Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Σκίτσο & Δημιουργία Χαρακτήρων

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Skills Hub
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Τέχνη & Πολιτισμός

Εισηγητής

Δημητριάδης Νίκος, Animator, Concept-designer,
Storyboard Artist

Με εκτεταμένη εμπειρία από το 1999 στον χώρο της εικονογράφησης βιβλίων, της διαφήμισης και του μικρού και μεσαίου μήκους ταινιών κινηματογράφου.Από το 2009 δημιουργεί animation, motion graphics και ειδικά εφέ για ζωντανά θεάματα, δουλεύοντας με σκηνοθέτες όπως ο Γιάννης Κακλέας, ο Άρης Μπινιάρης, η Μιμή Ντενίση και ο Λευτέρης Γιοβανίδης, σε παραστάσεις όπως "Δαίμονες" (2013), "Μερσιέ και Καμιέ" (2014), "Το '21" (2016), "Ο Εμίλ και οι ντετέκτιβ" (2017) και "Άμλετ" (2018), ενδεικτικά.
Η πρώτη προσωπική του ταινία 3D animation με τίτλο "Dawn" κυκλοφόρησε στα φεστιβάλ του κόσμου το 2011 και απέσπασε συνολικά 4 βραβεία.

Από το 2015 είναι μέλος της ομάδας καθηγητών στον τομέα Art & Design του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

  • Κάθε είδους animators (2D,3D, stop-motion) και illustrators (βιβλία, comics, web)
  • Οποιονδήποτε ασχολείται με τη δημιουργία φανταστικών κόσμων για video games, σινεμά, comics, ακόμα και συγγραφή βιβλίων
  • Οποιονδήποτε θέλει να αναπτύξει την ικανότητά του στο σκίτσο και τη ζωγραφική

Σκοπός

Τι θα Μάθω
Εκτός από την ουσιαστική βελτίωση στην ικανότητα σχεδιασμού χαρακτήρων και την ανάπτυξη του προσωπικού σας σχεδιαστικού στυλ, θα εξοικειωθείτε με τον τρόπο σκέψης των επαγγελματιών του χώρου. Θα εκπαιδευτείτε στις βασικές τεχνικές του πώς ξεκινάμε με μία αρχική - και ίσως σχετικά ασαφή - ιδέα και στη συνέχεια την αναπτύσσουμε μέχρι να φτάσουμε σε έναν τελικό, ολοκληρωμένο χαρακτήρα, με ιδιαίτερο οπτικό ενδιαφέρον για τον θεατή και βάθος. Τέλος, θα μάθετε τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να παρουσιάζετε σωστά και με επαγγελματικό τρόπο τη δουλειά σας (portfolio) σε τρίτους.

Περιγραφή σεμιναρίου

Δημιούργησε φανταστικούς κόσμους για video games, σινεμά, comics, βιβλία

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η μελέτη και ανάλυση σημαντικών τεχνικών πάνω στο σκίτσο και την εικονογράφηση και η πρακτική εφαρμογή τους. Θα μάθετε ό,τι χρειάζεται για τη δημιουργία χαρακτήρων, από την αρχική σύλληψη, την καταγραφή και την ανάπτυξη της αρχικής ιδέας, μέχρι τον τελικό σχεδιασμό ενός ολοκληρωμένου χαρακτήρα με τη φορεσιά του και οποιαδήποτε αξεσουάρ μπορεί να φέρει. Όλα αυτά, τα προσεγγίζουμε από δύο κατευθύνσεις: το πώς σκέφτεται κανείς για να δημιουργήσει νέους χαρακτήρες που δεν έχουμε ξαναδεί και στη συνέχεια, το πώς τους αποτυπώνει, μέσω του σκίτσου.

Θεματολογία

  • Ανατομία Ανθρωπίνου Σώματος
  • Παραλλαγές Ανατομικών Τύπων
  • 1η Φάση Σχεδιασμού
  • Εύρεση υλικού αναφοράς, έρευνα, back story, σχεδιασμός σιλουέτας
  • 2η Φάση Σχεδιασμού
  • Ανάπτυξη της φόρμας, φως και σκιά, πόζα
  • 3η Φάση Σχεδιασμού
  • Τελικό rendering, χρωματισμός, τελικές λεπτομέρειες
  • Επίλογος

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια: 3 εβδομάδες, 16 ώρες

Χρονοδιάγραμμα Ανά Εβδομάδα
Ημέρα: 2 φορές την εβδομάδα
Ώρα: 18:00 - 21:00 (ενδεικτικά)

Γλώσσα: Ελληνικά

Πιστοποίηση
Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα λάβετε Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Κέντρο δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Για πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο και τη διαδικασία εγγραφής, πατήστε παρακάτω για να μεταφερθείτε στη σελίδα του διοργανωτή
Σελίδα Διοργανωτή