεγεθών γυναικείων ενδυμάτων, στη συνέχεια ως σχεδιάστρια σε Οίκο Νυφικών και βιοτεχνίες γυναικείων ενδυμάτων. Από το 2005 έως σήμερα είναι εκπαιδευτικός στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, στην ειδικότητα της Μόδας. Παράλληλα, έχει συμμετάσχει στη σχεδίαση και κατασκευή κουστουμιών για το καρναβάλι της Πάτρας, στην κατασκευή μαριονέτας, όλων των κουστουμιών των χορωδιών “Rosarte” και “Ambitus” καθώς και ελληνικών παραδοσιακών κεντημάτων και ενδυμάτων.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

  • Άτομα χωρίς προηγούμενη εμπειρία και επαφή με το αντικείμενο που θέλουν να μυηθούν στον κόσμο του πατρόν, της ραπτικής και των τεχνικών τους και να δημιουργήσουν τα δικά τους ρούχα
  • Αποφοίτους Σχολών / σχεδιαστές, στυλίστες, μοντελίστ πατρονίστ, οι οποίοι επιθυμούν να εξασκηθούν στο πρακτικό μέρος της κοπτικής – ραπτικής
  • Μοδίστρες που θέλουν να εξασκηθούν στο πατρον

Σκοπός

Τι θα Μάθω
Στο σεμινάριο θα μάθετε τις βασικές αρχές σωματομετρίας και τεχνικές μετρήσεων για τον υπολογισμό μεγεθών, καθώς και τον βασικό σκελετό για σχεδιασμό πατρόν σε φούστα, φόρεμα και παντελόνι, μέσα από πρακτική εφαρμογή. Τα πατρόν σας θα αποτυπωθούν σε ύφασμα κατάλληλο για κάθε κατασκευή και θα κοπούν, με στόχο να φτιάξετε ένα δικό σας ρούχο.

Περιγραφή σεμιναρίου

Μυηθείτε στον κόσμο της ραπτικής με όχημα την αισθητική και τη φαντασία σας

Πρόκειται για εξειδικευμένο workshop για τη δημιουργία πατρόν και την κοπή ρούχων, με πρακτική σε διαφορετικά είδη πατρόν, ξεκινώντας από το μηδέν. Στα πλαίσια του σεμιναρίου θα μάθετε να κατασκευάζετε με δεξιοτεχνία, προσοχή στη λεπτομέρεια και φαντασία μία ποικιλία από φούστες, φορέματα, και παντελόνια, με όλες τις ενδυματολογικές λεπτομέρειές τους, αφού πρώτα αναλυθεί η σημαντική ενότητα της σωματομετρίας.

Θεματολογία

  • Eισαγωγή στις μετρήσεις για τα μεγέθη
  • Βασικός σκελετός φούστα και παραλλαγές
  • Βασικός σκελετός φόρεμα - μανίκι
  • Βασικός σκελετός παντελόνι
  • Απαραίτητα εργαλεία και αξεσουάρ: kit με βασικά είδη πατρόν (μεζούρα, χάρακας, ριζόχαρτο, καρφίτσες, ψαλίδι). Λοιπά αξεσουάρ, props και κούκλες για πρόβες διαθέτει η Σχολή.

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια: 5 εβδομάδες, 30 ώρες

Χρονοδιάγραμμα Ανά Εβδομάδα
Ημέρα:2 φορές την εβδομάδα
Ώρα:18:00 - 21:00 (ενδεικτικά)

Πιστοποίηση
Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα λάβετε Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Κέντρο δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Για πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο και τη διαδικασία εγγραφής, πατήστε παρακάτω για να μεταφερθείτε στη σελίδα του διοργανωτή
Σελίδα Διοργανωτή