Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Certified Kitchen Cook - AHLEI

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Skills Hub
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Τουρισμός / Εστίαση

Εισηγητής

Στρατηλάτη Αντιγόνη, Chef, Καθ. Γαστρονομίας

Καθηγήτρια Μαγειρικής Τέχνης στο Τμήμα Γαστρονομίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ τα τελευταία 9 χρόνια, όπως και στη σχολή μαγειρικής για παιδιά KIDS COOKING CLUB τα τελευταία 2 χρόνια. Συμμετείχε ενεργά στην επιμέλεια και οργάνωση παραγωγής του διαφημιστικού spot γαστρονομίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Έχει εργαστεί στην επιμέλεια και το food styling, ως εξωτερικός συνεργάτης για το περιοδικό REAL TASTE τα τελευταία 8 χρόνια, αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητα των σπουδαστών. Επίσης, έχει εργαστεί ως εξωτερικός συνεργάτης για την εκτέλεση συνταγών και food styling για τα περιοδικά OLIVE , ΓΛΥΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ και για το βιβλίο μαγειρικής ΜΕ..ΝΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ενώ αρθρογραφεί για το διαδικτυακό περιοδικό OW_WELLNESS MAGAZINE. Έχει πάρει μέρος ως υπεύθυνη καθηγήτρια μαγειρικής με ομάδα μαθητών του Τμήματος Γαστρονομίας για τους μαγειρικούς διαγωνισμούς της EXPRO HORECA και FOOD EXPO, κατακτώντας το Αργυρό μετάλλιο με θέμα «ζεστό θαλασσινό πιάτο» και το Ασημένιο μετάλλιο με θέμα «πιάτα με άρωμα Ελλάδας». Τέλος, κάνει επιμέλεια συνταγών, food styling και food photography για τον λογαριασμό Foodiliciousplates στο Instagram.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

  • Σπουδαστές και αποφοίτους σχολών Επισιτισμού, ανεξαρτήτως εκπαιδευτικής βαθμίδας, που επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να αναβαθμίσουν το βιογραφικό τους
  • Εργαζόμενους στον επισιτιστικό τομέα που επιθυμούν να αποκτήσουν επιπλέον και συγκεκριμένες δεξιότητες
  • Στελέχη του επισιτιστικού τομέα που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τις νέες εξελίξεις της αγοράς
  • Ιδιοκτήτες επισιτιστικών επιχειρήσεων που επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους

Σκοπός

Τι θα Μάθω
Στο σεμινάριο θα εκπαιδευτείτε στην προετοιμασία των τροφίμων, στη σωστή χρήση του εξοπλισμού της κουζίνας και στη διασφάλιση της ασφάλειας και της υγιεινής, ώστε κάθε πιάτο να έχει την υψηλότερη δυνατή ποιότητα. Η πιστοποίηση Certified Kitchen Cook αναγνωρίζει τους επαγγελματίες σε μια επιχείρηση παροχής υπηρεσιών τροφίμων που έχουν δεσμευτεί για υψηλά πρότυπα σε ό,τι κάνουν. Θα λάβετε μετεκπαίδευση υψηλού επιπέδου σε σύντομο χρονικό διάστημα και δίπλα σε κορυφαίους επαγγελματίες του χώρου της Γαστρονομίας.

Περιγραφή σεμιναρίου

Παγκοσμίου φήμης εξειδίκευση με τη σφραγίδα του American Hotel & Lodging Educational Institute

Στο μοναδικό αυτό σεμινάριο θα αποκτήσετε εξειδικευμένες και επικαιροποιημένες γνώσεις σύμφωνα με τις επιταγές της διεθνούς αγοράς και των σύγχρονων τάσεων, με παγκοσμίως αναγνωρισμένα διαπιστευτήρια, ενώ θα γίνετε ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας, διεκδικώντας με μεγαλύτερη ευκολία θέσεις σε κορυφαίες επιχειρήσεις του κλάδου. Πρόκειται για 100% hands-on training, το οποίο σας προσφέρει μοναδική ευκαιρία να εμπλουτίσετε τη γαστρονομική σας κουλτούρα, να ανακαλύψετε το προσωπικό σας food styling και να καθιερώσετε την προσωπική σας γαστρονομική “υπογραφή”.

Θεματολογία

  • Τρόπος χρήσης των βασικών εργαλείων και του εξοπλισμού κουζίνας, συμπεριλαμβανομένων των μαχαιριών
  • Μετατροπή τυποποιημένων συνταγών με βάση το μέγεθος της μερίδας και τον αριθμό μερίδων
  • Χειρισμός ειδικών καταστάσεων επισκεπτών, συμπεριλαμβανομένων των αντικαταστάσεων
  • Επίδειξη βασικών οδηγιών ασφάλειας και υγιεινής στην κουζίνα

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια: 8 εβδομάδες, 40 ώρες

Χρονοδιάγραμμα Ανά Εβδομάδα
Ημέρα: 2 φορές την εβδομάδα
Ώρα: 18:00 - 21:00 (ενδεικτικά)

Πιστοποίηση
Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου χορηγείται Επαγγελματική Πιστοποίηση Διεθνούς κύρους του American Hotel & Lodging Educational Institute [AHLEI], κατόπιν εξετάσεων, μαζί με το σχετικό pin label πέτου.

Ο παγκόσμιος κλάδος της φιλοξενίας απευθύνεται στο AHLEI για την καλύτερη δυνατή κατάρτιση και εκπαίδευση σε όλους τους τομείς. Για περισσότερα από 65 χρόνια, το AHLEI εργάζεται για να παρέχει στους οργανισμούς και τις σχολές Τουρισμού & Γαστρονομίας ποιοτικούς πόρους για την κατάρτιση, εκπαίδευση και πιστοποίηση των επαγγελματιών, πρώτα ως εκπαιδευτικός βραχίονας της American Hotel & Lodging Association και από τον Φεβρουάριο του 2017 ως μέρος του Τμήματος Εκπαίδευσης και Πιστοποίησης της National Restaurant Association.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Για πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο και τη διαδικασία εγγραφής, πατήστε παρακάτω για να μεταφερθείτε στη σελίδα του διοργανωτή
Σελίδα Διοργανωτή