Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Συμβουλευτική ΛΟΑΤΚΙ+ Θεραπευόμενων

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Psychopedia
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Δήμητρα Τσικνή Ψυχολόγος, MSc Κλινικής Ψυχολογίας.

Σε ποιους απευθύνεται

Σε Ψυχολόγους, Ειδικούς Ψυχικής Υγείας, Φοιτητές ψυχολογίας, Ειδικούς θεραπευτές, Νοσηλευτές και το άμεσα ενδιαφερόμενο κοινό.

Ειδικούς Ψυχικής υγείας, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Ιατρούς, Νοσηλευτές, Φοιτητές ψυχολογίας και το άμεσα ενδιαφερόμενο κοινό.

Περιγραφή σεμιναρίου

Πολλές παρανοήσεις έχουν υπάρξει μέσα στα χρόνια σχετικά με τους ανθρώπους της ΛΟΑΤΚΙ+ (LGBTQI+) κοινότητας γενικώς, αλλά και ως προς την θεραπεία μαζί τους. Για μία αποτελεσματική θεραπεία, είτε αυτοπροσδιοριζόμαστε ως μέλη της κοινότητας, είτε όχι, είναι απαραίτητο να έχουμε μία καλή αντίληψη για τις ιδιαίτερες ανάγκες και τα χαρακτηριστικά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, πέρα από τα όρια της ετεροκανονικότητας, που εσφαλμένα έχουμε συνηθίσει.

Προφανώς, όταν αναφερόμαστε στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, δεν μιλάμε για μία ομάδα πληθυσμού με διαταραχές, τουλάχιστον όχι περισσότερο από όλους τους υπόλοιπους. Πρόκειται για ανθρώπους με διαφορετική έκφραση σεξουαλικότητας. Αυτή η διαφορετικότητα είναι που απαιτεί μεγαλύτερη γνώση, περισσότερη κατανόηση και σφαιρικότερη αντίληψη για τους πολλαπλούς ρόλους, που καλείται να υποστηρίξει ένας άνθρωπος ΛΟΑΤΚΙ+ και για τις ξεχωριστές δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει.

Παρότι μιλάμε για ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, προφανώς δεν έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που διαθέτουν όμοια χαρακτηριστικά, ούτε αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα. Δεν μπορούμε, συνεπώς, να παρεμβαίνουμε θεραπευτικά με τον ίδιο τρόπο. Η γνώση μας απαιτείται να εξατομικευτεί στις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε θεραπευόμενου, ώστε να μπορέσουμε να σταθούμε ικανοί υποστηρικτές σε αυτό που στην πραγματικότητα είναι μία πορεία ζωής και όχι η αντιμετώπιση ενός προβλήματος ψυχικής υγείας.

Ενότητες που περιλαμβάνει το σεμινάριο:

  • ΛΟΑΤΚΙ+ – βασική ορολογία
  • Προκαταλήψεις & περιορισμοί
  • Μεγαλώνοντας ως ΛΟΑΤΚΙ+
  • Coming-out
  • Προβλήματα ψυχικής υγείας
  • ΛΟΑΤΚΙ+ ταυτότητα & θεραπευτικές παρεμβάσεις

Πληροφορίες συμμετοχής

Σύνολο ωρών παρακολούθησης: 5

*Επιπλέον δυνατότητα Οnline παρακολούθησης μέσω της πλατφόρμας Zoom.

*Επιπλέον δυνατότητα Ασύγχρονης παρακολούθησης (αποστολή βίντεο της εισήγησης, οι συμμετέχοντες το παρακολουθούν στο δικό τους χρόνο).

Τόπος διεξαγωγής: Χώρος Psychopedia Γεωργίου Βούρη 6, Αμπελόκηποι-Αθήνα (400 μέτρα από τον σταθμό του μετρό Πανόρμου).

Δίδεται Εκπαιδευτικό υλικό και Πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Κόστος Συμμετοχής

40 ευρώ

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.