Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Baby Cooking - Παιδική Γαστρονομία

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Skills Hub
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Τουρισμός / Εστίαση

Εισηγητής

Γιαννούλη Βασιλική, Καθ. Ειδικής Αγωγής

Απόφοιτος του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής & Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ, με Μεταπτυχιακό στις Επιστήμες Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης,Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Πιστοποιημένη γνώστης της Ελληνικής Νοηματικής γλώσσας και της γραφής Braille, πιστοποιημένη Life Coach από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μετεκπαίδευση στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση (Πανεπιστήμιο Αιγαίου).

Μανθαίος Ιωάννης, Executive Chef

Με πολυετή εμπειρία σε ξενοδοχεία και εστιατόρια, κατέχει τη Θέση του Executive Chef στο ξενοδοχείο Athens BC της Coco-mat.

Εξειδικεύεται στον έλεγχο σωστής παρασκευής των εδεσμάτων και στη σωστή τους παρουσίαση. Υψηλή δεξιότητά του αποτελεί η δημιουργία μενού και η αναζήτηση νέων προϊόντων, o έλεγχος των τιμών τους και η δημιουργία καινοτόμων πιάτων. Η αγάπη του για τη νέα γενιά μαγείρων και η μεθοδικότητα του, αποτελούν βασικό συστατικό επιτυχίας στη συνεργασία του με τους σπουδαστές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής, ως εκπαιδευτικός στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

  • Παιδαγωγούς
  • Μάγειρες & ζαχαροπλάστες
  • Εργοθεραπευτές
  • Γονείς και όσους αγαπάνε τα παιδιά και τη δημιουργική απασχόληση

Σκοπός

Τι θα Μάθω
Στο σεμινάριο θα μάθετε όλα τα πρακτικά μυστικά και βήματα σχεδιασμού ενός δημιουργικού, συναρπαστικού και υγιεινού εκπαιδευτικού προγράμματος μαγειρικής για παιδιά ηλικίας 2-8 ετών, το οποίο θα τα βοηθήσει να αναπτύξουν διάφορες δεξιότητες [συνεργασία, υπομονή, φαντασία, δημιουργικότητα κ.α.], ενώ παράλληλα θα τα μυήσει στον χώρο της μαγειρικής και της υγιεινής διατροφής. Θα μάθετε να εκτελείτε συνταγές μαζί με τα παιδιά ανάλογα με τις διατροφικές ανάγκες κάθε ηλικίας, ενώ θα ενημερωθείτε και για τα ιδιαίτερα κρίσιμα θέματα της ασφάλειας και υγιεινής του παιδιού κατά τη διαδικασία μαγειρικής.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το μοναδικό στην αγορά σεμινάριο εξειδίκευσης στην Παιδική Γαστρονομία 

Το σεμινάριο έχει σκοπό να προσφέρει πλήρη εξειδίκευση σε όποιον θέλει να δημιουργήσει δικά του εργαστήρια παιδικής μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής ή να φτιάξει παιδικά μενού, συνδυάζοντας τη θεωρητική κατάρτιση με την πρακτική εξάσκηση. Απώτερος σκοπός είναι η διάδοση της γαστρονομικής παιδείας και της υγιεινής διατροφής στους νέους και στους γονείς, καθώς και η ανάπτυξη της δημιουργικότητας, φαντασίας και συνεργατικότητας των παιδιών. Θα μάθετε να δημιουργείτε δικές σας συνταγές και θα γίνετε περιζήτητοι συνεργάτες για παιδότοπους, κατασκηνώσεις, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης και animation teams μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων

Θεματολογία

  • Τα παιδαγωγικά οφέλη από την εμπλοκή του παιδιού στην κουζίνα (λεπτή κινητικότητα, γνωστική ανάπτυξη)
  • Κανόνες υγιεινής και ασφάλειας
  • Παιδικό menu
  • Παιδικές συνταγές από 2 – 8 ετών (εργαστήριο)
  • Διατροφικές ανάγκες
  • Στην κουζίνα με το παιδί

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια: 4 εβδομάδες, 20 ώρες

Χρονοδιάγραμμα Ανά Εβδομάδα
Ημέρα: 2 φορές την εβδομάδα
Ώρα: 18:00 - 21:00 (ενδεικτικά)

Πιστοποίηση
Αποκτήστε αναγνωρισμένη πιστοποίηση (Basic) από την ΑCΤΑ

Ολοκληρώστε επιτυχώς την τελική αξιολόγηση και αποκτήστε βεβαίωση παρακολούθησης του πιστοποιημένου προγράμματος από την ΑCΤΑ [Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης].

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Για πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο και τη διαδικασία εγγραφής, πατήστε παρακάτω για να μεταφερθείτε στη σελίδα του διοργανωτή
Σελίδα Διοργανωτή