Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Ναυαγοσώστης Πισίνας

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Skills Hub
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Υγεία / Πρώτες Βοήθειες / Αθλητισμός

Εισηγητής

Τσαμπάζης Βαγγέλης, Καθ. Φυσικής Αγωγής, Πρόεδρος ΝΑ.Β.Ε.

Είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, απόφοιτος των ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης με ειδίκευση στην Κολύμβηση. Έχει εργαστεί ως ναυαγοσώστης ακτής, υπαρχηγός ναυαγοσωστών στο Waterpark Waterland (Θεσσαλονίκη), ως γυμναστής σε ξενοδοχεία και ως Διευθυντής Γυμναστηρίου στο Kempinski Hotel Nikopolis Θεσσαλονίκη.
Δημοσιεύσεις: συμμετοχή σε ένα κεφάλαιο στην έκδοση «Εγκόλπιο Ασφάλειας και Διάσωσης».
Αθλητικές Διακρίσεις: Πρωταθλητής Ελλάδας στην κολύμβηση (ΟΦΘ, Άρης Θεσσαλονίκης). Προπονητής κολύμβησης στην Αθλητική Ακαδημία Άλμπατρος (1994-1999).

Έχει πραγματοποιήσει πλήθος εθελοντικών δραστηριοτήτων με σκοπό την προώθηση της ναυαγοσωστικής στο ευρύ κοινό και είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Ναυαγοσωστών. Συνέβαλλε αποφασιστικά στην ίδρυση της Ένωσης Σχολών Ναυαγοσωστικής Ελλάδας, στην οποία και εκλέχτηκε Πρόεδρος(2013).

Σημαντικότερες στιγμές:
η ίδρυση της Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας Βορείου Ελλάδος.
η εκλογή του ως του πρώτου προέδρου της ΕΣΝΕ, μια ιδιαίτερα τιμητική θέση αφού με αυτήν αναγνωρίστηκε η ικανότητά του να ενώσει όλες τις ιδιωτικές σχολές ναυαγοσωστικής σε έναν κοινό φορέα.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

  • Προπονητές, γυμναστές.
  • Φυσικοθεραπευτές.
  • Αθλητές.
  • Όσους επιθυμούν να εκπαιδευτούν σε τεχνικές και μεθόδους ναυαγοσωστικής πρόληψης και διάσωσης και να απασχοληθούν επαγγελματικά στον χώρο της ναυαγοσωστικής.

Σκοπός

Τι θα Μάθω
Το σεμινάριο διδάσκει όλες τις σύγχρονες τεχνικές εκπαίδευσης από τους πλέον έμπειρους και καταρτισμένους εκπαιδευτές ναυαγοσώστες της Ναυαγοσωστικής Β.Ελλάδος, κατόχους διεθνώς αναγνωρισμένων πτυχίων από την Αυστραλιανή Ομοσπονδία Ναυαγοσωστικής (S.L.S.A.). Περιλαμβάνει μεθόδους αναγνώρισης θυμάτων, τις υποχρεώσεις του ναυαγοσώστη, τη χρήση ναυαγοσωστικού εξοπλισμού, την ισχύουσα νομοθεσία, το ναυαγοσωστικό κολύμπι, την προσέγγιση και ρυμούλκηση θύματος. Με την ολοκλήρωσή του και την επιτυχή εξέταση της ΝΑ.Β.Ε. που ακολουθεί, θα είστε ολοκληρωμένοι επαγγελματίες ναυαγοσώστες, ικανοί να εγγυηθείτε την ασφάλεια στο υγρό στοιχείο κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Περιγραφή σεμιναρίου

Αναγνωρισμένη πιστοποίηση ναυαγοσώστη από τη Ναυαγοσωστική Ακαδημία Β.Ελλάδος (ΝΑ.Β.Ε.)

Ο διαρκώς αυξανόμενος ετήσιος αριθμός τουριστών σε μία αμιγώς τουριστική χώρα σαν την Ελλάδα διευρύνει διαρκώς την ανάγκη για καταρτισμένους επαγγελματίες, οι οποίοι θα προσφέρουν την απαραίτητη επιτήρηση και ασφάλεια στις πισίνες, είτε σε αθλητικούς χώρους, είτε σε ξενοδοχεία, SPA resorts και κρουαζιερόπλοια. Το σεμινάριο της Ναυαγοσωστικής Βορείου Ελλάδος (ΝΑ.Β.Ε.), αναγνωρισμένης ναυαγοσωστικής σχολής από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, καταρτίζει πλήρως τους μελλοντικούς ναυαγοσώστες πισίνας, ενώ παράλληλα προσφέρει δυνατότητα άμεσης επαγγελματικής απορρόφησης. Περιλαμβάνει πρακτική εξάσκηση στο Εθνικό Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης.

Θεματολογία

  • Σημασία της ασφάλειας
  • Το υγρό στοιχείο - κίνδυνοι & προσωπική ασφάλεια
  • Παρατήρηση & επιτήρηση - συστήματα και τεχνικές
  • Μη κολυμβητικές διασώσεις (έμμεσες & άμεσες)
  • Εξοπλισμός & βοηθητικά μέσα
  • Πρόληψη ατυχημάτων
  • Αναγνώριση θυμάτων
  • Εξοπλισμός & οργάνωση χώρου - ιδιαιτερότητες χώρου
  • Εκπόνηση πλάνου έκτακτης ανάγκης
  • Τεχνικές βοήθειας - μεταφορές και διασώσεις
  • Βασική υποστήριξη της ζωής, χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή και πρώτες βοήθειες

Πληροφορίες συμμετοχής

Τύπος Σεμιναρίου: Blended
Zoom & Ναυάρχου Κουντουριώτου 5, Θεσ/κη

Διάρκεια: 6 εβδομάδες, 35 ώρες

Χρονοδιάγραμμα Ανά Εβδομάδα
Ημέρα: 2 φορές την εβδομάδα
Ώρα: 18:00 - 21:00 (ενδεικτικά)

Γλώσσα: Ελληνικά

Πιστοποίηση
Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου και την εξέταση που ακολουθεί, χορηγείται αναγνωρισμένη πιστοποίηση Ναυαγοσώστη Πισίνα, από τη Ναυαγοσωστική Ακαδημία Β.Ελλάδος. Η Ν.Α.Β.Ε. είναι εξουσιοδοτημένο κέντρο εξετάσεων.

Η ΝΑΒΕ, αναγνωρισμένη ναυαγοσωστική σχολή από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, εκπαιδεύει επαγγελματίες ναυαγοσώστες και προσφέρει άμεση εύρεση εργασίας σε όλη την Ελλάδα.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Για πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο και τη διαδικασία εγγραφής, πατήστε παρακάτω για να μεταφερθείτε στη σελίδα του διοργανωτή
Σελίδα Διοργανωτή