Βρείτε Σεμινάρια
x

Σεμινάριο σε αίθουσα

Κύκλος σεμιναρίων στην Εγκληματολογία

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Katalinas Life Events
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Δρ. Μανουδάκη Θεανώ, Κοινωνιολόγος - Εγκληματολόγος, Σύμβουλος γονέων.
Η Μανουδάκη Θεανώ είναι κοινωνιολόγος και στο διδακτορικό της έχει ασχοληθεί με την νεανική παραβατικότητα και τις συμμορίες ανηλίκων. Συνεργάστηκε σε ερευνητικό επίπεδο με τον καθηγητή εγκληματολογία Αντώνη Μαγγανά και υπήρξε βοηθός του στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είναι ειδική σε θέματα Παραβατικότητας Νέων και Νεανικών Συμμοριών, Παιδικής Κακοποίησης, Trafficking, Σχολικού Εκφοβισμού, Σχεδιασμού και οργάνωσης προγραμμάτων παρέμβαση στο χώρο της κοινωνικής φροντίδας.

Πέτρος Κορέλας, δικηγόρος.
Ο Πέτρος Κορέλας είναι Δικηγόρος Αθηνών και πρόεδρος του ιδρύματος FAMOS (Foundation Against Modern Slavery), Μη Κυβερνητική Οργάνωση που τάσσεται ενάντια στις σύγχρονες μορφές υποδούλωσης. Σπούδασε Φιλοσοφία, Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού και Νομική στην Ελλάδα, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ολλανδία. Κατέχει δύο πτυχία και δύο μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών. Στο παρελθόν έχει εργαστεί στον Τραπεζικό Τομέα και έχει διατελέσει Επίκουρος σε Ερευνητικά Προγράμματα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε διεθνή συνέδρια για τις Κλασικές Σπουδές, τα Προσωπικά Δεδομένα και την Εφαρμοσμένη Ηθική, ενώ κείμενά του έχουν δημοσιευθεί στον τύπο και έχουν χρησιμοποιηθεί ως διεθνής βιβλιογραφία.

Παναγιώτα-Γιουλίνα Δασκαλοπούλου, Δικηγόρος LL.M. Αστικού Δικαίου ΕΚΠΑ Δικαστική - Αναλυτική Γραφολόγος Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια – Διαπραγματεύτρια - L.LM Εκτιμητικής και Επενδυτικής Ακινήτων ΟΠΑ.
Η Παναγιώτα-Γιουλίνα Δασκαλοπούλου είναι δικηγόρος, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών με LL.M (διετές) στο Αστικό Δίκαιο. Ταυτόχρονα έχει σπουδάσει Αναλυτική & Δικαστική Γραφολογία στη Ιταλία, στη Σχολή CE.S.GRAF με έδρα την Ρώμη Από το έτος 2005 είναι εγγεγραμμένη πραγματογνώμονας στους καταλόγους των Πρωτοδικείων και Εισαγγελιών της Χώρας Επιπρόσθετα, έχει παρακολουθήσει Επιμορφωτικά προγράμματα Εγκληματολογίας και ψυχολογίας στο ΕΚΠΑ καθώς και Οικονομικά για δικηγόρους (Law & Economics). Είναι δικηγόρος παρ' Εφέταις με κύρια αντικείμενα ενασχόλησης τη Δικαστική και Αναλυτική Γραφολογία, το αστικό και ποινικό δίκαιο, το δίκαιο αλλοδαπών, καθώς και με την εξωδικαστική επίλυση διαφορών-διαμεσολάβηση. Είναι εγγεγραμμένη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χαλκίδας και διατηρεί δικηγορικό γραφείο στη Χαλκίδα και την Αθήνα.

Περιγραφή σεμιναρίου

 ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

1. Παιδική γραφή & ιχνογράφημα: Το αποτύπωμα της ψυχής του παιδιού. Τα σημάδια αναγνώρισης της παιδικής κακοποίησης μέσω της γραφής: Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022, 17:00 – 20:00
2. Σεμινάριο Εγκληματολογίας: Κυριακή 26 Ιουνίου 2022, 16:00 – 20:00
3. Ενδοοικογενειακή Βία: Τρίτη 28 Ιουνίου 2022, 18:00 – 21:00
4. Γραφολογία, προφίλ παραβατικών ατόμων: Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022, 18:00 – 20:00
5. Σεμινάριο ανήλικα θύματα κακοποίησης, Τεχνικές εξέτασης & εργαλεία συνέντευξης: Σάββατο 9 Ιουλίου 2022, 12:00 – 16:00.

ΝΕΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

1. Συμμορίες ανηλίκων: Κυριακή 3 Ιουλίου 2022, 17:00 – 20:00
2. Σχολική Βία: Κυριακή 17 Ιουλίου 2022, 17:00 – 20:00

Πληροφορίες συμμετοχής

Κόστος

ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ
Κόστος συμμετοχής και στα 5 σεμινάρια: 160€
Προκαταβολή: 80€
Εξόφληση εώς 5 Ιουλίου: 80€

ΝΕΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Κόστος συμμετοχής και στα 2 σεμινάρια: 60€

Σε περίπτωση που αποφασίσετε να παρακολουθήσετε και τις 7 ενότητες το συνολικό κόστος διαμορφώνεται στα 220€.

Προκαταβολή: 110€
Εξόφληση εώς 5 Ιουλίου: 110€

Για ΑΜΕΣΗ ΚΡΑΤΗΣΗ θέσης επιπλέον -10% στο συνολικό ποσό.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε και μεμονωμένες τις ενότητες.

Κόστος Συμμετοχής

 Βλ. Πληροφορίες Συμμετοχής

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.