Στάικου Ιουλία, Pastry Chef, Ζαχαροτέχνης
Πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδίκευση στην Ιστορία, με επάρκεια Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας (Ε.Ν.Γ). Επιπλέον, απόφοιτη Τεχνικός Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ.
Από το 2005 εργάζεται στον χώρο της εστίασης, ενώ για 4 συναπτά έτη εργάσθηκε στην οικογενειακή επιχείρηση Ζαχαροπλαστείο ΣΤΑΙΚΟΣ στις Συκιές Θεσσαλονίκης. Τα τελευταία 4 έτη εργάζεται ως Υπεύθυνη Ζαχαροτέχνης σε γνωστά ζαχαροπλαστεία, ενώ συνεργάζεται ως εκπαιδευτής στη Σχολή Γαστρονομίας των ΙΕΚ ΑΚΜΗ Θεσσαλονίκης και Λάρισας. Δραστηριοποιείται ως ανεξάρτητη επαγγελματίας παροχής υπηρεσιών στη Ζαχαροτεχνία, εντός και εκτός Ελλάδας.
Επιπλέον, έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια ζαχαροτεχνίας σε πληθώρα σεμιναρίων με εστίαση στην καλλιτεχνική ζαχαροτεχνία και έχει η ίδια παρακολουθήσει σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων εξειδίκευσης, μεταξύ άλλων τα: «Η εκπαίδευση του Κωφού παιδιού σήμερα», «Εκπαίδευση ατόμων με αναπηρίες / Σύνδρομα», «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση», «Χριστουγεννιάτικες Δημιουργίες Υψηλής Ζαχαροπλαστικής», «Γαστρονομικές γνώσεις, εμπειρίες, προτροπές και επαγγελματικές συμβουλές», «Christmas Masterclass Menu», «Σεμινάριο Σοκολάτας», «Sweet Cold Temptation», «Τούρτες Γεωργίας», «The Funky Gourmet Experience», «Sweet Art by Katerina-3D σεμινάριο μοντελισμού».