Βρείτε Σεμινάρια
x

Σεμινάριο σε αίθουσα

Σεξουαλική Aγωγή στο Σχολείο: Πώς και Γιατί;

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Meta_ Κέντρο Ψυχολογίας & Εκπαίδευσης
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Εκπαίδευση

Εισηγητής

Τσαγκαρλή Εβίτα, MSc Ψυχολόγος
Η Εβίτα Τσαγκαρλή σπούδασε Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στο Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής πολιτικής. Έχει παρακολουθήσει εκπαιδεύσεις και σεμινάρια πάνω σε μια ευρεία γκάμα θεραπευτικών προσεγγίσεων και τεχνικών. Εργάζεται ως ψυχολόγος από το 2005 σε διάφορα κλινικά και εκπαιδευτικά πλαίσια, όπως Ψυχιατρικές Κλινικές, σχολεία, Διεθνής Ερυθρός Σταυρός, ενώ δουλεύει ιδιωτικά στην πόλη της Θεσσαλονίκης με παιδιά και εφήβους εδώ και 13 χρόνια. Ακόμα είναι συντονίστρια ομάδων σχολών γονέων, μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Σχολών Γονέων. Ζει στη Θεσσαλονίκη και είναι μητέρα δύο παιδιών.

Σε ποιους απευθύνεται

Σε (φοιτητές ή ειδικούς) ψυχολόγους, ψυχοθεραπευτές, νηπιαγωγούς, δάσκαλους, καθηγητές, ειδικούς παιδαγωγούς, παιδιάτρους, παιδοψυχιάτρους, όλων των ειδών ειδικότητες που ασχολούνται με παιδιά και εφήβους και γονείς/ μέλη οικογένειας.

Σκοπός

Στόχος του σεμιναρίου είναι να ενημερωθούν οι συμμετέχοντες σχετικά με την εφαρμογή προγραμμάτων σεξουαλικής αγωγής στο σχολικό πλαίσιο μέσα από πραγματικά παραδείγματα και να εξοικειωθούν με συγκεκριμένες δραστηριότητες κατάλληλες για παιδιά Δημοτικού σχολείου μέσα από βιωματικές ασκήσεις.

Περιγραφή σεμιναρίου

Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ξεκινά από το σπίτι και συμπληρώνεται από το σχολείο μέσα από τα προγράμματα σεξουαλικής αγωγής. Η ανάπτυξη σεξουαλικώς υγιών παιδιών αφορά λοιπόν και το Σχολείο, με στόχο την αποφυγή της σεξουαλικής κακοποίησης, της ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, της έμφυλης βίας. Θέματα ταμπού έρχονται στο τραπέζι των συζητήσεων μεταξύ των παιδιών, ανοίγοντας το δρόμο για περισσότερη ισοτιμία στις σχέσεις, περισσότερη κατανόηση και ενσυναίσθηση αλλά και περισσότερη αυτοπεποίθηση και υγιή αίσθηση εαυτού.

Πληροφορίες συμμετοχής

  • Ολιγομελή τμήματα (max 8 άτομα)
  • Βιωματικός χαρακτήρας εισήγησης
  • Παροχή βεβαίωσης συμμετοχής & υλικού/ σημειώσεων

Κόστος Συμμετοχής

40 ευρώ
(35 ευρώ για ανέργους, φοιτητές & ΑΜΕΑ)

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.