Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Καλλιτεχνική Ζαχαρόπαστα

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Skills Hub
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Τουρισμός / Εστίαση

Εισηγητής

Στάικου Ιουλία, Pastry Chef, Ζαχαροτέχνης

Πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδίκευση στην Ιστορία, με επάρκεια Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας (Ε.Ν.Γ). Επιπλέον, απόφοιτη Τεχνικός Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ.
Από το 2005 εργάζεται στον χώρο της εστίασης, ενώ για 4 συναπτά έτη εργάσθηκε στην οικογενειακή επιχείρηση Ζαχαροπλαστείο ΣΤΑΙΚΟΣ στις Συκιές Θεσσαλονίκης. Τα τελευταία 4 έτη εργάζεται ως Υπεύθυνη Ζαχαροτέχνης σε γνωστά ζαχαροπλαστεία, ενώ συνεργάζεται ως εκπαιδευτής στη Σχολή Γαστρονομίας των ΙΕΚ ΑΚΜΗ Θεσσαλονίκης και Λάρισας. Δραστηριοποιείται ως ανεξάρτητη επαγγελματίας παροχής υπηρεσιών στη Ζαχαροτεχνία, εντός και εκτός Ελλάδας.
Επιπλέον, έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια ζαχαροτεχνίας σε πληθώρα σεμιναρίων με εστίαση στην καλλιτεχνική ζαχαροτεχνία και έχει η ίδια παρακολουθήσει σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων εξειδίκευσης, μεταξύ άλλων τα: «Η εκπαίδευση του Κωφού παιδιού σήμερα», «Εκπαίδευση ατόμων με αναπηρίες / Σύνδρομα», «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση», «Χριστουγεννιάτικες Δημιουργίες Υψηλής Ζαχαροπλαστικής», «Γαστρονομικές γνώσεις, εμπειρίες, προτροπές και επαγγελματικές συμβουλές», «Christmas Masterclass Menu», «Σεμινάριο Σοκολάτας», «Sweet Cold Temptation», «Τούρτες Γεωργίας», «The Funky Gourmet Experience», «Sweet Art by Katerina-3D σεμινάριο μοντελισμού».

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

  • Σπουδαστές Ζαχαροπλαστικής.
  • Νέους επαγγελματίες με ενδιαφέρον για το αντικείμενο.
  • Ερασιτέχνες ζαχαροπλάστες με ενδιαφέρον εξέλιξης των γνώσεων και των δεξιοτήτων τους.

Σκοπός

Τι θα Μάθω
Στο σεμινάριο θα εναρμονιστείτε με όλες τις νέες τάσεις στη Ζαχαροπλαστική τέχνη (ζαχαροτεχνία) με πρώτη ύλη τη ζαχαρόπαστα, την οποία θα μάθετε να διαχειρίζεστε με ποικίλους τρόπους για να δημιουργείτε μιας μεγάλης γκάμας γλυκά “καλλιτεχνήματα” χωρίς ατέλειες. Θα είστε σε θέση να ξεχωρίσετε ως ένας σύγχρονος Pastry Chef με φαντασία και δημιουργικότητα, ή ακόμη και να ξεκινήσετε δικά σας projects, στήνοντας εντυπωσιακές και πρωτότυπες παιδικές ή γαμήλιες τούρτες.

Περιγραφή σεμιναρίου

Δημιούργησε μικρά θαύματα από ζαχαρόπαστα για γλυκές προτάσεις υψηλής αισθητικής

Ένα “λαχταριστό” σεμινάριο υψηλής εξειδίκευσης με πρώτη ύλη τη ζαχαρόπαστα, με έμφαση στις σύγχρονες τεχνικές και τα νέα trends εφαρμογής της στη ζαχαροπλαστική τέχνη, προκειμένου να εντυπωσιάσετε τους πελάτες σας. Όπως κάθε βασικό κομμάτι της ζαχαροπλαστικής, η χρήση της ζαχαρόπαστας εξελίσσεται διαρκώς, με στόχο ευφάνταστες, πρωτότυπες δημιουργίες και προτάσεις υψηλής αισθητικής. Ο ανταγωνισμός στον χώρο είναι αρκετά υψηλός, επομένως η γνώση των νέων τεχνικών, τάσεων και εργαλείων της εποχής μας, αποτελεί για τους pastry chefs εχέγγυο επιτυχίας και στοιχείο που θα σας κάνει να ξεχωρίσετε.

Θεματολογία

  • Γαμήλια Τούρτα
  • Cupcakes
  • Donuts με Πάστα Ζάχαρης
  • 3D Zαχαρόπαστα
  • Royal Icing
  • Mirror glaze
  • Αλμυρή Καραμέλα
  • Τρίπατα Naked Cakes
  • Cake Pops

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια: 10 εβδομάδες, 50 ώρες

Χρονοδιάγραμμα Ανά Εβδομάδα
Ημέρα: 2 φορές την εβδομάδα
Ώρα: 18:00 - 21:00 (ενδεικτικά)

Πιστοποίηση
Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα λάβετε Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Κέντρο δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Για πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο και τη διαδικασία εγγραφής, πατήστε παρακάτω για να μεταφερθείτε στη σελίδα του διοργανωτή
Σελίδα Διοργανωτή