Βρείτε Σεμινάρια
x

Σεμινάριο σε αίθουσα

Παιδική γραφή & ιχνογράφημα: Το αποτύπωμα της ψυχής του παιδιού

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Katalinas Life Events
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Παναγιώτα-Γιουλίνα Δασκαλοπούλου, Δικηγόρος Αστικού Δικαίου ΕΚΠΑ Δικαστική - Αναλυτική Γραφολόγος Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια - Διαπραγματεύτρια.

Η Παναγιώτα-Γιουλίνα Δασκαλοπούλου είναι δικηγόρος, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών με LL.M (διετές) στο Αστικό Δίκαιο. Ταυτόχρονα έχει σπουδάσει Αναλυτική & Δικαστική Γραφολογία στη Ιταλία, στη Σχολή CE.S.GRAF με έδρα την Ρώμη. Έχει πραγματοποιήσει άσκηση δίπλα στον αείμνηστο Ανδρέα-Ηλία Μιχαλόπουλο και έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το έτος 2005 είναι εγγεγραμμένη πραγματογνώμονας στους καταλόγους των Πρωτοδικείων και Εισαγγελιών της Χώρας. Σήμερα συνεχίζει τις σπουδές της στο πανεπιστήμιο του Cambrdige στο αντικείμενο της Δικαστικής Γραφολογίας. Έχει φιλοξενηθεί σε πανελλήνιας εμβέλειας τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, αναλύοντας θέματα επικαιρότητας, τα οποία σχετίζονται με την Αναλυτική και Δικαστική Γραφολογία. Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει το μονοετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα στις διαπραγματεύσεις (Diploma In Negotiations) και πιστοποιήθηκε ως Διαπραγματεύτρια από το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τέλος, παρακολούθησε το πρόγραμμα Διαμεσολάβησης του ΕΚΠΑ και μετά από επιτυχείς γραπτές και προφορικές εξετάσεις, είναι Πιστοποιημένη Διαμεσολαβήτρια από το Υπουργείο Δικαιοσύνης Επιπρόσθετα, έχει παρακολουθήσει Επιμορφωτικά προγράμματα Εγκληματολογίας και ψυχολογίας στο ΕΚΠΑ καθώς και Οικονομικά για δικηγόρους (Low & Economics). Είναι δικηγόρος παρ' Εφέταις με κύρια αντικείμενα ενασχόλησης τη Δικαστική Γραφολογία, το αστικό δίκαιο και το δίκαιο αλλοδαπών, καθώς και με την εξωδικαστική επίλυση διαφορών-διαμεσολάβηση. Είναι εγγεγραμμένη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χαλκίδας και διατηρεί δικηγορικό γραφείο στη Χαλκίδα και την Αθήνα.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, επαγγελματίες του κλάδου ψυχικής υγείας, ψυχολόγους, εγκληματολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, απόφοιτους κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών, φοιτητές διαφόρων ειδικοτήτων, αλλά και σε γονείς που θέλουν να προσεγγίσουν με σωστό τρόπο την διαδικασία της εκμάθησης της γραφής αντλώντας πληροφορίες για τις επιλογές του παιδιού.

Περιγραφή σεμιναρίου

Τα σημάδια αναγνώρισης της παιδικής κακοποίησης μέσω της γραφής.

Η παιδική γραφή και το ιχνογράφημα είναι ένα εργαλείο διερεύνησης της παιδικής ψυχής. Ανάλογα με την ηλικία του παιδιού η γραφή εξελίσσεται. Στο σεμινάριο αυτό θα αξιολογήσουμε τα στάδια εξέλιξης σε σχέση με τη παιδική γραφή και θα δούμε τις διαφορές έτσι ώστε να γνωρίζουμε τι θα πρέπει να περιμένουμε από κάθε ηλικία.

Τι αποκαλύπτει η επιλογή χρωμάτων, υλικού, γραφικού μέσου και σχημάτων. Θα απαντηθούν ερωτήματα σε σχέση με την επιλογή χεριού κατά την γραφή (δεξιόχειρας η αριστερόχειρας), σωστό κράτημα μολυβιού, σωστής θέσης κατά την γραφή αλλά και οι βασικοί κανόνες γραφής.

Θα αναφερθούμε σε περιπτώσεις παιδικού bullying και κακοποίησης υπογραμμίζοντας τα σημάδια αναγνώρισης μέσω της γραφής του παιδιού.

Πληροφορίες συμμετοχής

Παροχές:

  • Ολιγομελείς ομάδες, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται ένα ζεστό και ομοιογενές κλίμα, το οποίο συνεισφέρει σε μία αποτελεσματική συνεργασία της ομάδας.
  • Βεβαίωση παρακολούθησης.

Αριθμός ατόμων: Στα πλαίσια της νέας πραγματικότητας που έχει δημιουργηθεί από τη νόσο COVID-19, ο μέγιστος αριθμός ατόμων στο σεμινάριο θα είναι τα 4 άτομα!

Στο Katalina Life Events θέλοντας να προστατεύσουμε το προσωπικό και τους φιλοξενούμενους μας τηρούμε τα ακόλουθα:
• Θερμομέτρηση κατά την είσοδο στον χώρο
• Συμμόρφωση με τις ορθές πρακτικές ατομικής και αναπνευστικής υγιεινής (απολύμανση χεριών & χρήση μάσκας στον χώρο).
• Παρέχουμε αντισηπτικά διαλύματα & υλικά για το στέγνωμα των χεριών (χειροπετσέτες μιας χρήσης)
• Ο χώρος μας απολυμαίνεται πριν και μετά την κάθε δράση

Κόστος Συμμετοχής

40€

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.