Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Επίλυση συγκρούσεων στο Δημοτικό Σχολείο: το παράδειγμα της Σχολικής Διαμεσολάβησης

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Meta_ Κέντρο Ψυχολογίας & Εκπαίδευσης
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Εκπαίδευση

Εισηγητής

Τσαγκαρλή Εβίτα, MSc Ψυχολόγος
Η Εβίτα Τσαγκαρλή σπούδασε Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στο Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής πολιτικής. Έχει παρακολουθήσει εκπαιδεύσεις και σεμινάρια πάνω σε μια ευρεία γκάμα θεραπευτικών προσεγγίσεων και τεχνικών. Εργάζεται ως ψυχολόγος από το 2005 σε διάφορα κλινικά και εκπαιδευτικά πλαίσια, όπως Ψυχιατρικές Κλινικές, σχολεία, Διεθνής Ερυθρός Σταυρός, ενώ δουλεύει ιδιωτικά στην πόλη της Θεσσαλονίκης με παιδιά και εφήβους εδώ και 13 χρόνια. Ακόμα είναι συντονίστρια ομάδων σχολών γονέων, μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Σχολών Γονέων. Ζει στη Θεσσαλονίκη και είναι μητέρα δύο παιδιών.

Σε ποιους απευθύνεται

Σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγους & παιδοψυχολόγους, φοιτητές/-τριες ανθρωπιστικών και εκπαιδευτικών σχολών, προσωπικό σχολείων (συνοδοί, καθαριότητα, οδηγοί, διοικητικοί) και γονείς/ μέλη οικογένειας.

Σκοπός

Στόχος του σεμιναρίου είναι να ενημερωθούν οι συμμετέχοντες για τις τεχνικές της Σχολικής Διαμεσολάβησης, ως μέσο επίλυσης συγκρούσεων στο σχολικό περιβάλλον, μέσα από πραγματικά περιστατικά, καθώς και να εξοικειωθούν με βασικά κομμάτια της διαδικασίας αυτής μέσα από βιωματικές δραστηριότητες.

Περιγραφή σεμιναρίου

Η επίλυση συγκρούσεων μεταξύ συνομηλίκων μέσα στο περιβάλλον του Δημοτικού Σχολείου είναι μέρος της καθημερινότητας τόσο των παιδιών και των δασκάλων όσο και του υπόλοιπου προσωπικού και των γονέων ενός Σχολείου. Η εύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης χωρίς τη χρήση βίας και χωρίς την παρέμβαση των ενηλίκων αποτελεί έναν εναλλακτικό τρόπο διαχείρισης των συγκρούσεων που γεμίζει τα παιδιά αυτοπεποίθηση, τα εξασκεί σε σημαντικές για τη ζωή δεξιότητες επικοινωνίας, ενώ δίνει στους παιδαγωγούς και τους γονείς ένα σπουδαίο εργαλείο επίλυσης των συγκρούσεων.

Πληροφορίες συμμετοχής

  • Ολιγομελή τμήματα (max 8 άτομα)
  • Βιωματικός χαρακτήρας εισήγησης
  • Παροχή βεβαίωσης συμμετοχής & υλικού/ σημειώσεων

Κόστος Συμμετοχής

35 ευρώ
(30 ευρώ για ανέργους, φοιτητές & ΑΜΕΑ)

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.