Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Mastering the Art of Bakery

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Skills Hub
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Τουρισμός / Εστίαση

Εισηγητής

Νάκος Δημήτρης, Executive Bakery & Pastry Chef,
Pastry Instructor

Έμπειρος εκπαιδευτής ενηλίκων, με αποδεδειγμένη εμπειρία στην εκπαίδευση σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ και βασική εξειδίκευση στην Αρτοποιία και τη Ζαχαροπλαστική. Είναι απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων, καθώς και απόφοιτος ΙΕΚ στην ειδικότητα Marketing. Διαθέτει σταθερή επαγγελματική πορεία από το 1987 σε εταιρείες catering και μεγάλες αλυσίδες ζαχαροπλαστείων και είναι ειδικευμένος στην τροφοδοσία, τα τρόφιμα και τα ποτά, την ανάπτυξη μενού και τη στρατηγική μάρκετινγκ για τον κλάδο της Γαστρονομίας.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

  • Νέους επαγγελματίες chef που επιθυμούν να εξελίξουν και να εκσυγχρονίσουν τις γνώσεις τους.
  • Εργαζόμενους στον χώρο της εστίασης που θέλουν να επικαιροποιήσουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν έναν τίτλο σπουδών με απήχηση στον ιδιωτικό τομέα.

Σκοπός

Τι θα Μάθω
Στο σεμινάριο θα μάθετε τη σωστή διαχείριση πρώτων υλών και θα δείτε αναλυτικά όλα τα στάδια της αρτοποιητικής διαδικασίας, μέσω πρακτικών μαθημάτων και βάσει της στοιχειώδους υγιεινής τροφίμων. Θα λάβετε εξειδίκευση σε έναν ιδιαίτερα δημοφιλή τομέα της σύγχρονης μαγειρικής με μεγάλη προοπτική ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια, αποκτώντας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά. Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, θα έχετε εξοικειωθεί με την μέθοδο παρασκευής άρτου με τη χρήση προζύμης, τη ζύμωση και ωρίμανση ψωμιού, τη μέθοδο φυλλοποίησης για croissant, σφολιάτες και πολλών ακόμα αρτοσκευασμάτων για χώρους εστίασης.

Περιγραφή σεμιναρίου

Θρεπτικό breakfast, πλούσιο brunch ή απλά ένα snack; Ανακάλυψε την τέχνη της σύγχρονης Αρτοποιίας.

Η αρτοποιία εξελίσσεται ιδιαίτερα στις μέρες μας, ειδικά στον τομέα του πρωινού, του δημοφιλούς brunch και των σνακ. Πρόκειται για ένα εξειδικευμένο και μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα hands-on σεμινάριο, το οποίο πραγματοποιείται σε πλήρως εξοπλισμένες εργαστηριακές εγκαταστάσεις που προσομοιώνουν πραγματικές συνθήκες εργασίας. Θα μάθετε νέες ιδέες, τεχνικές αρτοποιίας και προτάσεις από όλο τον κόσμο για να γίνετε ακόμα πιο επιτυχημένοι επαγγελματίες στο χώρο της γαστρονομίας, της μαζικής εστίασης και του τουρισμού.

Θεματολογία

  • Συμβουλές για την σωστή διαχείριση και εκμετάλλευση των πρώτων υλών στην αρτοποίηση
  • Θεωρητική κατεύθυνση στα στάδια της αρτοποίησης, διάγραμμα ροής παραγωγής
  • Τεχνικές ζυμώματος με τη χρήση προζύμης και ψωμιά αργής ωρίμανσης
  • Τεχνικές φυλλοποίησης - Παραγωγή ζύμης σφολιάτα και ζύμης Croissant με τη χρήση σφολιατομηχανής
  • Γλυκά αρτοσκευάσματα [Doughnut, Berliner, Danish pastry, Brioche, Croissant] και αλμυρά snack με βάση τη ζύμη σφολιάτας
  • Αρτοσκευάσματα για βιτρίνα αρτοποιείου και μπουφέ ξενοδοχείου, βουτήματα, μπισκότα, κριτσίνια, muffin, cake (γλυκά και αλμυρά), gluten-free cookies κ.α
  • Τάρτες αλμυρές και γλυκές, ιδέες και συνταγές για όλες τις ώρες της ημέρας
  • Ψωμιά από διάφορες χώρες του κόσμου [Naan bread, Lebanese bread Kaak, Bagel, Pretzel κ.α]
  • Ψωμιά για σάντουιτς, συνταγές για γεμίσεις και food styling
  • Συνταγές και παραγωγή ζύμης για Pizza, Calzone, Πεϊνιρλί, Hachapuri, προτάσεις για ένα δελεαστικό και καινοτόμο μενού

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια: 8 εβδομάδες, 80 ώρες

Χρονοδιάγραμμα Ανά Εβδομάδα
Ημέρα: 2 φορές την εβδομάδα
Ώρα: 16:00 - 21:00 (ενδεικτικά)

Πιστοποίηση
Αποκτήστε αναγνωρισμένη πιστοποίηση (Expert) από την ΑCΤΑ

Ολοκληρώστε επιτυχώς την τελική αξιολόγηση και αποκτήστε βεβαίωση παρακολούθησης του πιστοποιημένου προγράμματος από την ΑCΤΑ [Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης].

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Για πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο και τη διαδικασία εγγραφής, πατήστε παρακάτω για να μεταφερθείτε στη σελίδα του διοργανωτή
Σελίδα Διοργανωτή